ماهان شبکه ایرانیان

روش های نگهداری طولانی سیب زمینی در خانه

نگهداری صحیح سیب زمینی نه تنها از هدر رفت مواد غذایی جلوگیری می کند، بلکه طعم و کیفیت آن را برای مدت طولانی تری حفظ می کند. سیب زمینی ها در برابر نور، گرما و رطوبت حساس اند و در صوت بی توجهی دچار جوانه زدگی و پوسیدگی می شوند. با رعایت برخی نکات مهم می توانید همیشه سیب زمینی هایی با کیفیت و تازه در خانه داشته باشید.

روش های نگهداری طولانی سیب زمینی در خانه

سیب زمینی جزو پر مصرف ترین و محبوب ترین مواد غذایی در دنیاست که منبع فیبر، کربوهیدرات و پتاسیم است. از سیب زمینی می توان غذاهای لذیذ و خوش طعم تهیه کرد. این ماده غذایی به دلیل داشتن طرفداران بسیار، در اکثر موارد بیش از نیاز روزانه خریداری می شود. به همین دلیل برای نگهداری آن در خانه و طی مدت زمان طولانی باید برخی نکات اصولی را رعایت کنید. بسیاری از افراد نمی دانند چگونه سیب زمینی ها را نگه دارند تا مدت زمان بیشتری سالم بماند. از این رو در این مقاله قصد داریم روش های نگهداری طولانی سیب زمینی در خانه را به طور کامل توضیح دهیم.

روش های مهم نگهداری طولانی سیب زمینی در منزل

هر ماده غذایی برای اینکه سالم بماند باید در مکان خنک و دمای پایین نگهداری شود. سیب زمینی نیز از این قاعده مستثنی نیست و نگهداری آن در مکان سرد و خشک می تواند عمر آن را طولانی تر کند. به همین دلیل دمای نگهداری از آن اهمیت زیادی دارد. به گونه ای که قرار دادن سیب زمینی در دمای بین 6 تا 10 درجه سانتی گراد نگهداری آن را برای ماه ها امکان پذیر می سازد. در این دما امکان پوسیدگی و خراب شدن سیب زمینی کاهش پیدا می کند.

زیر زمین ها و انبارها در بازه دمایی 6 تا 10 درجه قرار دارند. با قرار دادن سیب زمینی ها در این مکان می توان از جوانه زدن آن ها جلوگیری کرد. سیب زمینی های جوانه زده بیشتر از بقیه در معرض پوسیدگی قرار دارند. علاوه بر این قرار گرفتن این ماده غذایی در دمای ذکر شده می تواند در بیشتر موارد ویتامین C موجود در آن را به خوبی حفظ کند.

ماندگاری سیب زمینی با چند نکته مهم

خشک کردن سیب زمینی

افرادی که سیب زمینی پرورش می دهند، می توانند با خشک کردن سیب زمینی ها، عمر مفید آن را تا حد قابل توجهی افزایش دهند. نگهداری طولانی سیب زمینی در مکانی گرم در دمای 15 درجه با رطوبت بالا بین 85 تا 95 درصد به مدت تقریبا 2 هفته پیشنهاد می شود.

مکان های مناسب برای قرار دادن سیب زمینی

نگهداری در مکان های خشک، سرد و تاریک

سعی کنید سیب زمینی ها را در یک جعبه چوبی در مکانی تاریک نگهداری کنید. نگه داشتن سیب زمینی در مکانی تاریک و سرد اساس ذخیره کردن آن به شمار می آید. دمای مناسب برای نگهداری از سیب زمینی بالاتر از دمای یخچال است، یعنی چیزی در حدود 4 تا 10 درجه. از آن جایی که برخی از مواد غذایی مثل سیب زمینی کال برداشت می شوند، مقدار کمی گاز اتیلن آزاد می کنند که این کار به روند رسیده شدن آن ها کمک زیادی می کند.این گاز موجب می شود که سیب زمینی تا زمانی که دیگر برای مصرف مناسب نباشد به رسیده شدن خود ادامه دهند. اگر چه نمی توان از این اتفاق جلوگیری کرد، اما دمای سرد به کند شدن این پروسه کمک زیادی می کند. همچنین دمای خنک از رشد میکرو ارگانیسم ها جلوگیری می کند تا به کند شدن روند رسیدن و تجزیه کمک کند.

راهکارهای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی

تاریک بودن مکان نگهداری به همان اندازه خنک بودن اهمیت دارد. بنا به دلایل مختلفی، سیب زمینی هایی که در معرض نور خورشید یا نور فلورسنت قرار دارند، ممکن است در پوست اطراف خود شروع به تولید کروفیل کنند. کلروفیل موجب می شود که پوست سیب زمینی سبز شود، این علامتی است که نشان می دهد این سیب زمینی قابل مصرف نیست.

دلیل بد بودن سیب زمینی سبز این است که سیب زمینی در معرض نور خورشید مستعد تولید سولانین است، یک ماده شیمیایی سمی که به هیچ عنوان نباید مصرف شود. با وجود اینکه همه سیب زمینی های سبز بد طعم نیستند، اما بهتر است آن ها را به طور کامل مصرف نکنید. نگهداری سیب زمینی در مکان خشک نیز عمر  مفید آن را بالا می برد. زمانی که سیب زمینی در معرض رطوبت بیش از اندازه قرار بگیرد، به مکانی برای رشد باکتری و قارچ تبدیل می شود. به همین دلیل زمانی که سیب زمینی در معرض باکتری یا قارچ قرار بگیرد، ممکن است دیگر قابل استفاده نباشد.

تفکیک سیب زمینی ها

بعد از خرید یک گونی سیب زمینی، سیب زمینی هایی که پوست آن ها ضربه خورده یا هر نوع آسیب دیگری دیده اند را جدا کنید. چرا که آن ها زودتر از حد طبیعی پوسیده شوند و ممکن است پوسیدگی خود را به دیگر سیب زمینی ها منتقل کنند. حتما سیب زمینی های آسیب دیده را یک یا دو روز مصرف کنید و بخش های آسیب دیده آن ها را پیش از استفاده جدا کنید و دور بریزید.

نگهداری طولانی سیب زمینی با بهترین روش ها

جدا قرار دادن سیب زمینی از سایر مواد غذایی

یک شیوه نگهداری سیب زمینی قرارگیری آن به طور جداگانه است. به هیچ عنوان نباید سیب زمینی و پیاز را با یکدیگر در یک مکان قرار دهید. زیرا این کار سبب جوانه زنی سیب زمینی ها می شود. بر اساس مطالعات انجام شده گازهایی که از برخی سبزیجات و مواد غذایی مثل پیاز تولید می شوند فرآیند جوانه زدن در سیب زمینی را سرعت می بخشند.

بررسی سیب زمینی ها به صورت دوره ای

هر چند هفته یک بار سیب زمینی ها را از لحاظ بروز مشکل با دقت بررسی کنید و سیب زمینی هایی که پلاسیده و سبز رنگ هستند را جدا کرده و بیرون بریزید.

قرار دادن سیب زمینی داخل کیسه های کاغذی

برای نگهداری بهتر سیب زمینی و پیشگیری از جمع شدن رطوبت در آن، سیب زمینی ها را داخل ظروف بدون سرپوش و یا در کیسه های کاغذی قرار دهید. به هیچ عنوان سیب زمینی ها را داخل ظروف دربسته مثل ظروف شیشه ای دردار یا کیسه های پلاستیکی زیپ دار قرار ندهید، زیرا داخل این ظروف هوا جریان ندارد و جریان نداشتن هوا، موجب تجمع رطوبت آزاد شده از سیب زمینی ها شده و رشد باکتری ها و کپک های قارچی را افزایش می دهد. می توانید هر کدام از سیب زمینی ها را به طور جداگانه درون کاغذ بپیچید و در یک مکان تاریک و خنک قرار دهید.

بهترین روش نگهداری طولانی سیب زمینی

پاک نکردن خاک از روی سیب زمینی ها

به طور طبیعی، سیب زمینی بعد از برداشت با لایه ای از خاک پوشانده می شود و ممکن است پاک کردن خاک از روی آن کمی وسوسه کننده به نظر برسد. هر زمان که دوست داشته باشید می توانید سیب زمینی ها را بشویید، اما اگر قصد دارید آن را برای مدت زمان طولانی تری نگهدارید، بهتر است این کار را انجام ندهید.

امیدواریم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد، در پایان به شما پیشنهاد می دهیم در صورت تمایل مقالات افزایش باردهی سیب زمینی، کود برای سیب زمینی، پرورش سیب زمینی و کاشت سیب زمینی در گلدان را نیز مطالعه کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان