عکس های قدیمی از لندن ؛ خرید از بازارهای ۱۰۰ سال پیش

روش های بسیاری وجود دارند که با استفاده از آن ها می توانیم سفری به گذشته داشته باشیم و پیرامون سرگذشت آدمی اطلاعاتی به دست آوریم؛ گاه باستان شناسان با کمک طرحی ابتدایی بر دیواره ی یک غار، به نتایجی مهم دست می یابند و گاهی مورخین از چند کلمه ی کوتاه بر کتیبه ای، داستان ها نقل می کنند

روش های بسیاری وجود دارند که با استفاده از آن ها می توانیم سفری به گذشته داشته باشیم و پیرامون سرگذشت آدمی اطلاعاتی به دست آوریم؛ گاه باستان شناسان با کمک طرحی ابتدایی بر دیواره ی یک غار، به نتایجی مهم دست می یابند و گاهی مورخین از چند کلمه ی کوتاه بر کتیبه ای، داستان ها نقل می کنند. با گذر زمان اما ابزار انسان برای مکتوب نمودن تاریخ نیز پیشرفت کرد؛ تا جایی که امروزه می توانیم با انواع دوربین های مدرن لحضات خود را به صورت فیلم و عکس هایی با کیفیت ثبت و ضبط کنیم. شاید آیندگان با بررسی این فیلم ها و تصاویر به راحتی دریابند که چه بر ما گذشته است...

جالب است بدانید که در دنیا موسسات و سازمان هایی وجود دارند که به طور اختصاصی از اسناد تاریخی نگهداری می کنند. از میان اماکنی که در آن عکس ها، مدارک و اسناد تاریخی برای تحقیق و بررسی و ارائه به علاقمندان این حوزه ها نگهداری می شود، می توان به موسسه ی بیشاپزگِیت (Bishopsgate Institute)، واقع در شهر لندن اشاره کرد که از سال 1895 تا کنون در زمینه ی تاریخ و آثار باستانی در حال پژوهش، تحقیق و برگزاری کلاس های آموزشی است.

در ماه اکتبر سال 2017، وبسایتِ خبرگزاریِ بریتانیاییِ گاردین (The Guardian)، اقدام به نشر مجموعه ای از تصاویر موجود در موسسه ی بیشاپزگیت نمود؛ تصاویری که ما را با خود به گذشته و تاریخ لندن می بردند. این مجموعه "بازارهای لندن در 100 سال گذشته" نام دارد و همانطور که از نامش برمی آید، عکس هایی از بازارهای قدیمی این شهر را به نمایش می گذارد که برخی از آن ها هنوز هم سرپا هستند و فعالیت می کنند. این تصاویر تا حد زیادی توانستند حال و هوای قدیم لندن و گوشه ای از فرهنگ انگلستان را برای مخاطبان به نمایش بگذارند؛ پس کارناوال نیز تصمیم گرفت تا همراهانش را به دیدن این تصاویر دعوت کند و دقایقی آن ها را در تاریخ معاصر انگلستان بگرداند.

اگر آماده ی این سفر تاریخی هستید، با ما همراه شوید و نگاهی به بازارهای شهر لندن، در 100 سال اخیر بیاندازید.

عکس قدیمی از برج پل لندن
photo by Stefan Asmus

1- بازار کلیر ؛ 1900

بازار فراموش شده ی کلِیر (Clare Market) یکی از قدیمی ترین بازاهای محلی لندن به شمار می رود. از عمده محصولاتی که در این گوشه از شهر به فروش می رفتند، می توان از گوشت سفید و قرمز و سبزیجات نام برد. کمدین معروف انگلستانی، جوزف گریمالدی (Joseph Grimaldi) نیز در همین محله چشم به جهان گشود.

در حال حاضر این عکس یکی از معدود تصاویر به جای مانده از کلیر مارکت یا بازار کلیر به حساب می آید. هرچند که این محله هنوز به حیات خود ادامه می دهد؛ اما خبری از فعالیت فروشنده های قدیمی نیست.

بازار کلیر لندن
 

2- بازار ماهی فروشان لندن ؛ 1900

در شهر لندن بازارها نقش مهمی در روابط اجتماعی مردم بازی می کردند و هریک متناسب با محله ای که در آن قرار داشتند، محصولاتشان و حتی ساعات شبانه روز، حالتی متفاوت به خود می گرفتند. در این تصویر بازار بیلینگزگیت (Billingsgate Market) یا بازار ماهی فروشان لندن را می بینیم که از قرن شانزدهم میلادی پابرجاست.

بازار ماهی فروشان
 

3- مردم و فروشندگان در بازار ماهی فروشان ؛ 1900

بازار ماهی فروشان
 

4- محل خرید و فروش علوفه ؛ 1900

وایت‌چپل های (Whitechapel hay market) نام یکی از مهم ترین بازارهای علوفه ی لندن است. این بازار در روزهایی که اسب ها نقشی مهم در صنعت لندن ایفا می کردند، محل مناسبی برای گردهمایی روستاییان بوده است.

بازار وایت‌چپل های لندن
 

5- روزهای پایانی بازار علوفه ؛ 1920

 این بازار در سال 1930 با روی کار آمدن موتورها، به دست فراموشی سپرده شد.

بازار فروش علوفه
 

6- بازار عمده فروشی شهر ؛ 1920

تصویری از باربران در بازار اسمیت‌فیلد (Smithfield Market) را تماشا می کنید؛ قدیمی ترین بازار عمده فروشی لندن که هنوز هم تجارت در آن جریان دارد.

بازار اسمیت‌فیلد
 

7- بازار متروپولیتن کتل ؛ 1910

در سال 1855، بازاری با نام متروپولیتن کتل (Metropolitan Cattle) در نزدیکی ایستگاه راه آهن کینگز کراس (Kings Cross) ساخته شد تا محلی برای خرید و فروش حیوانات باشد. امروزه این مکان با نام کالدونین (Caledonian) شناخته می شود.

بازارهای قدیمی لندن
 

8- کتاب به جای حیوانات! ؛ 1910

در قرن بیستم فروش حیوانات منسوخ گشت و بازار کالدونین به بازاری برای کتاب فروشان مبدل شد. نام دیگر این بازر برموندزی (Bermondsey) است.

بازار فروش حیوانات در لندن
 

9- روزهای پر رونق بازار کالدونین ؛ 1910

این بازار در روزهای اوجش، سلاخی بیش از 15000 راس حیوان را در خود شاهد بود.

بازار فروش حیوانات در لندن
 

10- خیل جمعیت در کالدونین ؛ 1910

کالدونین در 1963 به فعالیت خود پایان داد.

جمعیت در بازار کالدونین لندن
 

11- بازار کاونت گاردن ؛ 1920

بازاری که از سال 1654 در بخش مرکزی لندن، وست‌مینستر (Westminster)، با نام کاونت گاردن (Covent Garden) فعالیت داشته است.

بازار کاونت گاردن
photo by Bishopsgate Institute

12- شلوغی خیابان های اطراف بازار کاونت گاردن ؛ 1910

ترافیک و شلوغی حمل و نقل بار در خیابان راسل (Russel) و حوالی بازار کاونت گاردن.

بازار کاونت گاردن
photo by Bishopsgate Institute

13- کاونت گاردن ؛ 1910

بخشی از بازار که قدمت آن به 1830 بازمی گردد.

بازار کاونت گاردن
 

14- ساختمان قدیمی بازار کاونت گاردن ؛ 1925

در سال 1974، بازار کاونت به مکانی جدید در منطقه واکسول (Vauxhall) منتقل شد. ساختمان قدیمی این بازار در حل حاضر یک مرکز خرید است.

ساختمان قدیمی بازار کاونت گاردن
 

15- گل فروش های کاونت ؛ 1910

گل فروش های لندن در کونونت
 

16- کریسمس در بازار  ؛ 1935

لِدن هال (Leadenhall) نام بازاری در لندن است که پیشینه ی آن به قرن 14 میلادی باز می گردد. در این بازار انواع طیور و گوشت شکار به فروش می رسیده است. آخرین مغازه این بازار در سال 2016 کسب و کار خود را تعطیل کرد و به این شهرت پایان داد. در حال حاضر مغازه های گوناگونی در این بازار به چشم می خورند.

کریسمس در بازار لدن هال
 

17- بازار لدن هال ؛ 1920

این بازار در ساختمانی متعلق به روم باستان که زمانی بزرگترین سازه ی ساخت دست انسان در شمال آلپ بود، قرار دارد.

بازار لدن هال لندن
 

18- بازار خیابان شرقی ؛ 1910

حضور فروشندگان آفریقایی-کارائیبی که از قرن 16 در این مکان به فروش محصولاتی چون سبزیجات، میوه و وسایل خانه مشغولند، سبب ازدحام جمعیت در بازار خیابان شرقی (East Street Market) شده است.

بازار خیابان شرقی لندن
 

19- بازار  400 ساله شهر ؛ 1936

در حال حاضر بازار چرم لین (Leather Lane) که در منطقه هوبرن (Holborn) لندن قرار دارد، طرفدارن بسیاری به خصوص در میان کارمندان منطقه دارد. 

بازار چرم لین لندن
 

20- بازار هوکستون ؛ 1910

با فعالیت بی وقفه از سال 1687 میلادی تا کنون، هوکستون (Hoxton) عنوان قدیمی ترین بازار منطقه ی هاکنی (Hackney) لندن را یدک می کشد.

بازار هوکستون
 

سخن آخر

عکس هایی که با هم دیدیم نه تنها جلوه ای از لندن قدیم را به ما نشان دادند، بلکه خود نیز آثاری هنری-تاریخی و با ارزش به شمار می روند.

در میان بازارهایی که از شهر لندن دیدیم، کدام یک توجه شما را بیشتر جلب کرد؟

چه عکسی را بیش از باقی تصاویر پسندیدید؟

ما را از نظرات و دیدگاه های خود با خبر کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان