ماهان شبکه ایرانیان

میزان گزارش می‎دهد/

اقدامات سازمان قضایی نیروهای مسلح در راستای تسهیل دسترسی به عدالت برای شهروندان

با وجود نیاز قوه قضاییه به تأمین اعتبارات برای ایجاد مجتمع‌های قضایی جدید؛ سازمان قضایی نیروهای مسلح از خدمت رسانی در زمینه غافل نشده است و در راستای تسهیل دسترسی به عدالت برای شهروندان و مردم غرب و جنوب غرب استان تهران و رفع مشکلات نیرو‌های مسلح مستقر در مراجعه به سازمان قضایی مرکز، ایده تشکیل مجتمع غرب تهران تحقق یافت.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، رئیس قوه قضاییه در اولین جلسه مسئولان عالی قضایی در سال 97 با اشاره به سال دوم اجرای برنامه پنج ساله چهارم توسعه قضایی، ابراز امیدواری کرد که همه ارکان قوه قضاییه و مجموعه‌های دستگاه قضایی بر اساس این برنامه حرکت کنند و از آن عقب نمانند.

آیت الله آملی لاریجانی کمبود بودجه و اعتبارات و همچنین کمبود نیروی انسانی را دو مشکل اساسی دستگاه قضایی دانست و تصریح کرد: (متاسفانه بودجه و اعتبارات لازم به همان میزانی هم که پیش بینی می‌شود، به قوه قضاییه نمی‌رسد.)  بی مهری و کم توجهی مسئولان نسبت به مشکلات موجود در  قوه قضاییه در زمینه اجرای طرح کاداستر؛ کمبود نیروی انسان؛ احداث ساختمان‎ها و مجتمع‎های قضایی و...  بر کسی پوشیده نیست؛ این موضوع به حدی است که بسیاری از ساختمان‎های قوه قضاییه در شهرستان ها و حتی در تهران استیجاری است.

با وجود نیاز قوه قضاییه به تأمین اعتبارات سازمان قضایی نیروهای مسلح از خدمت رسانی در این زمینه غافل نشده است و در راستای تسهیل دسترسی به عدالت برای شهروندان و مردم غرب و جنوب غرب استان تهران و رفع مشکلات نیرو‌های مسلح مستقر در مراجعه به سازمان قضایی مرکز، ایده تشکیل مجتمع غرب تهران از سه سال پیش شکل گرفت و در سال 1396 تحقق یافت.

این مجتمع دارای دو شعبه دادیاری، یک شعبه بازپرسی، یک شعبه دادگاه نظامی دو و یک شعبه دادگاه تجدیدنظر است.

حوزه مجتمع قضایی غرب سازمان قضایی نیرو‌های مسلح استان تهران، شهرستان‌های شهریار، اسلامشهر، رباط‌کریم، ملارد، قدس و بهارستان و 50 شهر را در بر می‌گیرد و بیش از 3 میلیون نفر جمعیت را در خود جای‌داده است.


حوزه استحفاظی این مجتمع از تقاطع جاده مخصوص کرج با بزرگراه آزادگان تا حوزه جغرافیایی استان البرز از یک‌سو و از سمت جنوب تا حوزه جغرافیایی استان‌های مرکزی و قم و از شرق تا اتوبان خلیج‌فارس را در برمی‌گیرد.


نظم بخشیدن هرچه بیشتر به امورات حوزه قضایی، پاسخگویی به انتظار مردم از قوه قضائیه برای حاکمیت عدالت و رفع مشکل دسترسی به مراجع قضایی و ضرورت‌های امنیتی و انتظامی، ایجاب می‌کرد که شعبه‌ای از سازمان قضایی در این منطقه مستقر شود.

با همه این تفاسیر تأسیس 5 ناحیه در شهرستان‌های مختلف در سازمان قضایی نیروهای مسلح پیش بینی شده که این موضوع به تصویب ریاست قوه قضاییه نیز رسیده است اما طبق گفته حجت‎الاسلام والمسلمین بهرامی رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح، به خاطر کمبود بودجه هیچ کدام راه اندازی نشده است.

از دیگر اقدامات سازمان قضایی نیروهای مسلح در جهت دسترسی شهروندان به عدالت،  می‌توان به راه‌اندازی سامانه نظارت بر پرونده‌های مهم، پیگیری الکترونیک ارجاعات، سامانه مانیتورینگ اعلام حریق، پایش پهنای باند و راه‌اندازی دیتاسنتر، بازدید و رفع مشکلات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری استان‌ها، آموزش مستمر کاربران و برگزاری جلسات مستمر با مراکز دانش‌بنیان و معاونت آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه و ... اشاره کرد که تحت عنوان توسعه فناوری های ارتباطات در این سازمان به آن پرداخته شد.

بیشتر بخوانید: افق‌های تازه در حوزه توسعه فناوری‌های اطلاعات در سازمان قضایی نیرو‌های مسلح / از پیگیری الکترونیک ارجاعات تا طراحی سامانه سجاد به منظور رصد پرونده‌های جرایم اقتصادی

انتظار می رود، تجهیزات و اعتبارات کافی برای برای اجرا و توسعه مجتمع‏‌های قضایی از سوی متولیان امر به قوه قضاییه اختصاص یابد تا تحقق و اجرایی شدن کامل پروژه‎ها، علاوه بر تضمین حقوق شهروندی و تکریم ارباب رجوع، رضایت‌مندی عمومی را افزایش دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان