پشت پرده آتش سوزی های میانکاله

باران به داد میانکاله رسید/ آتشی که زمین خواران برافروختند

ساری - این بار باران به داد ذخیرگاه زیست کره در میانکاله رسید و شعله های آتش از دامن پناگاه ملی حیات وحش فروکش کرد.

باران به داد میانکاله رسید/ آتشی که زمین خواران برافروختند

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: آتش سوزی مسئله دیروز و امروز میانکاله نیست و هرازگاه، آتش به جان ناب ترین پناهگاه زیست کره می افتد و اکوسیستم این پناهگاه بی نظیر را می بلعد.

هار و تابستان امسال فصل خوبی برای میانکاله نبود و بروز آتش‌سوزی‌های مختلف در میانکاله طبیعت و مراتع این منطقه را در معرض خطر قرارداد بهار و تابستان امسال فصل خوبی برای میانکاله نبود و بروز آتش‌سوزی‌های مختلف در میانکاله طبیعت و مراتع این منطقه را در معرض خطر قرارداد. دراین‌بین مهم‌ترین علت آتش‌سوزی میانکاله توسط مسئولان عامل انسانی اعلام‌شده است که این عامل انسانی ازنظر برخی از افراد محلی و حافظان محیط‌زیست به دلیل سهل‌انگاری در مهار آتش به این آتش‌سوزی‌ها دامن زده‌اند و متأسفانه در برخی از موارد، رد پای افراد سودجو هم در میانکاله دیده می‌شود.

امکانات فعلی در میانکاله برای اطفای حریق شامل چندتانکر آب و دستگاه تولید کف بوده و جای خالی بالگرد و امکانات مدرن و روز در ذخیره گاه زیست کره خالی است و کمبود امکانات و سودجویی انسانی دست به دست هم تا داده با میانکاله در آتش بی تدبیری ها کباب شود.

بزرگترین آتش سوزی دهه های اخیر میانکاله از شامگاه جمعه آغاز شد و این حریق صبح دیروز اطفا شد اما از ظهر شنبه دوباره آتش به جان پناهگاه افتاد و سطح زیادی از این ذخیرگاه را خاکستر کرد.

جمال ابوطالبی از دوستداران محیط زیست می گوید: جای خالی بالگرد و بالگرد اطفای حریق در آتش‌سوزی اخیر میانکاله کاملاً محسوس است و می‌طلبد تامسئولان با دقت بیشتری در این راستا وارد شوند.

توجه به‌ردیف بودجه‌ای ملی و استانی برای منطقه میانکاله و رفع بحران در منطقه در مواقع آتش‌سوزی از نیازهای مهمی است این فعال زیست‌محیطی گفت: توجه به‌ردیف بودجه‌ای ملی و استانی برای منطقه میانکاله و رفع بحران در منطقه در مواقع آتش‌سوزی از نیازهای مهمی است که با توجه به بعد ملی و بین‌المللی بودن میانکاله باید موردتوجه قرار گیرد.

وی در مورد علت آتش سوزی گفت: علت قطعی آتش سوزی ها باید با بررسی های لازم کارشناسان اعلام شود اما نیروی انسانی در تمامی آتش سوزی های میانکاله دخیل و عمد یا غیر عمد مهمترین عامل آتش سوزی است

رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر گفت: بیش از 300 هکتار از اراضی حاشیه تالاب میانکاله در  آتش سوزی دو شب گذشته طعمه حریق و خسارت ناشی از آن شد.

زمان رضا احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: آتش سوزی در میانکاله از جمعه شب 19مردادماه آغاز شد و با تلاش نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی و تلاش نیروهای مردمی صبح روز شنبه 20مردادماه خاموش شد.

وی بیان داشت: با توجه به وزش باد در منطقه در روز گذشته علی رغم تلاش برای اطفای کامل دوباره با وزش باد شعله های پنهان زیر خاکستر شعله ور شد و آتش سوزی مجدد در اراضی میانکاله اتفاق افتاد.

رضا احمدی گفت: با تلاش آتش نشانان، نیروهای محیط زیست، منابع طبیعی و تلاش نیروهای مردمی و بارش باران الهی که از اواخر روز گذشته آغاز شد؛ خوشبختانه اکنون آتش سوزی مهار شد.

وی با اعلام اینکه علت آتش سوزی عامل و خطای انسانی است؛ خاطر نشان کرد: عمدی یا غیر عمد بودن این آتش سوزی در دست بررسی است.

رضا احمدی افزود : در اتش سوزی دو روز گذشته در حاشیه تالاب میانکاله، به حدود 80 درصد از سطح اراضی آسیب وارد شده و عمده بوته های سازیل، انار وحشی و تمشک این مناطق به عنوان زیستگاه پرندگان بومی و مهاجر بود.

رد زمین خواران در آتش سوزی ها محسوس است

حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز با بیان اینکه آتش سوزی که حوالی ساعت 22 شب در منطقه جهانشاهی از کیلومتر45 آغاز تا کانال خزینی رخ داد اظهار داشت: پس از 24 ساعت تلاش مامورین یگان حفاظت محیط زیست استان مازندران، محیط زیست بندر ترکمن، شیلات آشوراده، منابع طبیعی بهشهر و بندر ترکمن و با همکاری ستاد بحران شهرستانهای بهشهر و بندر ترکمن و مدیریت بحران استانهای گلستان و مازندران بطور کامل مهار شد.

وی افزود: وسعت منطقه آتش سوزی حدود 330هکتار که 80 درصد آن پوشش گیاهی سازیل و تمشک و 20 درصد انار بوده است.

به گفته ابراهیمی، علت وقوع آتش سوزی عامل انسانی و در دست بررسی است و در آن منطقه بحث های متعدد مانند زمینخواری مطرح است و محیط زیست با همکاری دستگاه های قضایی با مصادیق زمینخواری و تغییر کاربری مبارزه می کند.

شبه‌جزیره میانکاله با وسعت بیش از 68 هزار هکتاری  شامل پناهگاه حیات‌وحش و تالاب یکی از مهم‌ترین مناطق حفاظت‌شده شمال ایران است که تنها تالاب آن متشکل از سه تیپ زیستگاهی آبی  بوده و هرساله در اوایل پاییز میزبان صدها هزار پرنده از سرزمین‌های شمالی دریای خزر بوده و این روند تا اواخر زمستان ادامه دارد.

غنای این زیستگاه در جهت تغذیه بیش از 260 گونه پرنده اعم از مهاجر و بومی موجب آن شده که میانکاله را بهشت پرندگان خاورمیانه بنامند و این تنوع گونه‌ای موجب بازدید هزاران نفر از سراسر ایران و حتی کشورهای اروپایی به این منطقه می‌شود.

تالاب میانکاله یکی از زادگاه‌های اصلی و مهم ماهی‌های استخوانی و غضروفی دریای خزر است که اهمیت این تالاب را بیش‌ازپیش یادآور می‌شود. کمتر از یک و نیم‌قرن پیش بزرگ‌ترین گربه‌سان ایران (ببر هیرکانی) در این بهشت بی‌بدیل غرش می‌کرده که در کتب تاریخی به‌دفعات به آن اشاره‌شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان