یک مهمانی با سفره رنگارنگ تبریزی ها در آشپزی آخر هفته ۲۶ مهر ماه

در این مطلب پیشنهاد آشپزی آخر هفته با منوی غذایی تبریزی را در اختیار شما همراهان عزیز و گرامی قرار داده ایم که امیدواریم از تهیه این ست غذای بی نظیر در منزل نهایت لذت را ببرید.

یک مهمانی با سفره رنگارنگ تبریزی ها در آشپزی آخر هفته 26 مهر ماه

آش گوجه فرنگی و کوفته تبریزی و قیقاناق ( خاگینه تبریزی ) ست غذایی خوشمزه ای هستند که با ذائقه اغلب افراد جور در می آیند و شما می توانید برای سورپرایز کردن اعضای خانواده و مهمان هایتان در آخر هفته این غذاها و خوراکی ها را در منزل تهیه کنید. 

پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته با منوی غذایی تبریزی

تهیه منوی غذایی برای خانم ها کار نسبتا دشواری است و اگر شما تمایل دارید برای آخر هفته ست غذایی ایرانی را تدارک ببینید بهتر است از تهیه غذاها و دسرهای تبریزی غافل نشوید.

کوفته تبریزی

دستور تهیه آش گوجه فرنگی

آش گوجه فرنگی از انواع پیش غذاهای خوشمزه است که معده را برای خوردن کوفته تبریزی آماده می کند و شما می توانید این پیش غذای سالم و مقوی را در منزل به راحتی تهیه کنید.

پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته

مواد لازم 

  • غوره : نصف لیوان
  • گوجه فرنگی : یک کیلو و 500 گرم
  • سبزی : 750 گرم
  • پیاز متوسط : 3 عدد
  • لوبیا چیتی : یک لیوان
  • نعناع خشک : دو قاشق غذاخوری
  • آبغوره : یک لیوان
  • آب گوشت : سه لیوان
  • برنج : یک استکان
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی 

برای پخت آش گوجه فرنگی ابتدا درون قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید سپس پیاز را درون روغن سرخ کنید و زردچوبه را به پیاز بیفزایید و اجازه دهید تا پیاز طلایی رنگ شود و نصف پیاز داغ را برای تزیین آش بردارید. آب لوبیا خیس خورده را خالی کنید سپس لوبیا را به همراه پیاز تفت دهید و 6 لیوان آب به مخلوط پیاز و لوبیا اضافه کنید و اجازه دهید تا لوبیا به مدت یک ساعت روی حرارت متوسط شعله گاز پخته شود و بعد از اینکه لوبیا نرم شد برنج خیس خورده و آب گوشت را به لوبیا اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید تا برنج باز شود سپس سبزی خرد شده و غوره را به مواد آش اضافه کنید ( توجه داشته باشید که در این مرحله آش نباید آب زیادی داشته باشد ) و درب قابلمه را ببندید و به مدت 20 دقیقه دیگر اجازه دهید تا سبزی و بقیه مواد آش پخته شوند سپس گوجه های میکس شده را به آش بیفزایید و حرارت گاز را بیشتر کنید و آش گوجه فرنگی را مدام هم بزنید.

طرز تهیه آش گوجه فرنگی
در این مرحله از طرز تهیه آش گوجه فرنگی یک قاشق نعناع خشک را درون آش بریزید و ادویه ها را هم به آش اضافه کنید و شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت نیم ساعت اجازه دهید تا آش جا بیفتد و در این مدت گهگاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد و بعد از جا افتادن آش آبغوره را به آن اضافه کنید و حرارت گاز را خاموش کنید و آش را هم بزنید تا آبغوره به خورد آن برود سپس آش را درون ظرفی مناسبی برای سرو بکشید و به زیبایی تزیین کنید.

آش گوجه فرنگی

دستور تهیه کوفته تبریزی

کوفته تبریزی از انواع غذاهای پرطرفدار و خوشمزه تبریزی است و بهتر است شما این غذای بی نظیر را برای آخر هفته در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را ببرید.

دستور تهیه کوفته تبریزی

مواد لازم 

  • لپه : 100 گرم
  • آلو : 10 عدد
  • پیاز : یک عدد
  • برنج : 200 گرم
  • تخم مرغ خام : 2 عدد
  • تخم مرغ آبپز شده : سه عدد
  • گوشت : 500 گرم
  • گردو : به مقدار لازم
  • زرشک : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
  • فلفل سیاه : به مقدار لازم
  • سبزی خرد شده مخصوص کوفته تبریزی ( مرزه و ترخون و نعنا و جعفری ) : 50 گرم
  • آرد نخود چی : 50 گرم

طرز تهیه کوفته تبریزی 

برای پخت کوفته تبریزی ابتدا برنج و لپه را درون قابلمه ای جداگانه بپزید.

پختن لپه پختن برنج

برنج و لپه پخته شده را چرخ کنید و درون ظرفی مناسب با گوشت چرخ کرده مخلوط نمایید. آرد نخود چی و ادویه ها و سبزی خرد شده و تخم مرغ های خام را به مخلوط برج بیفزایید.

مواد کوفته تبریزی

مواد را ورز دهید توجه داشته باشید که آرد نخود چی را باید تا زمانی به مواد کوفته اضافه کنید که مواد سفت شوند.

پیشنهاد آشپزی
در مرحله بعدی طرز تهیه کوفته تبریزی مقداری از مواد کوفته را بردارید و آن را گرد کنید سپس در وسط مواد حفره ای را ایجاد کنید و درون آن زرشک سرخ شده و گردو و آلو خیس خورده و 1/4 تخم مرغ آبپز را قرار دهید و دوباره مواد را گرد کنید و همه مواد کوفته را به همین ترتیب آماده نمایید.

طرز تهیه کوفته تبریزی
درون قابلمه ای مناسب پیاز داغ کنید و رب و زعفران و زرشک را به پیاز اضافه کنید و یک یا پیمانه آب به مخلوط مواد بیفزایید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد سپس کوفته های آماده شده را درون آب در حال جوش قرار دهید و به مدت 50 دقیقه اجازه دهید تا کوفته ها پخته شوند.

پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته

کوفته تبریزی خوشمزه

مراحل پخت کوفته تبریزی کوفته تبریزی کوفته تبریزی

دستور تهیه قیقاناق دسر تبریزی خوشمزه

قیقاناق از انواع دسرهای تبریزی است که به راحتی تهیه می شود و مردم تبریز از مهمان هایشان به کمک این دسر خوشمزه  پذیرایی می کنند.

طرز تهیه خاگینه ماست تبریزی

مواد لازم 

  • آرد : 1/2 پیمانه
  • تخم مرغ : یک عدد
  • بیکینگ پودر : یک قاشق چایخوری سر خالی
  • شکر : 2 پیمانه
  • آب : 1.5 پیمانه
  • زعفران آبکرده : دو قاشق سوپخوری
  • گلاب : 2 قاشق سوپخوری
  • ماست : 1/2 پیمانه

طرز تهیه قیقاناق ( خاگینه تبریزی )

برای تهیه قیقاناق ابتدا شکر و آب را درون قابلمه ای مناسب با یکدیگر ترکیب کنید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا مخلوط شکر و آب به قوام لازم برسند و گلاب و زعفران را به شربت اضافه کنید و بعد از اینکه شربت چند جوش زد قابلمه را از روی حرارت گاز بردارید.

منوی غذایی تبریزی دسر خاگینه ماست
در مرحله بعدی طرز تهیه قیقاناق آرد گندم و ماست و تخم مرغ و بیکینگ پودر را درون ظرفی مناسب با یکدیگر ترکیب کنید سپس مواد را هم بزنید تا صاف و یکدست شوند و اگر مواد یکدست نبودند آن ها را درون صافی بریزید و با پشت قاشق گلوله های باز نشده را باز کنید.

مایه دسر تبریزی

درون ظرفی کوچک مقدار زیادی روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن از مایه دسر یک قاشق مرباخوری بردارید و مایه دسر با قطر سه سانتی متر را درون روغن بریزید و بعد از اینکه خاگینه ها پف کردند و سرخ شدند طرف دیگر آن ها را سرخ کنید سپس دسرهای آماده شده را درون شربت به مدت 2 ساعت قرار دهید و در این مدت دو یا سه بار دسر را زیر و رو کنید.

دسر خاگینه تبریزی دستور تهیه منوی تبریزی

در این مطلب با دستور تهیه غذاها و خوراکی های تبریزی آشنا شدید که امیدواریم این ست غذایی اصیل ایرانی مورد توجه شما کدبانوهای عزیز و گرامی قرار بگیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان