اقتصاد در گذر زمان

از ریاست وثوق الدوله بر کمیسیون نظارت بر دخل و خرج بودجه تا اعلام شرط تک نرخی شدن دلار

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و پنجمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و پنجمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

25 آبان 1285، از طرف مجلس شورای ملی عده ‌ای از نمایندگان تعیین شدند تا نسبت به تعدیل بودجه و توازن دخل و خرج مملکت طرحی تهیه و از اسراف و تبذیر جلوگیری کنند. وثوق ‌الدوله به ریاست این کمیسیون انتخاب شد، همچنین تقی ‌زاده نیز به عنوان یکی از اعضا برگزیده شد.

25 آبان 1290، در پی تصویب اعطای حق استخدام دستیاران و مستشاران آمریکایی در ایران به مورگان شوستر رئیس کل خزانه داری ایران، دولت روسیه این تصمیم را محکوم و تهدید کرد در ایران مداخله نظامی خواهد کرد.

25 آبان 1335، ایران بخشی از بازار مصرفی شیخ ‌نشین‌ های سواحل جنوبی خلیج فارس را به دست گرفت.

25 آبان 1340، شرکت نفت ایران و پان ‌امریکن در 5 کیلومتری جزیره خارک به نفت رسیدند.

25 آبان 1343، قرارداد خرید 5 هزار تن ذرت از امریکا به امضا رسید. همچنین در این روز، بزرگ ‌ترین کنفرانس بین ‌المللی توسعه صنایع پتروشیمی با شرکت سیصد تن از کارشناسان و نمایندگان سی و دو کشور در هتل هیلتون تهران افتتاح شد.

25 آبان 1353، وزیر صنایع فرانسه در راس هیاتی وارد تهران شد.

25 آبان 1356، شاه پس از مدت ‌ها مقاومت در مقابل کاهش بهای نفت سرانجام به کارتر قول داد که در تثبیت قیمت فعلی نفت اقدام کند.

25 آبان 1392، صندوق بین ‌المللی پول با بررسی دیون خارجی 30 کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی اعلام کرد ایران با نسبت 1/7 درصدی دیون خارجی به تولید ناخالص داخلی خود در سال 2013 پس از الجزایر به عنوان کم بدهکارترین کشور منطقه شناخته شده است.

25 آبان 1394، رضا شیوا برای دومین بار به عنوان رئیس شورای رقابت انتخاب شد.

25 آبان 1395، ولی الله سیف رئیس‌کل بانک مرکزی لازمه حرکت به سمت ارز تک نرخی را عادی شدن روابط بین ‌المللی بانکی عنوان کرد و وجود ثبات و آرامش در فضای اقتصادی کشور را پیش‌شرط تک نرخی شدن ارز دانست.

 

منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان