تجلیل از پیشکسوتان فرهنگ و ادب چهارمحال و بختیاری

اولین برنامه «عصر کتاب استانی» با تجلیل از سه نفر از پیشکسوتان مفاخر فرهنگ و ادب چهارمحال و بختیاری در شهرکرد برگزار شد.

تجلیل از پیشکسوتان فرهنگ و ادب چهارمحال و بختیاری
به گزارش ایسنا بر اساس خبر رسیده، در راستای برنامه‌های سید عباس صالحی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - و تحقق شعار «تهران ایران نیست» و توجه موسسه خانه کتاب به اهل قلم و ظرفیت‌های استانی، مراسم تجلیل از سه نفر از پیشکسوتان فرهنگ و ادب چهارمحال و بختیاری، اسفندیار آهنجیده، مرید محمدی و علیرحم شایان، با همکاری موسسه یادشده و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان امروز چهارشنبه (21 آذرماه) در مجتمع فرهنگی و هنری غدیر شهرکرد برگزار شد.

در این مراسم، داریوش رضوانی -مشاور فرهنگی و منابع انسانی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی- در سخنانی ضمن اشاره به اقدامات این وزارتخانه برای تکریم  اهل قلم، در عین حال کمبود اعتبارات در اختیار را مانعی برای اقدامات اساسی‌تر در قبال این قشر فرهیخته کشور ذکر کرد و گفت: در حالی که تنها 1200 میلیارد تومان از کل اعتبارات 10 هزار میلیارد تومانیِ حوزه فرهنگ در اختیار وزارت ارشاد است، این وزارتخانه باید به تنهایی پاسخگوی همه معضلات فرهنگی کشور باشد.

 او همچنین با اشاره به رشادت‌های بی‌بی مریم از زنان مبارز عصر مشروطه افزود: این نوید را بدهم که کتاب «بی‌بی مریم» با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به زبان‌های روز دنیا ترجمه شده و قبل از عید در لندن رونمایی می‌شود.


در ادامه نیکنام حسینی‌پور - مدیرعامل موسسه خانه کتاب - در سخنانی ضمن ابلاغ سلام سیدعباس صالحی و محسن جوادی - معاون امور فرهنگی این وزارتخانه - به حاضران در این مراسم، گفت: استان چهارمحال و بختیاری و مشخصاً‌ شهرکرد یکی از مراکز مهم و تمدن‌ساز در فلات ایران بوده است. کشف سفالینه‌هایی با قدمت 9000 ساله و نیز باقی‌مانده‌هایی از عصر اشکانیان و ساسانیان نشان‌گر قدمت تاریخی و اصالت خطه چهارمحال و بختیاری است.


او افزود: فرهنگ‌سازی و حضور در منصب‌های سیاسی از مشروطه به این سو نشان از تعمیق پایه‌های فرهنگی و سیاسی این استان دارد. استان چهارمحال و بختیاری بلندآوازگان زیادی در ادب و هنر و فرهنگ داشته است که می‌توان به نام‌هایی چون داراب افسر بختیاری و استاد پژمان بختیاری و مسعود بختیار (هنرمند بزرگ موسیقی) و دکتر مظفر بختیار اشاره کرد و بزرگانی که هنوز می‌درخشند و پرتوافکنی می‌کنند و نسل جست‌وجوگر امروز از وجودشان استفاده می‌کنند.

مدیرعامل خانه کتاب  با بیان این‌که این قوم در تاریخ و فرهنگ این سرزمین خوش درخشیده‌اند، گفت:  آن‌ها از مشروطه تا امروز نقش مهمی در فرهنگ و سیاست داشته‌اند. مشروطه، دموکراسی، عدالت‌خواهی و نظام بوروکراتیک اداری ایران به واسطه استقامت و ظلم‌ستیزی بزرگان این ایل و سردار اسعد بختیاری، صمصام‌السلطنه بختیاری و ضرغام‌السلطنه در مقابل استبداد محمدعلی شاهی بوده است. اگر همراهی شیرزنی همچون بی‌بی‌مریم بختیاری با برادران خود نبود شاید مشروطه‌خواهی و جنبش عدالت‌خواهی ایرانیان به دست دستگاه استبدادی محمد علیشاهی در ایران برچیده می‌شد.


 حسینی‌پور تاکید کرد: قدرت فرهنگ و قلم بر کسی پوشیده نیست. مردمان ما نیز با همه تنوع قومیّتی و مذهبی زیر نام یگانه ایران نقش مهم و دوران‌ساز خود را در تمدن‌سازی منطقه‌ای و جهانی در ادوار مختلف تاریخی به خوبی بازی کرده‌اند. فرهنگ و تمدن ایرانی همواره نمادی از رواداری و سهل‌گیری و در عین‌حال استواری و انسجام بوده است. در این میان البته نقش تاریخی استان چهارمحال و بختیاری آشکار است و در این جمع محترم پژوهشگرانی به بازنمایی نقش این استان در فرهنگ و تاریخ ایران دست یازیده‌اند. این افراد سرمایه‌ها و ذخایر گرانسنگی هستند که باید قدر ببینند و بر صدر بنشینند.

او در ادامه  با اشاره به برگزاری نشست‌های «عصر کتاب» در تهران اظهار کرد: عصر کتاب همایش‌هایی است که خانه کتاب با اندک بضاعتی که دارد در کمال احترام و براساس اقتضائات موجود از پیشکسوتان و خدمت‌گزاران دنیای کتاب و کتاب‌خوانی تقدیر می‌کند. خرسندم که در نخستین گام در برپایی عصرکتاب در خارج از تهران به بام ایران آمده‌ایم و از استادان ارجمند آقای دکتر اسفندیار آهنجیده و جناب آقای علیرحم شایان و جناب آقای مرید محمدی تجلیل می‌کنیم تا روش زندگی آن‌ها الگویی برای جوانان باشد. این استادان با کمترین امکانات ولی با دلی عاشق میهن و زادگاه خود، سعی در آموزش نسل جوان داشته‌اند. با تحقیقات تاریخی و شعرسرایی و قلم بر لوح سفید نیز پرتوی نو بر تاریخ و فرهنگ ایران افکنده‌اند.


حسینی‌پور همچنین گفت: برگزاری چنین همایشی تقدیر و تجلیل از بزرگانی است که نام ایران را بلند نگاه می‌دارند. آرزوی بهروزی و سلامتی برای همه اصحاب فرهنگ و هنر این سرزمین زرخیز به‌خصوص این عزیزان را دارم و امیدوارم همچنان بدرخشند و قلم‌هایشان یاری و قدم‌هایشان برای ایران اسلامی استوار باشد.


در ادامه مراسم جواد کارگران دهکردی - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری - اظهار کرد: یکی از برنامه‌های وزارت ارشاد تکریم مفاخر این مرز و بوم است و ما هم ضروری دیدیم که در این حوزه وارد شویم و اولین حوزه‌ای که وارد آن شدیم، اصحاب فرهنگ و ادب و شعر بود.


او افزود: بنای ما این است که این برنامه، اولین و آخرین برنامه تکریم از اهالی فرهنگ و هنر نباشد و در ماه‌های آتی برنامه‌های دیگری در این راستا برگزار شود. متاسفانه همیشه آئین‌هایی تجلیل منحصر به کسانی شده بود که از دنیا رفته‌اند  اما بنا داریم برنامه‌های متعددی در این زمینه انجام دهیم.


مدیرکل ارشاد استان چهارمحال و بختیاری در ادامه به بخشی از اقدامات ارشاد استان در حوزه کتاب و کتابخوانی اشاره کرد  و گفت: در نمایشگاه امسال یک میلیارد و 710 میلیون تومان کتاب فروش رفت که یک رکورد بود و بیش از 192 هزار نفر از آن بازدید کردند.


کارگران سپس اظهار کرد: بیش از 70 عنوان کتاب در سال جاری با تیراژ 85 هزار نسخه در استان چهارمحال و بختیاری چاپ شده است. اختصاص 105 میلیون تومان برای خرید حمایتی کتاب از ناشران، از دیگر برنامه‌های اجرا شده در سال جاری بوده است.


سپس اقبال عباسی - استاندار چهارمحال و بختیاری - در این مراسم ضمن تجلیل از بزرگان فرهنگ و ادب این استان، گفت: اهالی فرهنگ و هنر توان‌افزایان شعور جامعه هستند و وقتی شعور جامعه بالا برود، درک و فهم آن جامعه هم بالا می‌رود. جامعه و انسان‌ها مدیون اهالی فرهنگ و هنر هستند.


اردشیر نوریان - نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی - هم در سخنانی در این  مراسم گفت: این جلسه ابتکار درست، دقیق و بجایی برای مفاخر ادب و فرهنگ استان ماست چرا که چهارمحال و بختیاری از این حیث بسیار غنی است. البته متاسفانه نسل امروز ما از این مفاخر فاصله گرفته ولی حل این مشکل با تکریم بزرگان امکان‌پذیر است.


عباس قنبری عدیوی - رئیس بنیاد ایرانشناسی استان چهارمحال و بختیاری - نیز  در سخنانی ضمن تقدیر از ابتکار مدیرعامل خانه کتاب برای برگزاری آئین تجلیل از پیشکسوتان حوزه فرهنگ و ادب این استان، گفت: نماد فرزانگی و دانش‌آموختگی یک جامعه در چنین نشست‌هایی خود را نشان می‌دهد. من با هر سه پیشکسوتی که در این جمع تجلیل می‌شوند، نشست و برخاست‌های فراوانی داشته‌ام؛ محصول تلفیق اندیشه‌ای که در منطقه خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و دامنه زاگرس وجود دارد، در اندیشه‌های خانوادگی این پیشکسوتان گرد آمده است.

قنبری در پایان گفت: بزرگترین خدمت این بزرگان به جامعه تربیت جوانان و دانشجویان بوده است. با وجود چنین بزرگانی، درخت فرهنگ بختیاری هرگز بی‌برگ نمی‌شود.


در ادامه‌ این برنامه و پس از اعطای لوح سپاس به همسر زنده‌یاد احمد آذر شاعر و نویسنده فقید استان چهارمحال و بختیاری و همچنین عوض مهری بابادی فعال عرصه کتاب و کتابخوانی و پیشکسوت توسعه و ترویج کتاب در این استان، لوح‌های سپاسی به امضای محسن جوادی و نیکنام حسینی‌پور  به علیرحم شایان، مرید محمدی و اسفندیار آهنجیده اهدا شد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان