اقتصاد در گذر زمان

از وزیر مالیه شدن مدیرالملک تا موافقت وزیر صنعت با ترخیص خودروهای مانده در گمرک

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز بهمن ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

 

3 بهمن 1300، پس از انتصاب مشیرالدوله به سمت رییس الوزرایی، وی وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: سردار سپه وزیر جنگ،‌ حکیم ‌الملک وزیر امور خارجه،‌ مدیرالملک وزیر مالیه، سردار معظم خراسانی وزیر عدلیه، اعتلاءالسلطنه وزیر پست و تلگراف،‌ ادیب السلطنه وزیر فوائدعامه و نیرالملک وزیر معارف. همچنین در این روز، هیأتی به ریاست سید حسن تقی ‌زاده برای انعقاد قراردادهای تجاری بین‌ ایران و اتحاد جماهیر شوروی عازم مسکو شد.

3 بهمن 1307، با هدف مبارزه با فساد اداری از جمله اختلاس، ارتشا و پارتی ‌بازی که در ایران از قرن سیزدهم میلادی آغاز و در عهد قاجارها گسترش یافته و در ادارات دولتی به صورت یک امر عادی در آمده بود و از پیشرفت کار جلوگیری می‌ کرد، از چنین روزی سازمان قضایی ویژه و مختص تعقیب قضایی و مجازات مقامات و کارکنان سازمان‌ های عمومی (ادارات دولتی، شهرداری ‌ها و ...) به نام دیوان کیفر کارکنان دولت آغاز به کار کرد که در تاریخ ایران یک انقلاب اداری به شمار آورده شده است.

3 بهمن 1332، اولین جلسه مشاوره در امور نفت به ریاست عبدالله انتظام، دکتر فخرالدین شادمان وزیر اقتصاد ملی، نصرالله انتظام سفیر کبیر ایران در آمریکا و حاج محمدنمازی در کاخ وزارت امور خارجه تشکیل شد.

3 بهمن 1346، پنجمین چاه در خلیج ‌فارس به نفت رسید.

3 بهمن 1357، امام خمینی (ره) در مصاحبه با خبرنگاران ایرانی گفتند: در حکومت اسلامی دیکتاتوری وجود ندارد، اسلام هم آزادی خواهد داد و هم به اقتصاد توجه خواهد کرد و هم به سایر احتیاجات کشور.

3 بهمن 1374، اعضای یک شبکه بزرگ فساد مالی و جاسوسی در دادگاه انقلاب محاکمه شدند. مغز متفکر و طراح این شبکه فردی به نام هدایت الله زنده دل بود که در زمان رژیم شاهنشاهی، نویسندگی و طراحی داستان های پلیسی «جانی دالر» و ده ها برنامه رادیویی را بر عهده داشته است.

3 بهمن 1389، لطف ‌الله فروزنده، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس ‌جمهور از ممنوعیت کامل استخدام در تهران خبر داد وگفت: 22 درصد نیروی‌کار کل کشور در تهران حضور دارند و 200 هزار نفر تنها در ستادهای دستگاه‌ های مختلف اجرایی فعالیت می‌ کنند که ضرورت کاهش آنان قطعی است.

3 بهمن 1391، محمود بهمنی در نخستین واکنش به اخبار منتشر شده در مورد انفصال از ریاست بر بانک مرکزی و تحقیق و تفحص مجلس از بانک مرکزی، به دفاع از عملکرد بانک مرکزی در واکنش به اتفاقات اخیر پرداخت و عنوان کرد که اگر بانک مرکزی به این نتیجه برسد که وجوه برداشت شده از حساب بانک‌ ها، کمتر از میزان مورد نظر بوده؛ باز هم این کار را خواهد کرد.

3 بهمن 1392، تنها دو روز پس از اجرای مهم ‌ترین و بزرگ ‌ترین دستاورد دیپلماتیک دولت یازدهم که به تعلیق و کاهش تحریم‌ های بین‌‌ المللی علیه ایران منجر شد، حسن روحانی، عازم داووس، مرتفع ‌ترین شهر اروپا شد تا فاز دوم دیپلماسی خود؛ یعنی دیپلماسی فشرده اقتصادی را پیگیری کند.

3 بهمن 1394، یک هفته بعد از لغو تحریم ‌های بین ‌المللی علیه ایران، 85 شرکت خارجی تولیدکننده هواپیما و خدمات هوایی از 35 کشور، در تهران گردهم آمدند. در گردهمایی هواپیماسازان جهان، شرکت‌ هایی چون «بمباردیر» کانادا، «امبرائر» برزیل، «ای ‌تی ‌آر» فرانسه-ایتالیا و «ایرباس» فرانسه حضور داشتند تا درخصوص فروش یا اجاره هواپیما با ایرلاین ‌های ایرانی تبادل ‌نظر و رایزنی ‌کنند.

3 بهمن 1396، با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت، خودروهای مانده در گمرک تعیین تکلیف و به ‌زودی پس از طی مراحل اداری، ترخیص خواهند شد. بر این اساس، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، با پیشنهاد مجتبی خسروتاج، رئیس سازمان توسعه تجارت مبنی ‌بر ترخیص خودروهای مانده در گمرک، موافقت و مراتب را به وزیر اقتصاد و امور دارایی برای ابلاغ به گمرکات کشور، اعلام کرده است.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان