نوبخت: مجلس تصمیم گیرنده نهایی در مورد بودجه است

به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در جلسه نوبت بعدازظهر امروز (شنبه) مجلس شورای اسلامی در دفاع از کلیات لایحه بودجه سال 1398، گفت: بودجه سال آینده را قرار نیست به طور کامل مورد تأیید یا عدم تأیید قرار دهیم بلکه فقط بحث کلیات آن مطرح است؛ بنابراین آنچه که مخالفان بیان کردند، به این معنی نیست که رأی به کلیات به معنای صرف‌نظر از اشکالات لایحه بودجه است.

وی افزود: روزها روی تبصره به تبصره، ردیف به ردیف و بخش به بخش لایحه بودجه 98 که مورد بررسی کمیسیون تلفیق قرار گرفته است، اظهارنظر خواهد شد. همه کاستی‌ها با تأیید کلیات نادیده نخواهد شد یا همه بودجه‌ای را که در گزارش کمیسیون تلفیق آمده را به عنوان نقطه مثبت بنگریم. امروز مجلس داوری می‌کند که آیا کلیات لایحه بودجه 98 چیزی هست که مورد تأیید باشد تا وارد اصلاح جزئیات شویم؟ حرف مخالفان این بود که اشکالات لایحه رفع شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: کلیات لایحه بودجه 98 چیست؟ بودجه طبق ماده یک قانون محاسبات عمومی یک پیش‌بینی از منابع و مصارف است. برای اینکه تأیید کنیم این پیش‌بینی برای سال آینده اجرایی بشود یا خیر، دولت نیست که تصمیم می‌گیرد بلکه مجلس است که تصمیم می‌گیرد و دولت فقط پیشنهاد می‌دهد. در قانون اساسی این کار وظیفه دولت است.

نوبخت خاطرنشان کرد: 208 هزار میلیارد تومان در سال آینده از درآمدها، کسب منبع کنیم؛ از مالیات، حقوق گمرکی و سایر. همچنین برای سال آینده 148 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای که 142 هزار میلیارد تومان به فروش و صادرات نفت است، کسب درآمد کنیم و چون ناکافی است 50 هزار میلیارد تومان از طریق دارایی‌های مالی و بخش عمده آن اوراق مشارکت است، کسب درآمد کنیم. شما جز کم یا زیاد بودن 407 هزار میلیارد تومان مطلب دیگری نمی‌توانید بگویید. شما می‌توانید این مبلغ را افزایش یا کاهش دهید. شما با تأیید کلیات چه کاری را نمی‌توانید انجام دهید؟

وی یادآور شد: 320 هزار میلیارد هزینه‌های جاری، 62 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی و 25 هزار میلیارد تومان از طریق بازخرید اوراق سال گذشته انجام شویم. کمیسیون تلفیق بودجه مجلس 26 هزار میلیارد تومان به دارایی‌های سرمایه‌ای افزود. شما بیشتر از این اختیار ندارید. تازه همین اختیار را هم از طریق تأیید کلیات بودجه انجام دهید. رد کلیات هم موجب برگشت لایحه بودجه به دولت می‌شود و ما نیز 407 را یه کم بیشتر یا یه کم کمتر می‌کنیم و باز شما هستید که باید بگویید دولت چه کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه هشدار داد: تأخیر در رفت و برگشت لایحه بودجه از مجلس به دولت چه تأثیری دارد؟ اولاً، پیام مردم در راهپیمایی 22 بهمن را نادیده می‌گیرد و دوماً، دشمنان ایران که در راهپیمایی 22 بهمن مرعوب شد، چهره بحرانی از اقتصاد ایران به جهان نمایش می‌دهند و از این قضیه خوشحال هم می‌شوند. در رسانه‌ها بیگانه منتظر این رفتار مجلس هستند. اما از فردا برای مردم خودمان چه خواهیم داشت؟ تورم کارکنانی که در سختی به سر می‌برند، اگر کلیات تأیید نشود و دو هفته زمان به دولت برود و برگردد یعنی حقوق کارکنان دولت 20 درصد افزایش نمی‌یابد و حقوق‌بگیران دریافتی‌شان همین دریافتی سال 1397 خواهد بود اما با این کار دولت نمی‌تواند حتی یک ریال به حقوق‌ها یا به طرح‌های عمرانی اختصاص دهد.

نوبخت تصریح کرد: با توجه به شرایط کشور اگر احساس می‌شود برای تصمیم‌گیری نمایندگان شاید نیاز به صحبت‌های بیشتری در جلسه بعد انجام شود، از آن جلوگیری نکنید.

وی خبر از آماده شدن اصلاح ساختار در دولت داد و افزود: اصلاح ساختار را دولت آماده کرده است. شما نتوانستید برای قیمت بنزین تصمیم بگیرید آن وقت شما می‌خواهید برای 934 هزار میلیارد تومان تصمیم بگیرید و اصلاح ساختار انجام دهید. شما دو دستگاه را در تبصره 21 نتوانستید حذف کنید اما این که کلیات لایحه را رد کنیم تا اصلاح ساختار انجام شود، حرفی دقیقی نیست.

مطهری که در خلال صحبت‌های نوبخت مرتب از نمایندگان می‌خواست نمایندگان جلسه را ترک نکنند، ضمن تاکید به مأموران گیت خروج صحن مجلس از نمایندگان خواست جلسه را ترک نکنند.

وی گفت: برخی دوستان می‌خواهند رأی‌گیری نشود و آبستراکسیون کنند.

نوبخت افزود: موضوع کلیات یعنی اجازه ورود به اصلاحاتی که مورد نظر است. تمام تلاش بر این بوده که ما از طریق مساعدتی که می‌توانیم در خصوص ارقام کالاهای اساسی مردم نسبت به 14 میلیارد ارز 4200 تومانی مورد نظر است بتوانیم کنترل‌ها را صورت دهیم. اگر قرار باشد نسبت به کلیات رأی گیری نکنیم موضوع چند دوازدهم رخ می‌دهد. حقوق کارکنان افراد تحت پوشش و دیگر موارد با توجه به وضع فعلی اعمال می‌شود.

وی افزود: دولت برای رتبه بندی فرهنگیان گام برداشته است که این موضوع اگر به دولت بازگردد در این خصوص به مشکل برمی‌خوریم. قرار است این همسان‌سازی از اول فروردین انجام شود و 2,000 میلیارد تومان اضافه شود؛ در صورتی که این لایحه بازگردد در خصوص بازنشستگان، نیروهای مسلح، حقوق کارکنان به مشکل برمی‌خوریم.

نوبخت در خاتمه گفت: این موضوع موجب نابسامانی خواهد شد. مجلس در این شرایط مثل همیشه با واقع بینی با کمک به دولت تصمیم گیری می‌کند. مقام معظم رهبری به موضوع اصلاح ساختار بودجه و نظام مالی را به شورای مالی هماهنگی اقتصادی سپرده است و ارتباطی به بودجه ندارد. مجلس در این شرایط مانند همیشه سنجیده تصمیم می‌گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان