چرا حضرت موسی خودش به خدا پیشنهاد می‌دهد حضرت هارون را جانشین خودش انتخاب کند، درحالیکه جانشین پیامبر باید به دستور خدا صورت گیرد؟

۱-مقام نبوت و پیامبری با مقام امامت فرق می کند. هارون (علیه السلام) پیامبر بود؛ ولی عهده دار مقام امامت و رهبری بنی اسرائیل نبود؛ بلکه این مقام مخصوص حضرت موسی (علیه السلام) بود؛ اما به هنگامی که حضرت موسی (علیه السلام) می خواست برای مدتی از قوم خود جدا شود، برادرش را به عنوان امام و پیشوا انتخاب کرد

1-مقام نبوت و پیامبری با مقام امامت فرق می کند. هارون (علیه السلام) پیامبر بود؛ ولی عهده دار مقام امامت و رهبری بنی اسرائیل نبود؛ بلکه این مقام مخصوص حضرت موسی (علیه السلام) بود؛ اما به هنگامی که حضرت موسی (علیه السلام) می خواست برای مدتی از قوم خود جدا شود، برادرش را به عنوان امام و پیشوا انتخاب کرد. از اینجا نیز روشن می شود که مقام امامت، مقامی برتر از مقام نبوّت است.

2-خداوند تعالی در قرآن، حضرت هارون را در دادن کتاب و هدایت به سوی صراط مستقیم و داشتن تسلیم از محسنین و بندگان مؤمنین به خدا با حضرت موسی علیه السلام شریک دانسته و او را از مرسلان و انبیای خود معرفی کرده. و او را از کسانی دانسته که بر آنان انعام فرموده و او را با سایر انبیاء در صفات جمیل آنان از قبیل احسان، صلاح، فضل، اجتباء و هدایت شریک قرار داده است و در سوره طه آیات 29-35 به نقل از خواهش موسی (ع) فرموده است: «وَاجْعَلْ لِی وَزِیراً مِنْ أَهْلِی، هارُونَ أَخِی، اشْدُدْ بِهِ أَزْرِی، وَ أَشْرِکهُ فِی أَمْرِی، کی نُسَبِّحَک کثِیراً، وَ نَذْکرَک کثِیراً إِنَّک کنْتَ بِنا بَصِیراً» موسی علیه السلام در مناجات شب طور دعا کرده و از خدا خواسته که هارون را وزیر او قرار دهد و پشتش را به وی محکم نموده و او را شریک او قرار دهد تا خدا را بسیار تسبیح کنند و بسیار ذکر گویند، هم طراز موسی دانسته و آن جناب در تمامی مواقف همراه برادرش بوده و در عموم کارها با او شرکت می کرده و او را در رسیدن به مقاصد الهی یاری می کرد. به یقین این درخواست حضرت موسی تأیید امر پروردگار بوده است.

 



قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان