واشنگتن‌پست:

ترامپ درباره مسائل ایران اعتبار خود را از دست داده‌است

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، «دیوید ایگناتیوس» روزنامه‌نگار و تحلیلگر ارشد روزنامه آمریکایی «واشنگتن‌پست»، طی یادداشتی به کناره‌گیری «پاتریک شاناهان» از نامزدی ریاست پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) اشاره کرد و گفت که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در قبال مسئله ایران اعتبار خود را از دست داده بود که با کناره‌گیری شاناهان وضعیت بدتر شده است.

طبق این گزارش، یکی از مقامات سابق دفاعی آمریکا در خصوص اعتبار دولت آمریکا در میان همپیمانان مهم اروپایی و آسیایی این کشور گفته است: «هیچ اعتباری وجود ندارد».

این مقام دفاعی در ارتباط با رویکرد دولت ترامپ در قبال ایران تأکید کرد: « ما به جای آنکه ایران را منزوی کنیم، خود را منزوی کرده‌ایم. این یک منطقه عاری از راهبرد است».

ستون‌نویس واشنگتن‌پست با اشاره به این موارد ادامه داد که کناره‌گیری روز گذشته (سه‌شنبه) شاناهان از نامزدی ریاست پنتاگون به سردرگمی سیاست دفاعی آمریکا افزوده است.

ایگناتیوس هشدار داد که در وضعیت فعلی که تنش‌ها میان ایران و آمریکا رو به افزایش است، کناره‌گیری شاناهان بر بلاتکلیفی پنتاگون می‌افزاید.

این گزارش در خصوص کاهش اعتبار دولت ترامپ نوشت که تردیدها در جهان در خصوص سیاست ترامپ در قبال ایران هفته گذشته به اندازه‌ای تشدید شد که برخی از همپیمانان کلیدی واشنگتن به اتهامات «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا علیه ایران در ارتباط با حمله به دو نفتکش در دریای عمان بی‌اعتنایی کردند.

بنا بر این گزارش، به نظر می‌رسد کشورهای جهان از تهدیدی که ترامپ برای صلح و ثبات در خلیج‌فارس به همراه دارد بیش از ایران واهمه دارند.

آنطور که ایگناتیوس تحلیل کرده است، همچنان شکاف اعتمادی در داخل و خارج آمریکا در ارتباط با سیاست‌های ترامپ وجود دارد.

این گزارش با اشاره به اظهارات روز دوشنبه «بهروز کمالوندی» سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در خصوص فراتر رفتن ذخایر اورانیوم ایران از سقف 300 کیلوگرم ظرف بازه 10 روزه نوشت که به واسطه خروج سال گذشته آمریکا از برجام در برهه‌ای که ایران به طور کامل به این توافق هسته‌ای پایبند بود، توانمندی ترامپ برای اعمال محدودیت‌ها به برنامه هسته‌ای ایران از طریق دیپلماسی تقریباً به صفر رسیده است.

بنا بر گزارش واشنگتن‌پست، راهبرد دولت ترامپ بر پایه این فرضیه بوده است که علیرغم خروج آمریکا از برجام و وضع تحریم‌ها علیه ایران، کشورهای اروپایی با چرب زبانی ایران را به پایبند بودن به  توافق هسته‌ای ترغیب می‌کنند.

با اینحال، آنطور که این گزارش ادامه می‌دهد، ایران در مقابل «حداکثر فشار» ترامپ، از اوایل ماه می به سمت حداکثر مقاومت حرکت کرده است و احتمالاً به این دلیل بوده است که امید داشته تا کشورهای اروپایی را وادار کند تا امتیازهایی را از ترامپ دریافت کنند.

طبق این گزارش، مشکل اعتباری ترامپ در قبال مسئله ایران تاحدودی از این حقیقت نشأت می‌گیرد که وی از قبل از آنکه بعنوان رئیس‌جمهور آمریکا برگزیده شود، بدون آنکه راهبرد شفافی برای پایان بازی ارائه دهد، دائماً خواستار تقابل بوده است.

واشنگتن‌پست در بخش بعدی گزارش خود به مشاوران اصلی ترامپ در پیشبرد سیاست اعمال فشار به ایران اشاره کرد و نوشت که فرد میانجی که مذاکرات اولیه با تیم ترامپ را در خصوص اتخاذ موضع سخت‌تر در قبال ایران، سازماندهی کرد، «جرج نادر» یک شهروند آمریکایی لبنانی بود که که به «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی مشاوره می‌داد و محمد بن زاید به همراه «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان از اتخاذ موضع تندتر و قاطعانه‌تر آمریکا در قبال ایران حمایت می‌کردند.

بنا به گفته ایگناتیوس، مذاکرات مهمی در خصوص تشدید فشار علیه ایران در دسامبر 2016 بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری در نشستی در نیویورک صورت گرفت که در آن علاوه بر نادر، «مایکل فلین»، «استفان بانون» و «جرد کوشنر» نیز حضور داشتند که هر سه نفر این افراد خیلی زود به ترتیب بعنوان مشاور امنیت ملی، استراتژیست ارشد و مشاور ارشد کاخ سفید منصوب شدند.

این گزارش می‌افزاید، ترامپ خیلی سریع بعد از احراز سمت ریاست‌جمهوری آمریکا به سمت تحقق لفاظی‌های دوران انتخاباتی خود در خصوص از بین بردن برجام پیش رفت که با مخالفت «جیمز متیس» وزیر دفاع سابق و همپیمانان اروپایی آمریکا مواجه شد و با اینحال، ترامپ علیرغم تمامی هشدارها، در ماه می 2018 از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) خارج شد و تا ماهها بعد از خروج واشنگتن از برجام، مقامات اطلاعاتی آمریکا، پایبندی ایران به توافق هسته‌ای را مورد تأیید قرار می‌دادند.

واشنگتن‌پست سپس به تناقض در رویکردهای ترامپ در قبال ایران اشاره کرد که در ابتدا مواضع جنگ‌طلبانه اتخاذ کرده بود و کم کم این موضع را تغییر داد و برای مذاکره با ایران ابراز تمایل کرد.

این روزنامه آمریکایی در اینباره نوشت، ترامپ روز گذشته (سه‌‌شنبه) تلاش کرد در گفت‌وگو با نشریه «تایم»، با گفتن این جمله که حادثه هفته گذشته در دریای عمان برای دو نفتکش، «بسیار جزئی» بوده است، تب جنگ با ایران را کاهش دهد.

نویسنده این گزارش سپس در پایان نتیجه‌گیری کرد که علامت سؤال واقعی که این روزها در ذهن کشورهای خارجی وجود دارد این است که سیاست واقعی ترامپ در قبال ایران چیست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان