جهش بورس با سیگنال سودهای بهاری

دنیای اقتصاد : در آخرین روز کاری تیرماه با انتشار فزاینده کارنامه‌های فصلی بنگاه‌های بورسی شاهد حضور پررنگ سرمایه‌گذاران در بازار بودیم

روز قبل ترافیک سنگین صورت‌های مالی سه ماهه شرکت‌ها در حالی اوج گرفت که محتوای آن برخلاف نظر برخی از بورس‌بازان مبنی بر ایجاد حباب در بازار سهام، خبر از عملکرد قابل‌قبول شرکت‌ها از منظر بنیادی می‌داد. با بازگشت موثر سهامداران و سرمایه‌گذاران حقیقی در سمت خرید، شاخص کل توانست ریزش هفته اخیر را جبران کند. نماگر اصلی بازار روز گذشته پس از رشد 3395 واحدی شاخص کل روی عدد 253 هزار و 57 واحد آرام گرفت. رشد 36/ 1 درصدی دماسنج بازار در حالی رقم خورد که شاخص هموزن به بازدهی 4/ 0 درصدی بسنده کرد. این در صورتی است که طی هفته‌های اخیر، نماگر هموزن که اثرپذیری یکسانی از تمام نمادها دارد، به واسطه رشد شرکت‌های کوچک‌تر، از شاخص کل پیشی گرفته بود.

از نظر ارزش معاملات در روز گذشته بازهم صنعت شیمیایی پیشتاز بود. گزارش‌های مناسب پتروشیمی‌ها باعث اقبال معامله‌گران به این دسته از شرکت‌های بورسی شد و متوسط قیمت این صنعت بورسی را بیش از 5/ 2 درصد ارتقا بخشید. از گزارش‌هایی که دیروز تاثیر مثبتی بر معاملات این صنعت داشت، می‌توان به گزارش سه ماهه پتروشیمی جم اشاره کرد. «جم» که بهار سال گذشته توانسته بود به سود 465 میلیارد تومانی دست یابد، با رشد 87 درصدی این عدد را در سه ماه ابتدایی سال‌جاری به حدود 868 میلیارد تومان رساند. عملکرد پتروشیمی جم نسبت به زمستان نیز که سودآوری 746 میلیارد تومانی داشته، از رشد مناسبی برخوردار بوده است. از دیگر گزارش‌های مهم این گروه می‌توان به انتشار صورت مالی سه ماهه جدیدترین شرکت بورسی اشاره کرد. پتروشیمی نوری که با جنجال زیادی عرضه شد، در حالی طی فصل بهار 553 میلیارد تومان سودآوری داشته که در مدت مشابه سال پیشین این عدد حدود 35 میلیارد تومان بوده است.

روز گذشته علاوه بر پتروشیمی‌ها، پالایشی‌ها هم مورد توجه فعالان بازار قرار گرفتند. یکی از صورت‌های مالی سه ماهه جالب‌توجه این گروه متعلق به نفت سپاهان بود. «شسپا» که این روزها به دلیل افزایش سرمایه متوقف است بهار سال گذشته موفق به کسب سود 128 میلیارد تومانی شده بود. در زمستان سودآوری این شرکت رشد 48 درصدی را تجربه کرد و به 248 میلیارد تومان رسید و اکنون شاهد رشد 33 درصدی سود این شرکت طی فصل بهار و رسیدن آن به رقم 330 میلیارد تومان هستیم. در همین گروه، «شرانل» که در بهار سال گذشته 44 میلیارد تومان سود کسب کرده بود، در سه ماه ابتدایی سال جاری این رقم را با 88درصد رشد به 82 میلیارد تومان رسانده است. سود این شرکت در زمستان پیشین نیز 68 میلیارد تومان بود. به‌نظر می‌رسد رشد 20 درصدی در سودآوری این شرکت نسبت به زمستان سهامداران را راضی نکرده است به همین دلیل نماد «شرانل» در روز معاملاتی قبل افت حدودا 2 درصدی را تجربه کرد.

یکی از گزارش‌هایی که روز گذشته موجب جلب توجه بازار شد، صورت مالی 3 ماهه پارس‌خودرو بود. «خپارس» در عملکردی ضعیف زیان 329 میلیارد تومانی را در فصل گذشته شناسایی کرده است. این در حالی است که بهار سال گذشته این شرکت سود‌دهی یک میلیارد تومانی داشت. پارس‌خودرو در بهار امسال در حالی تنها 160 میلیارد تومان فروش داشته که سال پیش در همین مدت زمان موفق به فروش 1354 میلیارد تومانی شده بود.

دیگر گزارشی که موجب واکنش گسترده سهامداران شد، صورت مالی فصل بهار شرکت ملی مس ایران بود. «فملی» که دیروز در رتبه دوم اثرگذارترین نمادها بر شاخص بود، طی فصل گذشته سود 3139 میلیارد تومانی را تحقق بخشید که نسبت به بهار پیشین رشد 174 درصدی را نشان می‌دهد. به موجب این گزارش که انتهای روز یکشنبه منتشر شد، از هنگام پیش‌گشایش معاملات در روز گذشته نماد «فملی» با استقبال قابل‌توجه معامله‌گران مواجه شد. در روزی که سهامدار عمده بیش از 100 میلیون سهم فروخت، بازهم نزدیک به 120 میلیون سهم مازاد تقاضا در صف خرید «فملی» باقی ماند.

در ادامه گزارش‌های سه ماهه، دو شرکت فولادی نیز از عملکرد فصل بهار خود پرده برداشتند. گزارش اول متعلق به بزرگ‌ترین شرکت بازار بود. فولادمبارکه که بهار 97 توانسته بود 1643 میلیارد تومان سود خالص بسازد با رشدی 129 درصدی در سه‌ماه ابتدایی سال‌جاری این عدد را به 3765 میلیارد تومان رسانده است. فولاد کاوه جنوب کیش نیز با رشد 151 درصدی در سود ناخالص نسبت به بهار گذشته توانسته است سود ناخالص خود را به 393 میلیارد تومان برساند. البته باید توجه داشت که با توجه به افزایش نرخ سنگ‌آهن و گندله که از ابتدای مرداد عملی می‌شود تکرار این سود برای فولادی‌ها سخت می‌شود.

صورت مالی سه ماهه دیگری که منتشر شد متعلق به شرکت سنگ‌آهن چادرملو بود. «کچاد» نسبت به بهار پیشین رشد 188 درصدی در سودآوری داشته و سود ناخالص این شرکت به 1155 میلیارد تومان رسیده است. در قیاس با زمستان پیشین نیز این شرکت توانسته است بیش از 100 درصد رشد در سودآوری را تجربه کند.

روز گذشته بازهم این معامله‌گران حقیقی بودند که در خرید سهام پیشتازی می‌کردند به‌صورتی که خالص تغییر مالکیت بازار سهام 81 میلیارد تومان به سمت بورس‌بازان حقیقی بود. در این بین بیشترین سهم متعلق به «فملی» بود. در این نماد سهم خرید حقیقی‌ها 20 میلیارد تومان بیشتر از حقوقی‌ها بود. ارزش معاملات بازار سهام (با حذف معاملات بلوک و اوراق) طی روز گذشته به 832 میلیارد تومان رسید. این در حالی بود که تعداد زیادی از نمادهای بزرگ بازار به دلیل برگزاری مجمع بسته بودند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان