کتاب  «چگونه پدر و مادر خود را تربیت کنیم» داستان  پسری است به نام لویی که از دست پدر و مادرش که با دیگران رقابت و چشم و هم‌چشمی می‌کنند به ستوه آمده است. نقل مکان به محل جدید و مدرسه تازه، پدر و مادر لویی را به والدینی رقابتی تبدیل کرده است. آن‌ها از لویی و برادرش الیوت می‌خواهند که بعد از مدرسه با شرکت در کلاس‌ها و فعالیت‌های فوق‌برنامه رفتاری مشابه کودکان همسایه داشته باشند تا از قافله پیشرفت عقب نمانند.

لویی که شوخ‌‌طبع است و می‌خواهد کمدین شود با پدر و مادرش مشکل پیدا می­کند تا اینکه در کلاس آموزش بازیگری با دختری به نام مدی آشنا می­‌شود. مدی ادعا می‌کند با به کار گرفتن روشی بی‌نظیر توانسته است پدر و مادرش را به گونه‌ای تربیت کند که دست از سر او بردارند و مدی را به حال خود رها کنند؛ اما آیا لویی واقعاً می‌خواهد از جانب پدر و مادرش نادیده گرفته شود؟

نویسنده توانسته است با زبان طنز، ویژگی‌های شخصیت‌های داستان را به خوبی به تصویر بکشد. کتاب نگاهی نقادانه به رفتار تربیتی خانواده‌ها دارد و پدر و مادرها هم از خواندن این کتاب، بسیار خواهند آموخت. رفتار پدر و مادرهای این کتاب برای خواننده ملموس و باورپذیر است و نویسنده به صورتی غیرمستقیم شیوه‌های تربیتی جاه‌طلبانه و توام با فشار والدین را زیر سؤال می‍‌برد.

خواننده ایرانی نیز می‌تواند با این کتاب و شخصیت‌‌های آن هم‌ذات‌پنداری ­کند چرا که همه ما با پدر و مادرهایی مواجه هستیم که آرزوهای دست نیافته­ خود را در آینده فرزندانشان جست‌وجو می‌کنند. آن‌ها اوقات فراغت فرزندانشان را با کلاس‌های تقویتی، تست درسی و … پر می‌کنند و همراه با نظام آموزشی رقابت‌گرا آنان را از حق شاد بودن و لذت‌های دوره کودکی محروم می‌کنند.

این کتاب برنده­ جایزه­ کتاب شفیلد شده است. این جایزه که از سال 1988 اهدا می‌شود با هدف تشویق کودکان به خواندن برگزار می‌شود. کتابداران شفیلد هر سال فهرستی از بهترین کتاب‌های منتشر شده در سال را تهیه می‌کنند و سپس فهرست را در اختیار مدرسه‌ها قرار می‌دهند. دانش‌آموزان کتاب‌ها را می‌خوانند و بهترین کتاب را انتخاب می‌کنند.

درباره‌ نویسنده کتاب

«پیت جانسون» نویسنده کودک و نوجوان انگلیسی، متولد 1965 میلادی است. او تاکنون بیش از چهل کتاب نوشته است و در سنت­‌آلبانس، واقع در جنوب انگلستان، زندگی می‌کند. کتاب‌های این نویسنده طرفداران زیادی دارد و کتاب چگونه پدر و مادر خود را تربیت کنیم تاکنون به بیش از بیست زبان ترجمه شده است؛ کتابی که خواننده را به قاه‌قاه خندیدن وامی‌دارد.

صد و یک سگ خال‌دار اثر دودی اسمیت رمان مورد علاقه‌ پیت جانسون است. او می‌گوید نوشتن را نخستین بار با نام‌های به دودی اسمیت شروع کرده است و خانم اسمیت با پاسخ به نامه‌‌اش اولین کسی بوده که ایده‌ نویسنده شدن را در ذهن پیت جانسون پرورانده است.

شناسنامه کتاب «چگونه پدر و مادر خود را تربیت کنیم»

عنوان اصلی:

How to train your parents

نویسنده:

پیت جانسون

تصویرگر:

نایجل بینز

برگردان:

رضی هیرمندی

ویراستار:

بهرنگ رجبی

پدیدآورندگان: پیت جانسوننایجل بینزرضی هیرمندی

ناشر: هوپا

سال نشر

1395

نگارنده

ویکتوریا فاتحی