طریقه خواندن نماز عید قربان و مستحبات آن

نماز عید قربان، از اعمال مستحب این روز بوده، دو رکعت است. طریقه خواندن نماز عید قربان، وقت نماز و مستحبات آن در ادامه آورده شده است.

ستاره ؛ سرویس مذهبی - نماز عید قربان یکی از اعمال روز عید قربان (عید الضحی) است، سنت خواندن نماز عید در این روز از سال اول هجری آغاز گردید و سنت موکده می‌باشد. پیامبر (ص) پیوسته آن را انجام داده و به مردان و زنان می فرمود که برای ادای آن از شهر بیرون روند. نماز عید قربان در زمان حضور معصومین (علیهم السلام) واجب بوده و وجوب آن مشروط به اقامه جماعت بوده است ؛ اما در زمان حاضر که زمان غیبت کبری است، نماز عید قربان، مستحب است و مى توان آن را به جماعت یا فرادى خواند.

 

طریقه خواندن نماز عید قربان

نماز عید قربان مانند نماز صبح دو رکعت است، که در رکعت اول بعد از‏‏خواندن حمد و سوره، باید پنج تکبیر گفته شود، و بعد از هر تکبیر یک قنوت خواند و‏‏ب عد از قنوت پنجم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود و دو سجده به جا آورد و ‏‏برخیزد و در رکعت دوم چهار تکبیر بگوید و بعد از هر تکبیر قنوت بخواند و تکبیر‏ ‏پنجم را بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهد بخواند و نماز را‏‏سلام دهد.‏ در ادامه لازم به توضیح است نماز عید سوره مخصوصى ندارد، ولى بهتر است که در رکعت اول آن سوره "شمس" و در رکعت دوم سوره "غاشیه" را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" و در رکعت دوم سوره "شمس" قرائت شود.

نماز عید قربان، اعمال روز عید قربان


دعای قنوت نماز عید قربان

در قنوت نماز عید قربان هر دعا و ذکری بخوانند کافی‏‏است ولی بهتر است این دعا را به قصد امید ثواب بخوانند چرا که جملاتی که در این دعا آمده، جامع‏ترین درخواستى است که ‏می‏توان از خدا طلبید:‏

‏‏اللهمَّ اَهلَ الکِبرِیاءِ وَ العَظَمَةِ وَ اَهلَ الجُودِ وَ الجَبَروتِ وَ اَهلَ العَفوِ وَ الرَّحمَةِ وَ‏‏اَهلَ التَّقوی وَ المَغفِرَةِ اَسالُکَ بِحَقِّ هذَا الیَومِ الَّذِی جَعَلتَهُ لِلمُسلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّدٍ‏‏صَلَّی الله عَلَیهِ وَ آلِهِ ذُخراً وَ شَرَفاً وَ کَرامَةً وَ مَزیداً اَن تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ‏‏وَ اَن تُدخِلَنی فی کُلِّ خَیرٍ اَدخَلتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ اَن تُخرِجَنِی مِن کُلِّ سُوءٍ‏‏اَخرَجتَ مِنهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلَیهِم اَللهمَّ اِنّی اَساَلُکَ خَیرَ مَا‏‏سَالَکَ بِهِ عِبادُکَ الصَّالِحُونَ وَ اَعُوذُبِکَ مِمَّا استَعاذَ مِنهُ عِبادُکَ المُخلَصُونَ.‏

خدایا، در هر خیرى که محمد و آل محمد را در این روز، وارد ساختى، مرا نیز داخل گردان‏ و از هر بدى که محمد و آل محمد را در این روز، بیرون ساختى، مرا نیز خارج گردان.

خدایامن از تو بهترین چیزها را می‏طلبم که بندگان صالح تو، از تو خواسته‏ اند.

و به تو پناه می‏برم از هر بدى که بندگان مخلصت، از آن به تو پناهنده‏ شده ‏اند.

 

وقت نماز عید قربان

وقت نماز از هنگامی‌که خورشید باندازه سه متر ارتفاع دارد تا زوال خورشید می‌باشد. و در روایات آمده است که پیامیر (ص)، نماز عید را وقتی می‌خواند که خورشید باندازه یک "رمح‌" بالا آمده بود و در حدیث آمده است که تعجیل در نماز عید قربان سنت است تا وقت برای قربانی‌کردن فراخ باشد.

 

مستحبات نماز عید قربان

برای خواندن هر نمازی از جمله نماز عید قربان، مستحبات و آدابی وارد شده است که در ادامه به شرح آن پرداخته ایم.

  • برگزاری نماز عید در فضای باز و خواندن دو رکعت نماز مستحبی پیش از رفتن به مصلی (محل برگزاری نماز) مستحب است.
  • رفتن به سوی نماز به هیئت رسول خدا (ص) و أمیرالمؤمنین (ع)؛ یعنی انجام غسل، بر سر بستن عمامه سفید، پوشیدن لباس تمیز و خوشبو بودن است.
  • مستحب است نماز عید قربان را بعد از بلند شدن آفتاب بخوانند
  • مستحب است در نماز عید بر زمین سجده کنند، و در حال گفتن تکبیرها دست‌ها را بلند کنند، و حمد و سوره را بلند بخوانند، چه امام باشد چه منفرد.
  • مستحب است انسان در عید قربان بعد از ده نماز، که اوّل آنها نماز ظهر روز عید، و آخر آنها نماز صبح روز دوازدهم است، تکبیرهایی را که در مسأله پیش گفته شد بگوید، و بعد از آن بگوید: «الله اَکبَرُ عَلی ما رَزَقَنا مِنْ بَهِیمَةِ الاَنْعامِ، وَالحَمْدُ لله عَلی ما اَبْلانا». ولی اگر عید قربان را در منی باشد مستحب است بعد از پانزده نماز، که اوّل آنها نماز ظهر روز عید، و آخر آنها نماز صبح روز سیزدهم ذی‌حجه است، این تکبیرها را بگوید.
  • اگر نمازگزار در نماز عید موقعی برسد که امام در رکوع است، می‌تواند نیت کند و تکبیر اوّل نماز را بگوید و به رکوع رود.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان