کالری ذرت؛ هر ۱۰۰ گرم ذرت چند کالری دارد؟

ذرت یکی از پرطرفدارترین غلات است که معمولا از آن برای تهیه پاپ کورن و ذرت تنوری استفاده می‌شود. ذرت خام در هر ۱۰۰ گرم ۸۶ کالری دارد، البته کالری ذرت تنوری، ذرت بو داده و ذرت آب پز متفاوت است.

کالری ذرت؛ هر 100 گرم ذرت چند کالری دارد؟
 
ستاره ؛ سرویس سلامت – ذرت یکی از غلات بومی امریکاست که به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، امروزه در سراسر جهان کشت می‌شود. این دانه‌ها سرشار از مواد معدنی، ویتامین، فیبر و پروتئین هستند و خواص فراوانی برای سلامتی دارند. همچنین ذرات یکی از غلات فاقد گلوتن است و می‌تواند نشاسته مورد نیاز بدن را تامین کند. برای اضافه کردن ذرت به رژیم غذایی خود می‌توانید آن را با روش‌های مختلفی مانند آب پز کردن، تهیه پاپ کورن، تنوری کردن و ... بپزید. برای آشنایی با کالری ذرت در اشکال مختلف با ما همراه باشید.

در این مطلب کالری ذرت و ارزش غذایی آن در اشکال زیر آورده شده است:

ارزش غذایی و کالری ذرت خام

هر 100 گرم ذرت خام 86 کالری دارد.

کالری ذرت خام در اندازه مختلف
 یک عدد ذرت کوچک 63 کالری
 یک عدد ذرت متوسط 77 کالری
یک عدد ذرت بزرگ 123 کالری
 100 گرم 86 کالری


جدول ارزش غذایی ذرت خام

ارزش غذایی 100 گرم ذرت خام
اطلاعات تغذیه‌ای مقدار درصد نیاز روزانه
کالری 86  
چربی کل 1/2 گرم
چربی اشباع 0/18 گرم
اسید چرب چند غیر اشباع 0/56 گرم -
اسید چرب تک غیر اشباع 0/35 گرم -
کلسترول 0 میلی گرم
سدیم 15 میلی گرم
کربوهیدرات کل 19 گرم
فیبر 2/7 گرم 11٪
قند 3/2 گرم -
پروتئین 3/2 گرم -
کلسیم 2 میلی گرم -
آهن 0/5 میلی گرم
پتاسیم 270 میلی گرم
ویتامین آ -
ویتامین ث 6/8 میلی گرم 11٪

 

کالری ذرت خام

 

کالری و ارزش غذایی ذرت آب پز

هر 100 گرم ذرت آب پز  108 کالری دارد.

کالری ذرت آب پز در اندازه مختلف
 یک عدد بلال کوچک 96 کالری
 یک عدد بلال متوسط 111 کالری
 یک عدد بلال بزرگ 127 کالری
 100 گرم 108 کالری


جدول ارزش غذایی ذرت آب پز

ارزش غذایی 100 گرم ذرت آب پز
اطلاعات تغذیه‌ای مقدار درصد نیاز روزانه
کالری 108 -
چربی کل 1/3 گرم
چربی اشباع 0/2 گرم
اسید چرب چند غیر اشباع 0/6 گرم -
اسید چرب تک غیر اشباع 0/4 گرم -
کلسترول 0 میلی گرم
سدیم 17 میلی گرم
کربوهیدرات کل 25/1 گرم
فیبر 3/2 گرم 11٪
قند 3/2 گرم -
پروتئین 3/3 گرم -
کلسیم 2 میلی گرم
آهن 0/6 میلی گرم
پتاسیم 249 میلی گرم
ویتامین آ -
ویتامین ث 6/2 میلی گرم 10٪

 

کالری ذرت بو داده (بدون روغن)

هر 100 گرم ذرت بو داده بدون روغن 387 کالری دارد.

ارزش غذایی 100 گرم ذرت بوداده بدون روغن
اطلاعات تغذیه ای مقدار درصد نیاز روزانه
کالری 387 -
چربی کل 4/5 گرم
چربی اشباع 0/6 گرم
اسید چرب چند غیر اشباع 2/3 گرم -
اسید چرب تک غیر اشباع 0/9 گرم -
کلسترول 0 میلی گرم
کربوهیدرات کل 77/8 گرم 26٪
فیبر 14/5 گرم 58٪
قند 0/87 گرم -
پروتئین 12/9 گرم -
کلسیم 7 میلی گرم
آهن 3/2 میلی گرم 18٪
پتاسیم 329 میلی گرم

 

کالری ذرت بو داده

 

بیشتر بخوانید: خواص ذرت بو داده (پاپ کورن) چیست؟

 

کالری ذرت بو داده با روغن

هر 100 گرم ذرت بو داده با روغن 500 کالری دارد.

ارزش غذایی 100 گرم ذرت بو داده با روغن
اطلاعات تغذیه ای مقدار درصد نیاز روزانه
کالری 500 -
چربی کل 28/1 گرم 43٪
چربی اشباع 4/9 گرم 24٪
اسید چرب چند غیر اشباع 13/4 گرم -
اسید چرب تک غیر اشباع 8/2 گرم -
کلسترول 0 میلی گرم
کربوهیدرات کل 57/2 گرم 19٪
فیبر 10 گرم 40٪
پروتئین 9 گرم -
کلسیم 10 میلی گرم
آهن 2/8 میلی گرم 15٪
پتاسیم 225 میلی گرم

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ذرت بو داده (پاپ کورن) با طعم های مختلف

 

کالری ذرت تنوری

هر لیوان (152 گرم) ذرت تنوری 175 کالری دارد. 

ارزش غذایی یک لیوان ذرت تنوری تهیه شده با نصف قاشق غذاخوری کره
اطلاعات تغذیه ای مقدار درصد نیاز روزانه
کالری 175 -
چربی کل 7/7 گرم 12٪
چربی اشباع 4/1 گرم 21٪
اسید چرب چند غیر اشباع 0/9 گرم -
اسید چرب تک غیر اشباع 2/1 گرم -
کربوهیدرات کل 27 گرم
فیبر 2/9 گرم 12٪
قند 9/1 گرم -
پروتئین 4/8 گرم -

 

کالری ذرت تنوری

 

کالری ذرت خشک شده

هر 100 گرم ذرت خشک شده 365 کالری دارد.

ارزش غذایی 100 گرم ذرت خشک شده
اطلاعات تغذیه‌ای مقدار درصد نیاز روزانه
کالری 365 -
چربی 4/7 گرم
کربوهیدرات کل 74 گرم 27٪
پروتئین 9/4 گرم 19٪


خواص ذرت

برخی از خواص ذرت عبارتند از:
1. پیشگیری از یبوست: فیبر موجود در ذرت باعث بهبود حرکات روده شده و به تولید باکتری‌های مفید کمک می‌کند و نقش موثری در پیشگیری از یبوست دارد.
2. حفظ سلامت چشم: ذرت دارای آنتی اکسیدان‌های کاروتنوئیدی همچون لوتئین و زاکسانتین است، این آنتی اکسیدان‌ها مانع اکسید شدن پروتئین چشم شده و خطر ابتلا به آب مروارید، تباهی لکه زرد و تاری دید را کاهش می‌دهند. همچنین ویتامین آ موجود در ذرت بینایی را بهبود می‌دهد.
3. پیشگیری و کنترل دیابت: کربوهیدرات‌های پیچیده موجود در ذرت مانع کاهش یا افزایش ناگهانی قند خون شده و سطح قند خون را کنترل می‌کنند، بنابراین مصرف ذرت قند خون را کنترل کرده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد.
4. درمان کم خونی: درصورتی‌که علت کم خونی کمبود آهن باشد مصرف ذرت می‌تواند این مشکل را برطرف کند. ذرت حاوی مقدار زیادی آهن است و به تولید گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند.
5. حفظ سلامت پوست: با افزایش سن تولید کلاژن کاهش یافته و پوست خاصیت ارتجاعیش را از دست می‌دهد، در نتیجه آسیب پذیرشده و به راحتی دچار چین و چروک می‌شود. یک راه آسان برای افزایش تولید کلاژن مصرف ذرت است.
6. جلوگیری از ریزش مو: مصرف ذرت باعث تقویت فولیکول‌های مو شده و به دلیل دارا بودن ویتامین E و ویتامین K نقش موثری در پیشگیری از ریزش مو و رفع خشکی آن دارد.
7. کاهش وزن و لاغری: مواد مغذی موجود در ذرت باعث تحریک غده تیروئید شده و تولید هورمون تریدوتیرونین را افزایش می‌دهد، این هورمون به سوزاندن چربی‌ها کمک می‌کند. همچنین مقدار بالای فیبر موجود در ذرت باعث احساس سیری طولانی مدت شده و اشتها را کاهش می‌دهد. جایگزین کردن غذا‌های پرچرب با ذرت در رژیم غذایی به کاهش سریع وزن کمک می‌کند. البته زیاده روی در مصرف ذرت مانند سایر مواد غذایی باعث اضافه وزن خواهد شد، بخصوص که بخش عمده کالری این ماده غذایی از طریق کربوهیدرات‌ها تامین می‌شود.
8. پیشگیری از سرطان: ذرت سرشار از آنتی اکسیدان است، این آنتی اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند. همچنین اسید فرولیک موجود در ذرت یک عامل ضد سرطان است و با تومور‌های که باعث ایجاد سرطان کبد و سرطان سینه می‌شوند مبارزه می‌کند.
9. سلامت استخوان ها: ذرت یک منبع غنی از کلسیم و فسفر است و می‌تواند نیاز بدن به این دو ماده معدنی را تاحدودی تامین کند، در نتیجه باعث تقویت و استحکام استخوان‌ها می‌شود. همچنین اضافه کردن ذرت به رژیم غذایی کودکان باعث بهبود رشد آن‌ها می‌شود.


سوزاندن 100 کالری دریافت شده از ذرت

100 کالری ذرت را می‌توانید با انجام فعالیت‌های زیر بسوزانید:

  • دویدن ← 9 دقیقه
  • شنا ← 15 دقیقه
  • سونا ← 15 دقیقه
  • دارت ← 35 دقیقه
  • والیبال ← 26 دقیقه
  • کوهنوردی ← 15 دقیقه
  • دوچرخه سواری مسابقه ← 4 دقیقه
  • پیلاتس ← 24 دقیقه


سخن آخر

برای حفظ ارزش غذایی و طعم ذرت بهتر است آن را آب پز کنید. ذرت برای پخته شدن به 15 الی 20 دقیقه زمان نیاز دارد و حرارت دادن بیش از حد باعث سفت شدن و غیرقابل هضم شدن آن می‌شود. همچنین در حین پخت به ذرت نمک اضافه نکنید. از ذرت پخته شده می‌توانید برای تهیه انواع سالاد، سوپ، پیتزا، پاستا، ماکارونی، ذرت مکزیکی و ... استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که کالری ذرت مکزیکی به ویژه اگر همراه با کره و پنیر پیتزا تهیه شود، بسیار زیاد است، در این رابطه توصیه می‌کنیم مطلب فکر می‌کنید کالری ذرت مکزیکی چقدر است؟ را مطالعه فرمایید. نظر شما چیست؟ شما ذرت را چگونه طبخ می‌کنید؟ آیا از کالری آن اطلاع دشتید؟ فراموش نکنید نظرات و پیشنهادات خود را با ما و سایر همراهان ستاره در میان بگذارید.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان