توجه به فرهنگ اصلی‌ترین نیاز امروز جامعه است

اصفهان- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: امروز یکی از اصلی‌ترین نیازهای کشور در ابعاد تربیت جامعه و افزایش روحیه مردم، توجه به حوزه فرهنگ است.

توجه به فرهنگ اصلی‌ترین نیاز امروز جامعه است

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری پنجشنبه شب در آیین اختتامیه سی و یکمین جشنواره تئاتر اصفهان در تالار فرشچیان افزود: هنر به عنوان نعمت بزرگ الهی نقش بسزایی در جامعه دارد که البته در این چهل ساله بعد از پیروزی انقلاب نقش آفرینی کرده است.

وی تصریح کرد: در بین همه رشته‌های هنری که هر کدام قابل حرف است، هنر نمایشی به ویژه تئاتر از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: تئاتر هنری بوده که ارتباط زنده و مستقیم با مخاطب خود دارد و اگر خوب دیده و برنامه‌ریزی شود می‌تواند به ارتقای فرهنگ یک جامعه کمک کند.

به گفته انصاری در بین همه رشته‌های هنری تئاتر از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است.

وی ادامه داد: با نگاه به چهل ساله اول انقلاب اسلامی، در می‌یابیم که تئاتر در کشور ما به‌رغم مشکلات زیادی که داشته و دارد توفیقات خوبی کسب کرده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه امروز حوزه تئاتر در خدمت تربیت و ارزش‌های دینی و انسانی جامعه است، تصریح کرد: همه بخش‌های این حوزه آنچه در توان داشتند در زمینه محتوا انجام دادند اما در این زمینه نیاز به کار بیشتر است که همه هنرمندان و دلسوزان باید احساس تکلیف و مسئولیت کنند تا نقاط قوت آن تقویت و آسیب‌ها و مشکلات برطرف شود.

وی اظهارداشت: در همه حوزه‌های هنری به ویژه تئاتر یکی از مباحث مهم در راستای محتواست که در این بین ذائقه مردم و نویسندگان مهم است.

انصاری با بیان اینکه در چهل سال پیروزی انقلاب اسلامی از سال 57 تا 97 تعداد سالن‌های نمایش در کشور حدود 13 برابر شده است، گفت: همچنین نشریات تخصصی تئاتر حدود 20 برابر شدند.

وی اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین عوامل پیشرفت در همه حوزه‌ها به ویژه تئاتر و حوزه هنری، آموزش است که نقش نشریات در این بین بسیار مهم است.

به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان، تولید تئاتر در این چهل سال حدود 40 برابر شده است همچنین اجراها رشد چشمگیری داشته‌اند و تنها یکهزار و 250 تئاتر به عنوان تئاتر مسجدی در کشور تا سال 97 راه اندازی شده است.

وی افزود: در چهل سال پیروزی انقلاب اسلامی 37 دوره تئاتر بین‌المللی فجر، 18 دوره تئاتر آیینی و مذهبی، 17 دوره بین‌المللی تئاتر در کنار تئاتر فجر برگزار شده است همچنین 16 دوره تئاتر مقاومت در حوزه دفاع مقدس و 20 دوره تئاتر بین المللی دانشگاهی برگزار شده است.

انصاری ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی نه تنها به حوزه تئاتر بی‌توجه نبوده بلکه توجه کرده البته این حوزه نیازمند توجه بیشتر است که شأن تئاتر توجه بیشتر را می‌طلبد.

وی خاطرنشان کرد: تئاتر زمانی معنادار می‌شود که باعث پیشرفت، تعالی، ساختن افکار، شادابی و نشاط جامعه شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان تصریح کرد: نتیجه تئاتر باید ساختن، پیشرفت، شادمانی، شادابی و نشاط جامعه شود، نتیجه یک جشنواره هم باید رشد آن موضوع شود تا به توسعه کشور کمک کند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه استان اصفهان بین استان‌های کشور در حوزه تئاتر سرآمد است، گفت:  تئانر در این استان گذشته خوب و خوشنامی داشته و حال و روز امروز آن از نظر علاقمندان وضعیت خوبی دارد اما توجه به زیرساخت‌های تئاتر در اصفهان در دوره‌های معاصر و کنونی در شأن این استان نیست و توجه بیشتری در این زمینه را می‌طلبد.

انصاری از نبود حتی یک سالن حرفه‌ای تئاتر در اصفهان ابراز تاسف کرد و گفت: نبود یک سالن حرفه‌ای تئاتر در اصفهان خوشایند این استان نیست و این در حالیست که تئاتر به خصوص تئاتر تعالی انسان ساز مطالبه‌گر و هنرمند و خواهان زیاد دارد.

وی با بیان اینکه یکی از توانمندی‌های جشنواره تئاتر، جمع آوری علاقمندان کنار یکدیگر است، افزود: هنرمندان این عرصه باید هم در محتوا و هم در ایجاد زیرساخت به صحنه بیایند که امیدواریم این جشنواره‌ها به سمت این موضوع حرکت کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان خاطرنشان کرد: امسال یکی از سال‌هایی است که جشنواره تئاتر با آرامش برگزار شده که نشان می‌دهد هرروز که از تجربه برگزاری این جشنواره می‌گذرد کیفیت آن بهتر می‌شود.

وی ادامه داد: حدود 50 گروه برای حضور در سی و یکمین جشنواره تئاتر استان اصفهان اعلام آمادگی و فعالیت‌های خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند از این رو 10 گروه در جشنواره امسال انتخاب شدند و 2 گروه هم به جشنواره کشوری راه یافتند.

در این جشنواره نمایش‌های شهرستان‌های اصفهان ، نجف آباد، کاشان ، شاهین شهر و گلپایگان به بخش نهایی جشنواره راه یافتند.

نمایش‌های سالمرگی به کارگردانی پویان عطایی ، چایی راند آخربه کارگردانی مسعود نریمانی ، شرق دور شرق نزدیک کاری از احسان جانمی ، خانه اثر عماد قلی‌پور و کُلاغ‌ها کاری از سعید محسنی از شهرستان اصفهان، مه لقا به کارگردانی احمد شکرانه از نجف‌آباد، شصت به کارگردانی هومن حیدری از شاهین شهر، تاریخ مردم کوچه بازار فرانسه در قرن 18 از مهدی رضایی از کاشان، گراز به کارگردانی هادی عسگری از شاهین شهر و سبوط  نیز به کارگردانی امید نیاز از اصفهان به صورت مشروط  در بخش اصلی این جشنواره حضور داشتند.

همچنین نمایش گناه بر ضد روایت یک نویسنده به کارگردانی رامین علیزاده ازشهرستان گلپایگان در بخش جنبی سی و یکمین جشنواره تئاتر استان اصفهان شرکت داشت.

اکنون نزدیک به 40 گروه ثبت شده و دارای پروانه تئاتر در استان اصفهان فعالیت دارند.

هنر نمایش در اصفهان سابقه چند صد ساله دارد و نمایش های کُمدی این خطه در چهارباغ و اجراهای مشهور در تماشاخانه های سپاهان در تاریخ تئاتر طنز اصفهان ماندگار است.

سی و یکمین جشنواره تئاتر استان اصفهان از بیستم تا بیست و سوم آبان ماه سال جاری در مجتمع فرهنگی هنری استاد فرشچیان و سالن ماه حوزه هنری اصفهان برگزار شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان