ویژه های مشرق؛

عبدی: فتنه ۷۸،مدنی ترین اعتراضات بود/ اگر دموکرات ها برگردند، برجام احیا می‌شود

اصلاح طلبان در سال‌های ۷۸ و ۸۸ تمام قد از فتنه گران دفاع کردند و حتی برخی فعالین اصلاح طلب از اعضای فعال در فتنه بوده و بعضا در کف خیابان نیز حضور داشتند.

سرویس سیاست مشرق- روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛  با «ویژه های مشرق» همراه شوید.

*******

**عبدی: فتنه 78 مدنی‌ترین اعتراضات بود!

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «عباس عبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب نوشت:«در اعتراضات تیر 78 همه معترضان شناخته شده بودند. اسم و رسم داشتند. مسوولیت‌پذیر بودند. بدون خشونت و خواهان استیفای حق بودند. این اتفاق در دوره آزادی مطبوعات و بهار احزاب و اصلاحات رخ داد. مدنی‌ترین اعتراضات بود. ولی به رسمیت شناخته نشد و پاسخ مناسبی دریافت نکرد».

عبدی در ادامه نوشت:«در اعتراضات سال 88 نیز بعد از خروج نیروهای شناسنامه‌دار است که جریان تند و فضا وارد فاز امنیتی می‌شود...نیروهای سیاسی بعد از 88 به محاق رفتند و مطبوعات و رسانه‌های داخلی آزادی عمل کافی نداشتند...در اعتراضات دی 96 نیز...جرقه را تندروهای اصولگرا در مشهد زدند، ولی آتش را در خرمن جامعه ایرانی انداختند...اکنون در فاصله کمتر از دو سال و این‌بار معترضان خشن‌تر و ناشناخته‌تر هستند و محکوم‌کنندگان هم سکوت کرده‌اند، زیرا از نظر منطقی دچار ابهام شده‌اند که چرا فقط باید خطاهای یک طرف را گوشزد کنند؟».

عبدی در یادداشت مذکور مدعی شده است که فتنه 78 مدنی ترین اعتراضات بود و عوامل فتنه مسئولیت پذیر! بودند. وی همچنین به صورت تلویحی از فتنه 88 نیز حمایت کرده است. این در حالی است که دو فتنه 78 و 88 اشتراکات زیادی با یکدیگر داشتند؛ تخریب اموال عمومی، مختل کردن کسب و کار مردم و ایجاد آشوب در کف خیابان، کشته سازی، هتک حرمت به مقدسات، ضرب و شتم افراد مذهبی و جسارت به بانوان محجبه، سردادن شعار علیه جمهوریت و اسلامیت نظام، حمایت رسانه های معاند و...از جمله این اشتراکات است.

اصلاح طلبان در سالهای 78 و 88 تمام قد از فتنه گران دفاع کردند و حتی برخی فعالین اصلاح طلب از اعضای فعال در فتنه بوده و بعضا در کف خیابان نیز حضور داشتند. نکته قابل توجه اینجاست که اقدامات فتنه گران در سال 88 حمایت سران رژیم صهیونیستی را نیز در پی داشت.

** اگر دموکرات ها برگردند، برجام احیا می شود!

«عبدالرضا فرجی‌راد» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: «با این که ایران به تدریج در حال بازگشت به نقطه صفر تعهدات فنی است، اروپا هنوز امید دارد که این توافق حفظ شود؛ چرا که کاندیداهای دموکرات گفته‌اند حتما به برجام بازخواهند گشت و با توجه به روند استیضاح دونالد ترامپ در آمریکا این امکان وجود دارد که جمهوری خواهان در انتخابات شکست بخورند. ایران وعده داده اگر اروپا یا آمریکا به تعهداتشان بازگردند خود نیز به تعهداتش بازمی‌گردد».

چندی پیش «حسین مرعشی» از فعالین اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه ایران گفته بود:«همین برجام به نظر من اتفاقاً در دوران آقای اوباما دچار تزلزل شد، جایی که دولت او اجازه نداد ایران از مواهب این توافق بهره‌مند شود. مثلاً مسائل بانکی ما با سرعت کندی حل می‌شد که می‌توانست خیلی بیشتر باشد و ما می‌توانستیم با توجه به ظرفیت‌های کشور، قراردادهای سرمایه‌گذاری بیشتری با سرعت بالاتر امضا کنیم».

اصلاح طلبان اینگونه وانمود می کنند که بی دستاوردی برجام به دلیل روی کارآمدن ترامپِ جمهوری خواه بوده است. این در حالی است که برجام از اولین روز اجرا در سال 94 در دولت اوباما به صورت فاحش نقض شد.

اوباما در اولین روز اجرای برجام، تحریم های جدیدی را علیه ایران تصویب کرد. در دولت اوباما قانون وضعیت اضطراری علیه ایران تمدید شد و قانون تحریمی آیسا و قانون محدودیت ویزا نیز تصویب شد. ترامپ در ادامه قانون تحریمی آیسا، قانون کاتسا 2017 را تصویب کرد و در ادامه قانون محدودیت ویزا، قانون مهاجرت را تصویب کرد. در حقیقت در دشمنی با مردم ایران هیچ تفاوتی میان دموکرات ها و جمهوری خواهان وجود ندارد.

لازم به ذکر است که قطع رابطه ایران و آمریکا، آغاز جنگ تحمیلی، ترور دانشمندان هسته ای و شدیدترین تحریم های ضدایرانی همگی در دوران دموکرات ها رخ داده است.

** ارگان دولت: اگر طرح «تعیین مکان تجمعات اعتراضی» تصویب می شد،کار به اینجا نمی‌کشید!

روزنامه ایران در مطلبی نوشت:«ترکیب اعتراضات و اغتشاشات اخیر، از چند جهت اتفاق مهمی بود که نیازمند توجه و دقت است...باید میان اغتشاش و اعتراض تفاوت گذاشت. به‌همان میزان که در مقابل تخریب باید برخورد کرد، باید حق اعتراض را به رسمیت شناخت. این دو رفتار دو روی یک سکه هستند. پس از اتفاقات سال 96 این گزاره به‌طور جدی مطرح شد که حق اعتراض مسالمت‌آمیز و مدنی به رسمیت شناخته شود و زمینه‌های آن فراهم شود، چند هفته‌ای در این باره صحبت و سپس به فراموشی سپرده شد».

ارگان رسانه ای دولت با اشاره به طرح «تعیین مکان تجمعات اعتراضی» مدعی شده است که از سال 96 تاکنون به این طرح توجه نشده است.

روزنامه اصلاح طلب اعتماد در سال 96 در اعتراض به این رویکرد دولت و شورای شهر اصلاح طلب تهران نوشته بود:«لازم نیست ما به مردم بگوییم بروید فلان‌جا و فریاد بزنید، باید مشکلاتی که باعث می‌شوند مردم نیاز به فریاد زدن داشته باشند را کم کنیم. در حوادث اخیر آمارها نشان می‌دهد که اغلب دستگیرشدگان در رده سنی 16 تا 26 سال هستند، یعنی کسانی که نیاز به کار دارند، کسانی که نیاز به مشغولیت دارند. به مسوول عزیز در شورای شهر توصیه می‌کنم که به جای پیگیری محلی برای اعتراض، پول این پروژه را صرف این کنند که برای صد نفر از آن کسانی که نیاز به فریاد زدن دارند، کار پیدا کنند. کارگران را سر کار برگردانند، زمینه‌ای فراهم شود که پدران از فرزندان‌شان شرمنده نباشند و این عصبیت و سرخوردگی در خانواده کاهش پیدا کند».

کارشناسان معتقدند که اگر دولت پیش از سهمیه بندی و تغییر قیمت بنزین، ابتدا افکارعمومی را درباره تبعات مثبت این طرح قانع می کرد و پیش از افزایش قیمت بنزین، یارانه ها را واریز می کرد ، به احتمال قوی اتفاقات چند روز اخیر هیچگاه رخ نمی داد.

در روزهای گذشته «احمد توکلی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون موضع رهبر معظم انقلاب در خصوص وقایع اخیر گفته بود:«روز جمعه به هنگام ملاقات مسئولان نظام با رهبر انقلاب به مناسبت ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) آقای روحانی به حضرت آیت‌الله خامنه‌ای اطلاع می‌دهد که از شب گذشته افزایش قیمت بنزین اعمال شده است. رهبر انقلاب در پاسخ به رئیس جمهور می‌گویند، اگر می‌خواستید چنین کنید، چند روز زودتر یارانه‌ای را که به مردم وعده داده بودید، به حسابشان واریز می‌کردید. رهبر انقلاب در ادامه تاکید کرده‌اند که حالا هم ظرف یکی دو روز وجه مورد نظر را به حساب مردم واریز کنید».

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان