مشخصات کهکشان عدسی "ان.جی.سی ۴۵۴۶" بررسی شد

پژوهشگران در مطالعه اخیرشان کهکشان عدسی "ان.جی.سی ۴۵۴۶ " (NGC ۴۵۴۶) را با دقت مورد بررسی قرار داده‌اند.

مشخصات کهکشان عدسی "ان.جی.سی 4546" بررسی شد

به گزارش ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، از دهههای گذشته، مطالعه سیستم‌های خوشه ستاره‌ای کروی(GC) به ابزاری اساسی برای بدست آوردن اطلاعات در مورد تاریخچه شکل گیری و تکامل کهکشان‌های نوع اولیه تبدیل شده است.

پیرترین اجرام کهکشان ما خوشه‌هایی بسیار پرجمعیت درخشان و گسترده هستند که خوشه‌های کروی ستارگان نامیده می‌شوند. در حدود 120 خوشه ستاره‌ای فهرست شده‌ است. بیشترشان در یک هاله کروی در اطراف مرکز کهکشان‌ها وجود دارند.

دانشمندان اخیرا برای بررسی تاریخ تکاملی سیستم‌های خوشه ستاره‌ای کروی به تجزیه و تحلیل شیدسنجی سیستم کهکشانی عدسی ان.جی.سی 4546 پرداختند.

شیدسنجی دانش اندازه‌گیری نور از منظر میزان روشنایی دریافتی چشم انسان است. شیدسنجی با پرتوسنجی که دانش اندازه‌گیری انرژی تابشی(شامل نور) از منظر توان مطلق است. در شیدسنجی مدرن، توان تابشی در هر طول موجی با یک تابع درخشندگی وزن دهی می‌شود که حساسیت روشنایی انسان را مدل می‌کند.

یک کهکشان عدسی گونه‌ای از کهکشان است که در طبقه‌بندی کلاسیک کهکشان‌ها میان کهکشان بیضوی و کهکشان مارپیچی قرار می‌گیرد.

کهکشانی عدسی ان.جی.سی 4546 در حدود 45.6 میلیون سال نوری از زمین واقع شده است و دارای جرم ستاره‌ای در حدود 27 میلیارد توده خورشیدی است.

برای بررسی دقیق‌تر سیستم‌های خوشه ستاره‌ای کروی کهکشان عدسی ان.جی.سی 4546 ستاره شناسان از دوربین GMOS "تلسکوپ جمنای" در شیلی استفاده کردند. آنها از تلسکوپ جمنای برای انجام یک مطالعه شید سنجی از کهکشان عدسی ان.جی.سی 4546 استفاده کردند.

اخترشناسان با بدست آوردن داده‌هایی از توزیع رنگ‌های یکپارچه، داده‌های چگالی و توزیع‌های سَمْت یا آزیموت، میزان شیدسنجی 350 سیستم خوشه ستاره‌ای کروی در کهکشان ان.جی.سی 4546 را اندازه گیری کردند. سَمْت یا آزیموت(Azimuth) در ستاره‌شناسی یک زاویه اندازه‌گیری در دستگاه مختصات کروی و بخصوص دستگاه مختصات سماوی است.

 آنها دریافتند که کل جمعیت سیستم خوشه ستاره‌ای کروی حدود 390 تخمین زده می‌شوند، با فرض اینکه حداکثر طول سیستم خوشه ستاره‌ای کروی این کهکشان 163 هزار سال نوری است.

اخترشناسان همچنین نواحی نامنظم زیادی از گرد و غبار را در حدود 19 هزار و 500 سال نوری در امتداد محور نیم قطر بزرگ ان.جی.سی 4546 شناسایی کردند.

اخترشناسان خاطرنشان کردند: این یافته‌ها همراه با وجود قرصی از گاز که در خلاف جهت مؤلفه ستاره‌ای کهکشان در حال چرخش است، اطلاعات جالبی درباره تاریخ ان.جی.سی 4546 ارائه می‌دهد.

منجمان فرض می‌کنند که ساختارهای سیستم خوشه ستاره‌ای کروی در گذشته از برخورد یا ادغام کهکشان‌ها با یکدیگر به وجود آمده‌اند.

اخترشناسان در ادامه افزودند: ما حدس می‌زنیم که زیرساخت‌های غیرمعمول جمعیت خوشه ستاره‌ای کروی احتمالاً از برخورد کهکشان‌ها ایجاد شده‌اند و پس از تشکیل منجر به شکل‌گیری کوتوله‌های جوان کاملاً فشرده مانند (NGC 4546-UCD1) شده‌اند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "arXiv" منتشر شد.                                 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان