گرماس، غذای دامداران مازنی‌ها با قدمت تاریخ

ساری - ایرنا - گرماس، غذای مقوی دامداران مازنی با پیشینه هزاران ساله است که در این سالها در بین شهروندان استان هم رایج است، غذایی که پایه ان سبزیجات و لبنیات است.

گرماس، غذای دامداران مازنی‌ها با قدمت تاریخ

گرماس، غذای مقوی است که دامداران جنگل نشین مازندران با امکانات موجود خود که شامل لبنیات و سبزیجات هم می باشد، تهیه می کنند.

دامداران مازنی که به علت فعالیت فیزیکی و طی کردن مسافت طولانی نیازمند به غذای مقوی هستند از گرماس استفاده می کنند که بسیار مورد علاقه این قشر جامعه قرار دارد.

کیفی بودن این غذا سبب شد رفته رفته مردم پائین دست که این غذا را در سر سفره خود جای دهند، هرچند نسل جوان زیاد با این غذا آشنایی ندارند اما ایام کرونایی سبب می شود تا با تهیه این غذا ضمن بهره مند شدن از یک غذای لذیذ پیوند نسل جدید با سنت دیرینه مازنی را برقرار کنیم.

برنج - 500 گرم

کدو حلوایی  -  150 گرم

شیر-  150 گرم

آب  -  1 لیتر

جعفری  - 40 گرم

شنبلیله-  20 گرم

گشنیز  -  40 گرم

نمک  -  8 گرم

طرز تهیه گرماس:

برنج را بشویید و آن را به مدت یک ساعت در آب بخیسانید.

سبزی را شسته و کدو را پوست کنده و خرد کنید.

سبزی و کدوی خرد شده همراه با نمک و آب را به برنج اضافه کرده روی اجاق بگذارید.

آن هنگام که آب برنج، خشک و هم زمان کدو و سبزی پخته شد برنج آماده است.

برنج را در ظرفی بریزید و شیر پخته شده و گرم را به برنج اضافه کنید و به آرامی آن ها را هم بزنید.

ماست را به مواد داغ اضافه کنید. گرماس بعد از مدت یک ساعت، آماده میل کردن است.

این غذا که برای وعده ناهار سرو می شود، بسیار مورد استقبال کودکان قرار می گیرد و در این روزها برای تقویت جسمانی این نونهالان بسیار مفید خواهد بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان