پیمانه اقتصادی

سنگ‌اندازی ترکیه و گرجستان پیش پای صادرکنندگان ایرانی

این پیمانه تیتر‌هایی همچون بانک مرکزی چین ۳۳ میلیارد دلار به بازار‌های مالی تزریق کرد، رشد بی سابقه قیمت ذرت و گندم در بازار‌های جهانی، فروش فوق‌العاده خودرو تا پایان سال ادامه خواهد داشت، مصوبه توقف تولید پراید لازم‌الاجراست، کاهش قیمت دلار در صرافی‌های بانکی و کاهش ذخایر ارزی ترکیه را در بر دارد.

تابناک هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون بانک مرکزی چین 33 میلیارد دلار به بازار‌های مالی تزریق کرد، رشد بی سابقه قیمت ذرت و گندم در بازار‌های جهانی، فروش فوق‌العاده خودرو تا پایان سال ادامه خواهد داشت، مصوبه توقف تولید پراید لازم‌الاجراست، کاهش قیمت دلار در صرافی‌های بانکی و کاهش ذخایر ارزی ترکیه را در بر دارد.

بانک مرکزی چین 33 میلیارد دلار به بازارهای مالی تزریق کرد

بانک مرکزی چین روز پنج‌شنبه با قراردادهای بازخرید اوراق قرضه از بانک‌های تجاری به تزریق نقدینگی به بازارهای این کشور ادامه داد تا سطح نقدینگی بازارها را در سطح مناسبی تثبیت کند. طبق بیانیه‌ای که در وبسایت بانک مرکزی چین منتشر شده است، این بانک 240 میلیارد یوآن (معادل 33.67 میلیارد دلار) را از طریق قراردادهای بازخرید 7 روزه اوراق قرضه بانک‌های تجاری به بازار تزریق کرده است. نرخ سود این قراردادها 2.2 درصد تعیین شده است. روز پنج‌شنبه موعد بازخرید هیچ‌کدام از قراردادهای قبلی از این نوع نبود و این باعث شد 240 میلیارد یوآن به صورت خالص به بازار تزریق شود. طی قرارداد بازخرید اوراق قرضه، بانک مرکزی چین پروسه‌ای است که طی آن بانک مرکزی اوراق قرض بانک‌های تجاری را به نرخ بازار خریداری می‌کند و با آنها قرارداد می‌بندند که این اوراق را در آینده‌ای مشخص به آنها بفروشد.

سنگ‌اندازی ترکیه و گرجستان پیش پای صادرکنندگان ایرانی

سرپرست امور کارنه تیر و حمل و نقل بین المللی اتاق ایران از سنگ‌اندازی ترکیه و گرجستان پیش پای صادرکنندگان و کامیون‌های ایرانی خبر داد و گفت: باید از مسیرهای جایگزینی مثل داغستان برای رساندن کالاهای ایرانی به اروپا به جای مسیر ترکیه و گرجستان استفاده کرد. بهنام فرامرزیان درباره بسته شدن مرزهای ایران با کشورهای همسایه در زمان شیوع ویروس کرونا عنوان کرد: "پس از شیوع ویروس کرونا، ترکیه و گرجستان از پذیرش رانندگان با ملیت ایرانی امتناع کردند؛ اما پس از مدتی هر دو کشور با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به رانندگان ترانزیت اجازه ورود دادند. در ابتدا بر اساس دستورالعمل این کشورها، رانندگان باید 14 روز در قرنطینه قرار می گرفتند که ترافیک زیادی از حجم عظیم کامیون ها در مرزها بودجود آورد؛ سپس برای رفع این مشکل، خط سبز را راه اندازی کردند که بر اساس آن کامیون ها با اسکورت گمرک آن کشور، حرکت می کردند که این نیز عملیاتی نشده است. در نهایت به این نتیجه رسیدند که با بررسی سلامت رانندگان، اجازه طی کردن سریع مرزها و بارگیری طی 24 تا 48 ساعت را داده و مسیر باز کردند. وی با بیان اینکه این محدودیت ها تنها در مرزهای ترکیه و گرجستان نبوده و کشورهای اروپایی نیز اعمال محدودیت داشته اند، افزود: هیچ یک از کشورها برای اعمال محدودیت در ترددهای مرزی خود، ملیت خاصی را هدف قرار نداده بودند؛ اما گرجستان و ترکیه با ورود رانندگان ایرانی کلاً مخالفت کردند که در ابتدا ناشی از شیوع ویروس کرونا بود؛ اما در ادامه آن فراتر از بحث کرونا است. / اکسپورتنا 

رشد بی سابقه قیمت ذرت و گندم در بازارهای جهانی

دیروز در بازارهای جهانی قیمت گندم و خوراک دام افزایش قابل توجهی داشتند به طوری که هر بوشل گندم به قیمت 6 دلار و ذرت 6.25دلار افزایش یافتند. قیمت سویای خوراکی هم 1.5 دلار با افزایش همراه شد. قیمت دانه‌های قیمتی کاهش داشتند به طوری که دانه روغنی سویا 45 سنت و دانه روغنی کانولا 2.6دلار با کاهش مواجه شدند. در گروه دام‌ها نیز دام زنده 37سنت و دام پرواری 35 سنت کاهش قیمت را تجربه کردند. /فارس

فروش فوق‌العاده خودرو تا پایان سال ادامه‌ خواهد داشت

عباس تابش رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به شیوه جدید فروش 25 هزار خودرو به روش قرعه‌کشی گفت: سازمان حمایت به عنوان عضو ثابت کمیته خودرو در بخش تولید، ساماندهی شیوه‌های فروش و تنظیم بازار نقش‌آفرینی می‌کند. فروش فوق‌العاده خودرو با هدف واگذاری محصولات خودروسازان به مصرف‌کننده واقعی به شیوه فروش مبتنی‌بر قرعه‌کشی کنونی ختم نخواهد شد و تا پایان سال در 3 مرحله دیگر ادامه خواهد داشت. /رادیو اقتصاد

مصوبه توقف تولید پراید لازم‌الاجراست

با افزایش نجومی قیمت خودرو در هفته‌های گذشته، یکی از راه حل‌هایی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) مطرح شد و 20 اردیبهشت معاون امور صنایع وزارت صمت از بررسی تداوم تولید خودروی پراید 131 با حضور مراجع تصمیم‌گیر تا ساماندهی بازار خودرو خبر داده بود، انتقادهایی به دنبال داشت. با این وجود وحید مرندی مقدم - معاون سازمان ملی استاندارد - در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه مصوبه شورای عالی استاندارد به قوت خود باقی است،‌ اظهار کرد: این مصوبه برای سازمان استاندارد لازم‌الاجراست و تاکنون مصوبه دیگری هم در این زمینه صادر نشده است. گفتنی است؛ تولید پراید و پژو 405 در پی تصویب استانداردهای هشتادوپنج‌گانه خودرو متوقف شد و سال گذشته براساس تصویب شورای عالی استاندارد، مقرر شد که پراید از ابتدای مرداد امسال و پژو 405 از ابتدای خرداد امسال دیگر تولید نشود.

تعمیق همکاری رنو و نیسان

سه شرکت خودروسازی رنو، نیسان و میتسوبیشی به‌تازگی از جزئیات استراتژی جدید خود برای تعمیق همکاری‌ها در توسعه و تولید خودرو پرده برداشتند تا بتوانند به‌عنوان یک گروه متحد در خودروسازی به حیات خود ادامه دهند. این سه خودروساز هم‌اکنون با پیامدهای شدید ناشی از شیوع ویروس کرونا و افت تقاضا مواجه هستند آن‌هم درست در زمانی که تلاش می‌کردند تا به اختلافات خود که پس از بازداشت کارلوس گوسن، رئیس پیشین نیسان ایجاد شده بود پایان دهند. کارلوس گوسن که مهره حیاتی اتحاد بین این سه شرکت بود در اواخر سال 2017 به اتهام فساد مالی در توکیو بازداشت شد و پس از آن با آغاز بحران مدیریتی در نیسان، عملکرد این خودروساز و متحدان آن نیز تحت‌تاثیر قرار گرفت. نیسان بیش از دو خودروساز دیگر درگیر بحران‌های ناشی از کنار رفتن گوسن بوده است و سودآوری این غول خودروساز ژاپنی در این مدت با صدمات جبران‌ناپذیری روبه‌رو شد.

گردشگری جهان در آستانه ثبت بزرگ‌ترین رکود در 70 سال اخیر

براساس اعلام سازمان گردشگری جهان (UNWTO) صنعت گردشگری بین المللی در سال جاری در بیشترین افت خود از زمان ثبت آمار در دهه 50 میلادی، در آستانه ریزش 70 درصدی قرار دارد. «زوراب پولولیکاشویلی» دبیرکل این نهاد که یکی از آژانس‌های سازمان ملل متحد محسوب می‌شود، در گفت و گو با نشریه آلمانی Handelsblatt با اشاره به این پیش‌بینی گفت که چنین برآوردی در خصوص این صنعت کرونازده، براساس این فرض انجام شده است که کشورهای جهان بتدریج و از ماه آگوست مرزهای خود را باز کنند. براساس آمار رویترز،، کووید-19 تاکنون بیش از 5.5 میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و بالغ بر 357 هزار تن را به کام مرگ کشانده است. /ایبِنا

کاهش قیمت دلار در صرافی های بانکی

در آخرین روز هفته، هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی‌های بانکی سطح کشور، به نرخ 16950 تومان از مردم خریداری و با افت 100 تومانی به رقم 17050 تومان به متقاضی دریافت دلار آمریکا فروخته شد. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به نرخ 18450 تومان از مردم خریداری و در مقابل به قیمت 18550 تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته شد که همانند دلار، نسبت به روز چهارشنبه، 100 تومان کاهش داشته است.

ذخایر ارزی ترکیه کاهش یافت

طبق اعلام بانک مرکزی ترکیه، 50.1 میلیارد دلار از ذخایر ارزی این کشور به شکل اسکناس بوده که نسبت به ماه قبل 15.5 درصد کمتر شده است. از سوی دیگر اما میزان ذخایر طلای این کشور با افزایش 10.8  درصدی در ماه آوریل به 34.8 میلیارد دلار رسیده است. در مقایسه با مدت مشابه سال قبل میزان ذخایر طلا ترکیه 1.2 درصد و میزان ذخایر ارزی هفت درصد کاهش پیدا کرده  است.

رکورد ذخایر طلا و ارز ترکیه درسال های اخیر مربوط به دسامبر سال 2013 بوده است که طی آن این کشور 136 میلیارد دلار ذخایر طلا و ارز شامل 21 میلیارد دلار طلا در اختیار داشت. ماه گذشته و به دنبال بحران ارزی که منجر به سقوط 14 درصدی ارزش پول ملی این کشور شد، بانک مرکزی مجبور شد بخش بزرگی از ذخایر ارزی خود را به بازار تزریق کند اما با بهبود تدریجی وضعیت، روند تقویت ذخایر ارزی مجددا آغاز شده است.

جدیدترین خبر از مالیات بر عایدی مسکن

معاون اقتصادی وزارت اقتصاد با بیان اینکه پیشنهاد وزارت اقتصاد در خصوص مالیات بر عایدی سرمایه در اصلاحیه قانون مالیاتهای مستقیم لحاظ شده است گفت: پیش ‌نویس این لایحه در کمیسیون‌ اقتصاد هیئت دولت است اما با توجه به فضای ایجاد شده در بازار مسکن شرایطی فراهم شد تا این لایحه به صورت مستقیم در دستور کار کمیته اصلی کمیسیون اقتصادی هیئت دولت قرار گیرد. محمدعلی دهقان دهنوی افزود، بر اساس هماهنگیهای به عمل آمده پیش نویس لایحه مذکور( از کمیته فرعی) به صورت مستقیم در کمیته اصلی کمیسیون اقتصادی بررسی خواهد شد و بلافاصله به هیئت دولت ارسال می‌شود. این مقام مسئول در وزارت اقتصاد تاکید کرد، لایحه مذکور عملاً در مسیر تصویب دولت قرار گرفته است و ما تلاش می‌کنیم هر چه سریع‌تر و طی سال 99 مالیات بر عایدی مسکن عملیاتی شود. /تسنیم

علت گرانی گوشت قرمز چیست؟

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران گفت: دلال بازی، افزایش تقاضا و بالارفتن هزینه های تمام شده تولید علت گرانی گوشت قرمز است. سعید سلطانی سروستانی افزود: با وجود افزایش هزینه های تمام شده تولید در سالجاری از جمله رشد قیمت نهاده های دامی در بازار، دام را با قیمت مناسب از دامپروران خریداری نمی کنند تا جایی که دام سنگین روی دست تولید کنندگان باقیمانده است. وی با اشاره به کمبود نهاده های دامی در بازار اظهارداشت: اکنون دامداران و دامپروران هرکیلوگرم جو 1350 تومانی را بالای 2200 تومان، ذرت 1500 تومانی را 2600 تومان و سویای 2450 تومان را بالای 5000 تومان از بازار خریداری می کنند که در قیمت تمام شده تولید تاثیرگذار است. به نقل از ایرنا؛ وی با بیان اینکه قیمت دام زنده تغییر چندانی نداشته است تصریح کرد: با توجه به شرایط نامساعد تولید، تولیدکنندگان ما روی هر کیلوگرم دام زنده 10 درصد هم سود نمی‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران ایران بخشی از افزایش تقاضا را مربوط به اتمام ماه مبارک رمضان دانست و گفت:  البته به دلیل وجود حلقه های واسط بخش عمده گرانی گوشت قرمز مربوط به تهران است و دیگر شهرهای کشور با این معضل روبرو نیستند. وی افزود: حلقه های واسط بین 30 تا 50 درصد روی گرانی قیمت گوشت قرمز نقش دارند درحالی که تولید کننده ما روی تولیدش هیچ سودی نمی برد که انگیزه ای برای تداوم تولید داشته باشد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان