گزارشی از شرایط سیاسی سه ماه مانده به انتخابات

‌می‌خواهند رئیسی و قالیباف را سرگرم انتخابات کنند/ اقتصاد و معیشت مطالبه جدی مردم در انتخابات ۱۴۰۰

قطعا تمرکز روسای قوای مقننه و قضائیه بر حوزه‌های تحت مدیریتشان ـ که اتفاقا تاکنون توانسته اند به خوبی امورات آن را پیش ببرند ـ اتفاق بسیار مبارکی است و صد البته پرهیز اصولگرایان از تعدد کاندیدا‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، موضوع و اتفاقی مبارک‌تر و میمون تر

واکنش قالیباف به انتصاب رئیسی به ریاست قوه قضائیه

تحرکات انتخاباتی اصولگرایان و اصلاح طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری، رفته رفته جدی و جدی‌تر می‌شود؛ به نوعی که در هفته گذشته، اصلاح طلبان مطابق با پیش بینی‌ها «بهزاد نبوی» را به ریاست نهاد اجماع ساز این جریان برای انتخابات برگزیدند و گفت و شنود‌های انتخاباتی بین اصولگرایان آنقدر جدی شد که حتی به سمت معرفی مصادیق مورد نظر این جریان برای کاندیداتوری در خرداد ماه 1400 هم رفت.

به گزارش «تابناک»؛ اصولگرایان که پس از انتخابات سال 1388 تقریبا در هیچ انتخاباتی پیروز یا پیروز مطلق نبودند و عمدتا در مقابل ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالیون نتیجه را واگذار می‌کردند، به دلیل عدم تحقق شعار‌های انتخاباتی این ائتلاف و عملکرد نامطلوب دولت و مجلس در اختیار آن‌ها برای بهبود وضعیت مردم و در شرایطی که مشارکت در انتخابات به سطح نزولی نسبت به گذشته رسیده بود، در انتخابات مجلس یازدهم و پس از ده سال یعنی در سال 98 پیروز مطلق عرصه انتخابات لقب گرفتند.

اصولگرایان به ‌دنبال اقتدار از دست رفته

آن‌ها (اصولگرایان) بیش از 75 درصد کرسی‌های سبز بهارستان را در انتخابات اسفند ماه سال گذشته از آن خود نموده و کمتر از 25 درصد آرای انتخاباتی را به رقیبان خود اعم از اصلاح طلبان، اعتدالیون و مستقل‌ها واگذار کردند تا بدین ترتیب، پس از گذشت یک دهه از حاکمیت ائتلاف اصلاح طلبان – اعتدالیون، این جریان بتواند بار دیگر اقتدار گذشته را باز یافته و پیروزی مطلقی در انتخابات به دست آورد.

اصولگرایان بنا به تجربه تاریخی گذشته ـ که باعث تقسیم قدرت در بازه‌های زمانی 8 ساله بین آن‌ها و رقیب شان یعنی اصلاح طلبان شده ـ و با توجه به عملکرد نامطلوب دولت منتسب به این جریان و مجلسی که بخش عمده‌ای از آن در اختیار طیف رقیب جریان اصولگرا یعنی اصلاح طلبان و اعتدالیون بود، شانس خود را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی همچون مجلس یازدهم بسیار بالا می‌بینند.

«انا رجل»‌ها پاشنه آشیل اصولگرایان

البته یک نقطه ضعف جدی در خصوص جریان اصولگرایی هم اکنون مشاهد می‌شود، چون بخش زیادی از سیاسیون حاضر در زیر چتر اصولگرایان، فریاد «انا رجل» سر داده اند و سودای پاستور در سر دارند. این ازدیاد کاندیدا‌ها پاشنه آشیلی است که هم رقیب اصولگرایان به خوبی به آن واقف است و هم سعی می‌کنند در آتش کاندیداتوری افراد مختلف در این طیف بدمند. این موضوعات می‌تواند رویای پیروزی را به کابوس شکستی تلخ تبدیل کند.

اکنون بیش از ده چهره سیاسی در جریان اصولگرایی هستند که داعیه دار کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در سال 1400 هستند. اگر بنا باشد دست فرمان این جریان سیاسی ـ که خود را به پیروزی نزدیک می‌داند، برای همین افراد زیادی تلاش می‌کنند، خود را در قامت کاندیدای واقعی یا کاندیدای امتیاز گیرنده معرفی کنند ـ همین باشد، نباید آینده همراه با پیروزی برای اصولگرایان ترسیم کرد.

مشکلات اقتصادی دلیل اصلی نارضایتی مردم

برخی می‌گویند اکنون نوبت یک جوان انقلابی است تا سکان امور کشور را به دست بگیرد؛ برخی به انقلابی بودن صرف بسنده می‌کنند؛ عده‌ای دنبال کاندیدای جریان خود هستند و برخی هم مطرح و کاندیدا شدن یک چهره نظامی را کافی و وافی می‌دانند. البته شاید همه این شرایط باید در یک دولت جمع باشد؛ اما به نظر می‌رسد نیاز فعلی کشور بیش از همه این‌ها در مسائل و موضوعات اقتصادی نهفته باشد و آنچه به شرایط معیشتی مردم برمی‌گردد، چون بخش زیادی از نارضایتی‌های امروز آحاد جامعه، حاصل ضعف‌های جدی اقتصادی و معیشتی در کشور است.

اکنون دو کاندیدای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم در سال 96، بر کرسی عالی قوای مقننه و قضائیه تکیه زده و اقدامات جدی هم در خصوص وظایف حوزه تحت نظارت شان انجام داده اند؛ اقداماتی که بخشی از آن برمی‌گردد به سفر‌های استانی و سرکشی‌های محلی این دو مقام عالیرتبه قوای سه گانه آنهم در شرایط کرونایی که بعضا شائبه‌هایی در خصوص احتمال کاندیداتوری آن‌ها مطرح کرده است.

پالس منفی رئیسی و قالیباف به کاندیداتوری

طی هفته گذشته، زمزمه‌ها درباره کاندیداتوری حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی و محمد باقر قالیباف به اوج خود رسیده بود که در مورد اول یعنی کاندیداتوری رئیس قوه قضائیه و نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری برای ریاست جمهوری در سال 1400 پس از آنکه جمعی از اعضای مجلس خبرگان سعی داشتند با وی جلسه‌ای را در این خصوص برگزار کنند، با واکنش حجت الاسلام رئیسی مواجه شد و او با این اقدام پالس منفی به موضوع کاندیداتوری اش برای ریاست جمهوری داد.

در مورد کاندیدا شدن رئیس قوه مقننه برای انتخابات 1400 نیز یکی از نمایندگان نزدیک به او موضوع را منتفی دانست؛ هرچند سعی کرد جلوی منتفی شدن کاندیداتوری حجت الاسلام رئیسی را بگیرد و اخبار مربوط به احتمال کاندیدا شدن او برای 1400 را زنده نگه دارد. عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «قالیباف» نامزد انتخابات ریاست جمهوری نمی‌شود، از احتمال کاندیداتوری آیت الله رئیسی خبر داد.

«محسن پیرهادی» در حساب کاربری خود در توئیتر، نوشت: «قالیباف» در پاسخ به توصیه‌ها برای نامزدی در انتخابات 1400 گفت: «بر مجلس تمرکز داشته و بنای کاندیداتوری ندارند؛ نیرو‌های انقلاب تلاش کنند ظرفیت خود را متمرکز بر موفقیت گزینه واحد کنند.» رئیس شورای مرکزی جمعیت پیشرفت و عدالت تاکید کرد: برداشت من این است که با افزایش احتمال حضور آیت‌الله رئیسی، قالیباف آمادگی کمک به او را دارد.

بدشان نمی‌آید رئیسی و قالیباف سرگرم انتخابات باشند

هرچه هست، قطعا تمرکز روسای قوای مقننه و قضائیه بر حوزه‌های تحت مدیریتشان ـ که اتفاقا تاکنون توانسته اند به خوبی امورات آن را پیش ببرند ـ اتفاق بسیار مبارکی است و صد البته پرهیز اصولگرایان از تعدد کاندیدا‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، موضوع و اتفاقی مبارک‌تر و میمون تر. قطعا موضوعات و مسائل انتخاباتی نباید باعث شود که تمرکز روسای قوای قضائیه و مقننه از حوزه تحت امرشان برداشته شود؛ اتفاقی که به نظر می‌رسد برخی خیلی بدشان نمی‌آید، رقم بخورد.

اکنون جریان اصولگرایی نیاز به آرامش، تصمیم گیری در فضایی منطقی، پرهیز ار تعدد کاندیداها، تمرکز بر قوای تحت مدیریت و صد البته انتخابی که به بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم بینجامد، دارد. برای این مهم علاوه بر تاکید و تمرکز بر حوزه‌های دفاعی و نظامی، سیاست خارجی، استفاده از جوانان، مسائل و موضوعات فرهنگی – اجتماعی، لازم است برنامه جدی برای بهبود وضعیت اقتصادی و شرایط معیشتی مردم طراحی و هدایت آن هم به افراد خبره در این بخش سپرده شود؛ نیازی که به نظر می‌رسد در انتخابات 1400 بیش از هر چیزی خودنمایی کرده و مورد مطالبه مردم باشد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان