پودر پاپریکا یکی از ادویه های پرخاصیتی است که در تهیه اغلب غذاها مورد استفاده قرار می گیرد؛ این ادویه خوشمزه از فلفل دلمه ای تهیه می شود که در باز به صورت آماده وجود دارد، اما برای داشتن یک ادویه سالم و خالص بهتر است آن را در منزل تهیه کنید، کار سختی نیست پس دست به کار شوید. در ادامه مطلب آموزش طرز تهیه پودر پاپریکا را به قلم می کشیم.
پودر پاپریکا چهارمین ادویه پرکاربرد
بخش از مهمی از خوش طعمی غذاها و درخشیدن در هنر آشپزی متعلق به حضور ادویه ها است، ادویه ها نیز دارای تنوع زیادی هستند که به توابع همین تنوع یکی از محبوب ترین و معروف ترین ادویه ها پودر پاپریکا می باشد که خود نیز دارای گوناگونی بسیاری بوده و از طعم شیرین تا طعم تند را شامل می شود, که از فلفل های خشک و خاکی (Annum Capsicum) تهیه می گردد.
همانطور که گفته شد پودر پاپریکا برخوردار از طعم تندی در میزان های مختلف است که عواملی مانند اندازه لایه داخلی به کار رفته در فرایند ساخت و تعداد دانه ها موثر هستند. به عنوان مثال در پودر پاپریکا با طعم تند شامل گوشته، دانه ها و رگ ها و پودر پاپریکای با طعم شیرین حدودا دارای هیچ غشا و دانه ای از فلفل های دلمه ای نمی گردد. در ادامه آرگا قصد دارد طرز تهیه پودر پاپریکا را به سه روش متفاوت و جالب آموزش بدهیم.
مواد مورد نیاز
تهیه پودر پاپریکا به سه روش
روش اول : با استفاده از نور خورشید
ابتدا فلفل دلمه ای را بشویید و بر روی پارچه نخی بگذارید تا به خوبی خشک گردند.
سپس آنها را از میان برش زده و قسمت بالای آن (سر) را بریده و دانه های میان را بیرون بیاورید. در نهایت به شکل خلال های کم عرض ببرید.
تا این مرحله تمامی روش ها مشترک می باشند. و اما در روش خشک کردن با آفتاب, برش های فلفل دلمه ای را بر روی آبکش و یا هر صفحه ی سوراخ سوراخ قرار بدهید تا هوا در میان آنها در جریان باشد. این شیوه آسان ترین روش محسوب می شود که در همه ی اوقات قابل استفاده نیست.
در پایان پس از خشک کردن و همچنین خنک شدن فلفل های خشک شده را آسیاب نمایید و درون یک شیشه درب دار بریزید.
روش دوم :با استفاده از حرارت بخاری
در این شیوه برش های فلفل دلمه ای را بر روی سینی با نظمی خاص و فاصله دار قرار دهید و بر روی بخاری و یا مقابل آن بگذارید و زمان دهید تا با حرارت متوسط و آرام آرام خشک گردند.
در طی این مدت هر از گاهی برش های فلفل دلمه ای را پشت و رو کنید تا هر دو سمت آنها به یک حد حرارت دیده و خشک گردند.
در پایان پس از خشک کردن و همچنین خنک شدن فلفل های خشک شده را آسیاب نمایید و درون یک شیشه درب دار بریزید.
روش سوم : با استفاده از فر
در این شیوه که آن را می توان رایج ترین و سریع ترین شیوه ی خشک کردن فلفل دلمه ای دانست، ابتدا برش های فلفل دلمه ای را بر روی تور فر قرار داده و در کف سینی فر کاغذ فویل قرار دهید.
در این مرحله در زیر شبکه توری سینی فر را بگذارید, این عمل موجب مانع شدن از کثیف گردیدن فر می گردد (چنانچه عصاره فلفل دلمه ها بیرون ریخت, بر روی فویل ریخته و فر کثیف نمی شود)
دمای فر را بر روی پایین ترین درجه تنظیم نموده و سینی حاوی فلفل دلمه ها را در آن قرار دهید, تقریبا 3 ساعت زمان دهید تا خشک گردند. پس از گذشت این زمان آنها را از فر بیرون آورده و بگذارید تا خنک گردند.