معرفی انواع اشتها آور طبیعی و خانگی

مصرف برخی از مواد غذایی می تواند مانند یک نوع اشتها آور طبیعی عمل کند. مثلا خوردنی هایی مانند هویچ، کرفس، قارچ، شغلم، سیر، زنجبیل، عسل و شکلات جزو این دست طبقه بندی می شوند، به همین منظور از این مواد می توان برای افزایش اشتها به خصوص در کودکان استفاده کرد.

معرفی انواع اشتها آور طبیعی و خانگی

گاهی افراد به دلایل مختلفی مانند بیماری و یا نامناسب بودن شرایط روحی و روانی دچار کم اشتهایی می شوند که در این مواقع ممکن است ، بدن فرد دچار کمبود مواد مغذی و ضعف در دستگاه ایمنی شود. بنابراین برای حل این مشکل به افراد توصیه می شود از برخی مواد غذایی اشتها آور طبیعی استفاده نمایند.

مواد طبیعی اشتها آور

  •  تصفیه آب خانگی آکواجوی
  •  بلیط کیش

مواد غذایی اشتها آور طبیعی

بی اشتهایی و میل نداشتن به غذا می تواند به خاطر مشغله کاری زیاد و یا افسردگی رخ دهد. در این صورت، شخص با بیماری های زیادی روبه رو خواهد شد. بنابراین برای تحریک اشتهای این افراد راهکارهای مختلفی وجود دارد، یکی از این راه حل ها استفاده از مواد غذایی اشتها آور است که در ادامه این مطلب به معرفی برخی از آنها پرداخته ایم. فراموش نکنید تمام اقداماتی که در این زمینه انجام می گیرد حتما باید با مشورت پزشک صورت پذیرد.

مواد طبیعی افزایش دهنده اشتها

اشتها آور های طبیعی به چند دسته تقسیم می شوند؛ مواد غذایی که دارای قند های ساده هستند معمولا زود هضم می باشند، برخی مانند انواع ترشی و چاشنی هایی مانند سیر و پیاز ترشح بزاق را افزایش می دهند. مواد غذایی مثل ماهی، گردو و برخی میوه ها نیز حاوی اسید چرب امگا 3 می باشند.

زنجبیل : این نوع ماده غذایی از جمله طعم دهنده ها به شمار می رود که به عنوان اشتها آور طبیعی معرفی شده است.

هویچ : به منظور استفاده از این اشتها آور، تخم هویچ را به میزان یک قاشق قهوه خوری در یک فنجان آب جوش دم کنید و یا اینکه از آب هویچ خام استفاده نمایید. هویچ یک منبع غنی از ویتامین A می باشد که موجب افزایش اشتها می شود.

منابع طبیعی اشتها آور

روغن زیتون : روغن زیتون به دلیل اسید های چرب مفیدی که دارد، استفاده از آن به همراه غذا باعث افزایش اشتها می شود. همچنین استفاده از آن در آشپزی نیز بسیار مناسب می باشد.

شلغم پخته : این نوع ماده غذایی حاوی فسفر بوده که برای مغز بسیار مفید می باشد. همچنین اشتها آور می باشد.

قارچ : قارچ ها دارای پروتئین می باشند که فایده زیادی برای بدن دارد. همچنین آزمایشات اخیر نشان داده است که عصاره این ماده غذایی برای مقابله با برخی از ویروس ها کاربرد دارد.

انجیر : انجیر یک منبع سرشار از ویتامین های A،B،C بوده و همچنین حاوی قند می باشد. برای این ماده غذایی مفید خواص درمانی زیادی ذکر شده است.

اشتها آور های طبیعی

انار : انار و لیمو ترش شفا بخش بوده و به منظور حفظ سلامتی و پیشگیری از برخی از بیماری ها مناسب می باشند. در این میان استفاده از انار شیرین بیشتر توصیه می گردد زیرا به دلیل ترکیباتی که در آن وجود دارد، سموم را دفع کرده و نشاط آور است.

عرق شاتره : شاتره، یکی دیگر از جمله عرقیاتی می باشد که به عنوان یک اشتها آور طبیعی عمل کرده و مصرف آن برای تامین مایعات بدن نیز مفید می باشد.

سیر : این ماده غذایی اشتها آور، خواص درمانی زیادی دارد که به دلیل وجود ماده ای به نام الیلین، بدن را از ابتلا به برخی از بیماری ها حفاظت می کند. مصرف زیاد سیر به خصوص برای افرادی که عارضه های پوستی و همچنین بیماری های گوارشی دارند، توصیه نمی گردد.

اشتها آور طبیعی

ترفند های موثر دیگر برای افزایش اشتها

کم اشتها بودن و لاغر شدن در برخی فصول سال به ویژه در تابستان نمی تواند نشانه بیماری باشد و اغلب افراد برای رفع این مشکل نیاز به دارو ندارند، مگر اینکه کم اشتهایی موجب اختلال در فعالیت های روزانه شود، در زیر با برخی روشهای موثر در این زمینه آشنا می شوید :

مصرف چای بابونه

مصرف یک فنجام چای بابونه تاثیر زیادی در افزایش اشتها دارد، بنابراین از این دمنوش می توان در درمان لاغری نیز بهره برد.

جلوگیری از گرمازدگی

از دلایل مهم بی اشتهایی در فصل تابستان، گرمازدگی است که موجب اختلال در تنظیم دستگاه حرارتی بدن، رخوت و گرفتگی عضلات شده و در نتیجه بدن تمایلی به دریافت غذا نخواهد داشت، از این رو بهتر است در هوای گرم تا حد امکان از منزل خارج نشوید و از لباس های گرم و آزاد با رنگ روشن بپوشید.

همچنین ورزش کردن در هوای گرم، سلامت بدن را به خطر می اندازد و می تواند مشکلاتی را در گردش خون افراد ایجاد نماید، بنابراین بهتر است در صبح ها و شب ها ورزش های سبک انجام دهید.

در هوای گرم از مصرف نوشیدنی های گرم همچون قهوه و چای نیز خودداری کنید و بیشتر از آب و آب میوه های طبیعی استفاده نمایید.

خوراکی های اشتها آور

مصرف غذا های خنک

در فصول گرم ترشح شیره هاضمه بدن به علت گرمای هوا کاهش پیدا می کند، در نتیجه ترشح اسیده معده نیز کاهش یافته و مرکز اعصاب دچار اختلال خواهد شد، از این رو باید از مایعات و آب بیشتری استفاده کنید تا از این طریق درجه حرارت بدن کاهش پیدا کرده و گردش خون بهبود یابد. ضمن اینکه مصرف غذا های خنک کننده بدن، سبک و بدون چربی، همچنین مصرف سبزیجات و میوه های آبدار و تازه ضروری است.

خوب بخوابید

کم خوابی و بی خوابی تاثیر زیادی در به خطر افتادن سلامت بدن دارند و با عوارضی همراه هستند که از جمله عوارض بی خوابی می توان به بی اشتهایی اشاره کرد، ضمن اینکه ساعت بیولوژیک بدن به هم می ریزد.

بنابراین در صورتی که می خواهید شادابی خود را در طول روز حفظ کرده و به راحتی غذایتان را بخورید، باید از شب بیدار ماندن زیاد پرهیز کرده و در صورت کم خوابی شدید، آن را با خواب بعدازظهر جبران کنید.

حفظ آرامش

در صورتی که جزو افرادی هستید که دچار کاهش اشتها و یا بی اشتهایی هستید، لازم است به حال روحی خود توجه بیشتری داشته باشید به این صورت که کمتر هیجان زده و یا عصبانی شده زیرا شوخ طبعی و شادابی روح تاثیر زیادی در افزایش اشتها دارد و شخص را از ابتلا به بیماری های روحی دور می کند.

اشتها آور خانگی

به طور کلی مصرف مواد غذایی به تنهایی اشتها آور نمی باشد، بلکه شرایط و محیطی که غذا در آنجا سرو می شود، همچنین رفتار افرادی که با آنها هم سفره هستیم ، مثلا شاد یا غمگین بودن آنها تاثیر زیادی در افزایش یا کاهش اشتهای افراد دارد که باید به این مسائل توجه شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان