طرز تهیه غذا و پیش غذای خوشمزه ایلامی برای آشپزی آخر هفته

غذا های ایلامی می توانند تمامی نیاز های بدنی شما را رفع کنند زیرا سرشار از ویتامین ها هستند. در ادامه شما را با یک ست غذایی ایلامی آشنا می کنیم که می توانید برای آخر هفته ها از آن استفاده کنید.

طرز تهیه غذا و پیش غذای خوشمزه ایلامی برای آشپزی آخر هفته

این هفته قرار است شما را با یک ست غذایی ایلامی برای آخر هفته آشنا کنیم تا بتوانید غذا های بسیار مقوی و خوشمزه تهیه کرده و از خوردن آن ها لذت ببرید. در ادامه ترخینه را برای پیش غذا، گوجه پلو را به عنوان غذای اصلی و کله کنجی ایلامی را به عنوان دسر برایتان معرفی می کنیم و دستور تهیه هر کدام را برایتان شرح دهیم.

  •  خرید انواع قهوه
  •  بلیط کیش

مواد لازم برای تهیه ترخینه

  • بلغور گندم نیم کیلو
  •  نمک یک قاشق غذا خوری
  • ماست ترش یک کیلو و نیم
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • زعفران نصف قاشق غذا خوری
  • پونه خشک شده یک قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری

طرز تهیه ترخینه

برای تهیه این غذا ابتدا باید بلغور گندم را درون قابلمه ای بریزید و با مقداری آب در کناری قرار دهی تا 6 ساعت خیس بخورد. بعد از این مدت زمان می توانید بلغور ها را در صافی بریزید و آب اضافی آن ها را بگیرید.

در مرحله بعدی نیاز است تا ماست را خوب هم بزنید تا یک دست شود و آن را به بلغور ها اضافه می کنیم. می توانید برای این کار از یک قابلمه بزرگ تر استفاده کنید تا مواد به خوبی با یک دیگر ترکیب شوند. قابلمه ای که ماست و بلغور درون آن می باشد را روی حرارت شعله قرار می دهیم و هر چند دقیقه یک بار آن را هم می زنیم تا ته نگیرد.

برای پختن بلغور هایی که از چند ساعت قبل آن ها را خوب خیس کرده اید یک ساعت زمان لازم است و زمانی که مواد داخل قابلمه که شامل بلغور و ماست می باشد منسجم تر از حالت اولیه شد نزدیک به پایان پخت می باشد و می توانید نمک، فلفل، زعفران و پونه را به آن اضافه کنید.

سعی کنید بعد از این که ادویه ها را به آش اضافه کردید آن را خوب هم بزنید تا ادویه ها به خورد مواد برود. بعد از این که از مخلوط شدن مواد اطمینان پیدا کردید می توانید زیر قابلمه را خاموش نمایید. بعد از این که ترخینه ها کمی سرد شدند می توانید آن ها را با استفاده از دست به حالت گرد در آورده و گرد کنید.

بعد از این که ترخینه ها را گرد کردید باید آن ها را در سینی بگذارید تا خشک شوند و شما بتوانید از آن استفاده کنید.

آش ترخینه و مراحل تهیه آن

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه

  • ترخینه 300 گرم
  • نخود 50 گرم
  • عدس 50 گرم
  • لوبیا چیتی 50 گرم
  • سبزی ترکیبی از تره، جعفری، گشنیز، اسفناج حدودا 300 گرم
  • پیاز سه عدد
  • شیر داغ برای تزیین به اندازه نیاز
  • نعنا داغ برای تزیین به اندازه لازم
  • کشک و ادویه ها به اندازه نیاز

طرز تهیه آش

همانطور که گفته شد باید ترخینه ها را بگذارید تا خوب خشک شوند و برای این کار بهتر است آن ها را در هوای آزاد قرار دهید. قبل از استفاده از ترخینه ها برای آش بهتر است آن ها را با آب بشویید تا گرد و خاکی که در حین خشک کردن شان روی آن ها نشسته است از بین برود.

حبوبات را از قبل خیس کنید و آن ها را با یک دیگر بدون عدس ها درون قابلمه بریزید و با استفاده از پیاز ها مقداری آن ها را تفت دهید. با پنج پیمانه آب بگذارید این حبوبات به همراه پیاز ها بجوشد. زمانی که آب کمی جوش آمد بهتر است حرارت را کم کنید.

عس را به همراه ترخینه ها بشویید و با نمقداری نمک، فلفل و زردچوبه در آب بپزید. بعد از این که حبوبات پخته شدند می توانید آن ها را به عدس ها و ترخینه ها اضافه نمایید. بعد از این که آش کمی جا افتاد می توانید سبزی ها را نیز به آش اضافه کنید و در آخر کشک را درون آش بریزید و اجازه بدهید تا کمی بجوشد.

بعد از این که آش آماده شد می توانید آن را در ظرفی مناسب سرو کرده و روی آن را با مقداری پیاز داغ، نعنا داغ و یا هر چیز دیگری تزیین نمایید.

آش ترخینه و مراحل تهیه آن

مواد لازم گوجه پلو

  • برنج عنبر بو دو لیوان
  • آب سه لیوان
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • گوجه فرنگی متوسط 5 عدد
  • پونه کوهی خشک شده 3 قاشق غذا خوری
  • رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
  • روغن دنبه یک قاشق غذا خوری
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • نمک، فلفل، زنجبیل، دارچین، زردچوبه به اندازه نیاز

دستور پخت

ابتدا باید از دو ساعت قبل برنج ها را با مقداری آب خیس کنید. در این فاصله زمانی می توانید پیاز ها را خلالی خرد کرده، گوجه فرنگی ها را پوره کنید و سیب زمینی ها را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید.

روغن دنبه را در یک قابلمه بریزید و اجازه بدهید خوب داغ شود. بعد از این که روغن داغ شد پیاز های خلالی شده را درون آن بریزید و اجازه بدهید پیاز ها خوب سرخ شوند. زمانی که پیاز ها کمی سبک شدند می توانید سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید تا آن ها نیز تفت بخورند.  گوجه ها را به همراه پونه کوهی به قابلمه اضافه کنید و مواد درون آن را به خوبی با یک دیگر ترکیب نمایید.

بعد از این که گوجه ها کمی جوشید می توانید رب گوجه را به همراه ادویه های گفته شده اضافه کنید و تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که مواد به خوبی تفت خورده باشند. برنجی که از قبل خیس کرده اید را درون آبکش بریزید تا آب آن جدا شود و آن را با سه لیوان آب تازه به درون قابلمه بریزید.

آشپزی آخر هفته با غذاهای ایلامی

شعله گاز را بیش تر کرده و اجازه دهید آب درون قابلمه به جوش بیاید. بعد از این که آب جوشید می توانید آن را روی حالت متوسط بگذارید. ر قابلمه را بگذارید تا زمانی که آب آن کاملا خشک شود و بعد از این که آب خشک شد می توانید از دم کنی استفاده کنید تا برنج شما به خوبی دم بکشد.

نکات مهم برای تهیه این دمی

  • این غذا را به راحتی و در کم ترین زمان ممکن می توانید تهیه کنید و برای تهیه آن نیازی به هزینه های اضافی نیست.
  • می توانید این غذا را با سالاد شیرازی و انواع سالاد های فصل میل کنید.
  • اگر دوست دارید به جای این که گوجه ها را پوره کنید می توانید آن ها را خرد کنید تا جلوه خوبی درون غذا داشته باشد.
  • بسیاری از افراد سیب زمینی را درون برنج نمی پسندند و برای همین آن را از دستور تهیه حذف می کنند که این کار هیچ مانعی ندارد.

دمی گوجه و نحوه سرو آن با سالاد های متفاوت

مواد لازم برای کله کنجی

  • کنجد نیم کیلو
  • خرما خشک شده یک کیلو گرم

دستور تهیه دسر ایلامی خوشمزه

این دسر از خوشمزه ترین دسر های ایلامی می باشد که شما می توانید آن را به راحتی و با دو قلم مواد در خانه تهیه کرده و از خوردن آن لذت ببرید. برای تهیه این دسر به عنوان شیرینی باید کنجد ها را با استفاده از آب شسته و بگذارید تا خشک شوند. در این میان می توانید خرما ها را نیز بشویید و آن ها را نیز خشک کنید.

در مرحله بعدی نیاز است تا یک تابه بردارید و آن را روی حرارت قرار دهید. کنجد ها را درون تابه بریزید و آن ها را بین 15 الی 20 دقیقه تفت بدهید. این تفت دادن به شما کمک می کند تا بتوانید بوی خامی را از آن ها بگیرید و دسر خوشمزه تری را تهیه نمایید. برای این که این کار را به بهترین شکل ممکن انجام دهید نیاز است تا آن ها را به طور منظم هم بزنید تا نسوزد.

هسته خرما ها را باید جدا کنید. بعد از این که این کار را انجام دادید بهتر است خرما ها را به کنجد ها تفت خورده اضافه نمایید. اجازه بدهید خرما ها نیز تفت بخورد تا مواد با یک دیگر یک دست شود.

ترکیبی که تفت خورده است را با استفاده از دستگاه چرخ گوشت چرخ کنید تا به خوبی با یک دیگر ترکیب شوند. برای این که ترکیبی یک دست تر حاصل گردد بهتر است این کار را دو الی سه بار انجام دهید.

اجازه بدهید ترکیب شما کمی خنک شود و آن را روی سطحی صاف پهن نمایید. ضخامت این مواد باید حدودا دو سانتی متر باشد. با قالب هایی که در خانه دارید می توانید آن ها را قالب بزنید. برای تزیین این دسر می توانید از مقداری جوز هندی و یا گردو و دارچین نیز استفاده کنید و علاوه بر زیبایی خواص آن را نیز افزایش دهید.

دستور تهیه کله کنجی ایلامی

غذا ها و دسر های ایلامی دارای فواید بسیار زیادی برای بدن هستند و می توانند نیاز های بدنی یک فرد را تامین نمایند زیرا مواد به کار رفته در آن ها بسیار مقوی و سرشار از ویتامین می باشد. در ادامه می توانید منوی خوشمزه بختیاری و منوی خوشمزه کرمانشاهی را با کلیک بر روی لینک های داده شده مشاهده نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان