مواد لازم برای تهیه باسترما
مغز گردو چرخ شده |
300 گرم |
رب ازگیل |
دو قاشق غذاخوری |
ترشی آلوچه |
دو قاشق غذاخوری |
پیاز |
یک کیلو |
گوشت چرخ کرده |
500 گرم |
طرز تهیه باسترما
باسترما رو با اردک و مرغ و گوشت لخم میپزن ولی اینبار من دستور ش رو با گو شت چرخ کرده می گم که از ابتکارات خودمه (البته ابتکار خاصی نیست) گوشت رو در کاسه گذاشته و پیاز رنده شده ریخته نمک فلفل و تر شی آلوچه اضافه کرده مخلوط میکنیم.
یک ساعت بماند در این بین لونگی رو به این ترتیب درست میکنیم: پیاز ها را پوست گرفته رنده کرده آبشو میگیریم به گردو آسیاب شده اضافه ترشی آلوچه ورب ازگیل نمک فلفل زده مخلوط میکنیم ته قابلمه چرب شده سیب زمینی یا نان لواش گذاشته برنج خیس خورده میریزیم روی برنج گوشت آماده شده رو رشخته وروی آن لونگی گذاشته با دست کمی فشار میدهیم اگه گوشت چرب نبود کمی کره را نازک بریده ودر چند جا روی لونگی بذارید(من اینجا کره محلی میریزم که عطرش فوق العاده ست)
حالا با دقت از کنار ظرف کمی آب جوش توی قابلمه بریزید تا به برنج برسه درشو بذارید تا آب برنج کشیده شود حالا برنج آبکش شده رویش بریزید و دم کنی بذارید تا30-40 دقیقه دیگه آماده است حیف که از این غذا عکس ندارم واز عکسای ژورنالی ویا کس دیگه نمیخوام استفاده کنم موقع سرو حتما قابلمه را بر گردانید توی دیس وبا سیر ترشی گیلانی نوش جان راستی از گذاشتن نان لواش چون بعدا آب میریزیم نترسین چون تکان نمیخوره اتفاقی نمیافته