شرایط دشوار اسرائیلی ها در جام جهانی قطر

کابینه اسرائیل به شهروندان اسرائیلی که به قطر سفر می‌کنند هشدار داده بود متناسب با قوانین و هنجارهای محلی رفتار کنند تا از بروز مشکل جلوگیری شود.

تماشاگران اسرائیلی در جام جهانی قطر با محدودیت و شرایط دشواری روبه رو شده اند.  

به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه نوشت: "با اینکه فلسطین در مسابقات جام جهانی، حاضر نیست اما در قطر، می توان پرچم فلسطین را در هر جایی دید. این اقدامی است که بسیاری انجام می دهند تا در نخستین جام جهانی در یک کشور عربی، مسئله فلسطین، مورد توجه قرار بگیرد".

 

شرایط دشوار اسرائیلی ها در جام جهانی قطر 

در مقابل، اسرائیلی ها هنگام حضور در قطر از نشان دادن اینکه اسرائیلی هستند خودداری می کنند. قطر و اسرائیل رابطه دیپلماتیک ندارند و دو طرف یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند اما قطر به تماشاگران و خبرنگاران اسرائیلی اجازه داد تا برای تماشای مسابقات جام جهانی به این کشور سفر کنند.

مقامات اسرائیلی به شهروندان اسرائیلی که به قطر سفر می کنند توصیه کرده اند از داشتن نشان ها یا چیزهایی که نشان دهنده اسرائیلی بودن آنهاست، خودداری کنند. به عنوان مثال تماشاگران اسرائیلی مثل قبل پرچم اسرائیل را به دوش خود نمی اندازند.

همزمان خبرنگاران اسرائیلی در ارتباط با تماشاگرانی از کشورهای عربی، با سختی و دشواری زیادی روبه رو شده اند.

خیلی از تماشاگران عرب هنگام مصاحبه با خبرنگاران، اول از هویت و کشور آنها سوال می کنند و معمولا از مصاحبه با خبرنگاران و شبکه های اسرائیلی خودداری می کنند.

 

شرایط دشوار اسرائیلی ها در جام جهانی قطر 

در یکی از این اتفاقات که هفته گذشته در قطر روی داد یک تماشاگر اسرائیلی در واکنش به خبرنگار شبکه "کان" اسرائیل به انگلیسی به او گفت: "اسرائیل وجود ندارد. فقط فلسطین وجود دارد. اینجا به شما خوش آمد نمی گوییم".

فیلم این برخورد توسط خبرنگار خبرگزاری فرانسه ضبط و منتشر شد. این فیلم در توییتر بیش از 5 میلیون بار دیده شد.

"مواف فاردی" خبرنگار شبکه کان اسرائیل در این باره به خبرگزاری فرانسه گفت: برای کار در اینجا با سختی زیادی روبه رو هستیم. وی افزود: موضوع، قابل درک است.  

خبرنگاران اسرائیلی از تعدادِ افرادی که از مصاحبه با آنها خودداری کردند، متعجب شده اند.  برخی از این افراد  از کشورهایی هستند که دولت هایشان با اسرائیل، قرارداد عادی سازی روابط امضا کرده اند.

بیش از 250 هزار فلسطینی در قطر زندگی می کنند. جمعیت قطر 3 میلیون نفر است که تنها حدود 300 هزار نفر شهروند قطر و بقیه شهروندان خارجی مقیم این کشورند.

در حالی که تماشاگران و طرفداران فوتبال در جام جهانی، پرچم کشور خود را بر دوش انداخته اند دهها نفر از فلسطینی ها و قطری ها و شهروندان عرب هم پرچم فلسطین را بر دوش یا در دست دارند. پرچم فلسطین برجسته ترین پرچم کشور غایب در جام جهانی است.

طرفداران قطری فوتبال پرچم های کشورشان و فلسطین را در خودروهای خود تکان می دهند و ترانه حماسی فلسطینی " علی الکوفیه" به صورت مستمر در مناطق مخصوص تماشاگران شنیده می شود. همچنین تماشاگران قطری حاضر در مسابقه آلمان و ژاپن، نمادی از چفیه فلسطینی را به بازوی خود بسته بودند.

 

شرایط دشوار اسرائیلی ها در جام جهانی قطر 

"یحیی ابوهنتش" 33 ساله شهروند فلسطینی مقیم قطر در حالی که تی شرت تیم ملی قطر را به تن و پرچم فلسطین را در دست داشت، گفت: "جام جهانی فرصتی برای توضیح درباره مسئله مااست، به ویژه که جهان هم اکنون درگیر مسائل دیگری است".

او که در بخش بهداشت و درمان قطر کار می کند به همراه پسرش در مسیر رفتن به استادیوم محل مسابقه برزیل و صربستان هستند. پسرش چفیه فلسطینی به سر دارد.

این شهروند فلسطینی مقیم قطر به خبرگزاری فرانسه گفت: "برخی خارجی ها پرچم فلسطین را نمی شناسند و درباره آن سوال می کنند... اینجا فرصت طلایی می رسد تا مسئله فلسطین را مطرح کنیم".

"حاییم" 57 ساله از تماشاگران اسرائیلی است که به قطر آمده اند. او می گوید این چهارمین جام جهانی است که حاضر می شود اما اولین بار است که مجبور شده پرچم اسرائیل را به همراه خود نداشته باشد.

شرایط دشوار اسرائیلی ها در جام جهانی قطر 

وی که به همراه دو پسرش از تل آویو به دوحه آمده گفت: "احساس می کنم به صورت پنهانی دارم جام جهانی را دنبال می کنم. فضا در برابر ما، دشمنانه است".

با این حال به جز خودداری از مصاحبه با خبرنگاران اسرائیلی، هیچ حادثه ای علیه اسرائیلی ها در جام جهانی قطر ثبت نشد.

به گفته "الون لیفی" دیپلمات اسرائیلی و مسوول دفتر موقت حمایت از شهروندان اسرائیلی در قطر، صدها نفر از تماشاگران اسرائیلی در دوحه هستند. او پیش بینی می کند نزدیک به 10 هزار نفر دیگر از تماشاگران اسرائیلی و 7 گروه رسانه ای از اسرائیل هم به قطر بیایند.

به صورت موقت، دفتر کنسولی اسرائیل در دوحه نیز ایجاد شده تا به امور تماشاگران اسرائیلی در مدت برگزاری جام جهانی رسیدگی کند. این هیات از وزارت خارجه اسرائیل در یکی از هتل های دوحه مستقر است.

قطر امکان سفر شهروندان فلسطینی به قطر از طریق پرواز های مستقیم تل آویو را شرط موافقت با پروازهای مستقیم اسرائیل – قطر اعلام کرده بود. این پروازها به صورت موقت در دوره جام جهانی برای انتقال تماشاگران اسرائیل انجام می شوند.

شرایط دشوار اسرائیلی ها در جام جهانی قطر 


در حالت عادی، اسرائیل به شهروندان فلسطینی اجازه استفاده از فرودگاه بن گوریون تل آویو را نمی دهد. معمولا شهروندان فلسطینی با عبور به اردن، از پروازهای فرودگاه امان استفاده می کنند.

یک شرکت هواپیمایی قبرسی به نام "تاس" پروازهای مستقیم اسرائیل – قطر را راه اندازی کرده است.

نماینده شرکت گردشگری که بلیط های تاس را می فروشد گفت در اولین پرواز اسرائیل – قطر هیچ فلسطینی حضور نداشت. او ادامه داد احتمالا آنها نتوانستند مجوزهای لازم را در زمان تعیین شده دریافت کنند. وی پیش بینی کرد در پرواز بعدی (سه شنبه)  تعدادی از فلسطینی ها حضور داشته باشند.

اسرائیل و قطر روابط دیپلماتیک و رسمی ندارند اما روابط غیررسمی و مخفیانه‌ای میان دو طرف برقرار است گرچه یکدیگر را به رسمیت نمی شناسند.
 
کابینه اسرائیل به شهروندان اسرائیلی که به قطر سفر می‌کنند هشدار داده بود متناسب با قوانین و هنجارهای محلی رفتار کنند تا از بروز مشکل جلوگیری شود.

دولت قطر قبلا اعلام کرده بود شهروندان اسرائیلی نیز می‌توانند برای تماشای مسابقات جام‌جهانی به این کشور سفر کنند.
 
بعد از بحرین و امارات، قطر سومین مقصد پروازهای مستقیم اسرائیل به منطقه خلیج‌فارس است.

در گزارش رویترز آمده است این اتفاق در روابط دوحه – تل‌آویو در حالی رخ می‌دهد که قطر نزدیک به ایران و میزبان رهبران گروه مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) است.
 
شرکت قبرسی تاس گفته مجوز 6 پرواز رفت و برگشت به دوحه را کسب کرده است.


شرایط دشوار اسرائیلی ها در جام جهانی قطر  
 
خبرگزاری فرانسه نوشت: فلسطینی ها معتقدند مسابقات جام جهانی که برای نخستین بار در یک کشور عربی برگزار می شود فرصت طلایی برای معرفی و آشنایی جهان با مسئله آنهاست.

"ایمان جرجاوی" مربی زن بدنساز فلسطینی در حالی که پرچم کشورش را بر دوش خود انداخته است گفت: "فلسطین در مسابقات حاضر نیست اما به وسیله پرچم و چفیه و ترانه ها کاری می کنیم که حضور داشته باشد. فلسطین، حاضر غایب است".

قطر نخستین کشور جنوب خلیج فارس است که در سال 1996 با اسرائیل روابط تجاری برقرار کرد اما در سال 2000 دفتر نمایندگی تجاری اسرائیل در دوحه تعطیل شد. همچنین در سال 2009 روابط دوحه – تل آویو به دنبال حمله نظامی اسرائیل به غزه قطع شد.
قطر از حماس (گروه مقاومت اسلامی فلسطین) حمایت می کند. حماس کنترل منطقه غزه را در دست دارد. قطر بارها میان اسرائیل و حماس میانجیگری کرده است.
 
دولت قطر موافقت اسرائیل با خواست های طرح صلح عربی را شرط عادی سازی روابط با اسرائیل و به رسمیت شناختن آن اعلام کرده است.
 
عقب نشینی اسرائیل به مرزهای 1967، برپایی کشور مستقل فلسطین و عضویت کامل آن در سازمان ملل متحد، از مهمترین بخش های این طرح صلح است.
 
دو سال قبل اسرائیل با امارات و بحرین،‌ روابط را عادی کردند و یکدیگر را به رسمیت شناختند. هم اکنون پروازهای مستقیم بین تل‌آویو و منامه و دبی برقرار است.
 
روابط اسرائیل با عمان هم خوب است اما دو طرف یکدیگر را به رسمیت نشناخته اند و پروازی میان آنها نیست.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان