ماهان شبکه ایرانیان

چگونه وسایل چوبی را نو کنیم؟ ترمیم جای ضربه و رنگ پریدگی

چگونه وسایل چوبی را نو کنیم؟ ترمیم جای ضربه و رنگ پریدگی

وسایل چوبی یکی از المان‌های کلاسیک و بسیار شیکی هستند که در دکوراسیون داخلی بسیاری از خانه‌ها، اداره‌ها، کافی شاپ و رستوران‌ها اکثرا به کار برده می‌شوند. اما، این وسایل زیبا، به همان اندازه که گرما و فضایی دلپذیر ایجاد می‌کنند، آسیب پذیر بوده و به راحتی با یک ضربه کوچک دچار رنگ پریدگی می‌شوند. برای ترمیم جای ضربه، رنگ پریدگی و خط و خش باید به دنبال راه حلی بود که بتوان به بهترین شکل زدگی‌های روی وسایل چوبی را جبران کرد. چگونه وسایل چوبی را نو کنیم تا نمای خوبی دوباره به فضای خانه ببخشیم؟ قبل از رنگ کردن وسایل چوبی در خانه، ابتدا باید جای خراشیدگی را پر کرد. سپس، به رنگ کردن و نوسازی مجدد پرداخت.

چگونه وسایل چوبی را نو کنیم؟ ترمیم جای ضربه و رنگ پریدگی

چگونه وسایل چوبی را نو کنیم؟

قبل از بررسی اینکه چگونه وسایل چوبی را نو کنیم، ابتدا باید بدانیم میزان مشکل به وجود آمده تا چه حد عمقی یا سطحی است. سپس، متناسب با همان اقدام کنیم. گاهی ممکن است تنها نیاز باشد که وسیله را رنگ کنید تا بتوانید آن را نو کنید. گاهی نیز، ممکن است به لکه گیری احتیاج باشد تا بتوانید به باسازی وسایل مختلف بپردازید. در هر حال، باید یک سری مراحل زیرسازی را به صورت ابتدایی برطرف کنید. سپس، تصمیم بگیرید که می‌خواهید چگونه وسایل چوبی را رنگ کنید یا حتی تغییراتی روی آن اعمال کنید.

ترمیم رنگ پریدگی

نو کردن وسایل چوبی با شکستگی‌های سطحی

اگر میزان خراشیدگی ایجاد شده خیلی عمیق نباشد، می‌توانید جای خراشیدگی را ابتدا کاملا با یک پارچه یا براش تمیز کنید و با کمک کمی چسب چوب بخش جدا شده را به هم بچسبانید. به مدت 24 ساعت صبر کنید و اجازه دهید چسب به خوبی بچسبد و بعد می‌توانید با براق کننده چوب خانگی سطح آن را مثل روز اول نو کنید. اما، اگر خراشیدگی یا رنگ پریدگی عمیق باشد، باید از راهکارهای جدی‌تر و اساسی‌تر برای رفع این مشکل استفاده کنید. نکته قابل توجه این است که همیشه آسیب باعث ایجاد خراشیدگی روی سطح نمی‌شود. گاهی آلودگی، خاک و کثیفی‌هایی که در طولانی مدت روی سطح می‌نشیند، منجر به پریدن رنگ وسایل چوبی می‌شود.

نو کردن وسایل چوبی با شکستگی‌های عمیق‌تر

زمانی که شکستگی ایجاد شده عمیق باشد، ابتدا بهتر است محل ضربه خورده را به خوبی تمیز کرده و با کمک فیلر مخصوص چوب بخش ضربه خورده یا شکسته را پر کنید. صبر کنید تا کاملا خشک شود و روی آن را سمباده بکشید تا کاملا هم سطح و نرم شود.

روش بعدی متعلق به چین باستان است و تا به امروز روشی بسیار کاربردی بوده است و خیلی خوب جواب می‌دهد. در این روش کافی است کمی خاک اره و چسب را با نسبت 50 به 50 با هم ترکیب کنید تا ماده‌ای کاملا سفت و چسبناک تشکیل شود. هرچه کیفیت ماده تولید شده بهتر باشد، فیلر مربوطه عملکرد بهتری خواهد داشت.

برای اینکه فیلری که می‌سازید شبیه به وسیله مورد نظر باشد، سعی کنید از بقایای خود وسیله خاک اره تهیه کنید تا از نظر رنگی کاملا شبیه به قسمت رنگ پریدگی شده باشید. می‌توانید برای تهیه فیلر از اپوکسی به همراه خاک اره نیز استفاده کنید. البته، توجه کنید که این دو روش برای استفاده روی بخش لکه دار مناسب نیستند.

به همین دلیل، باید توجه کنید که قسمتی که روی آن لکه ایجاد شده را به خوبی پاک کنید. در صورتی که لکه‌ای روی وسایل چوبی شما وجود داشته باشد، باید از روش دیگری برای نو کردن قسمت رنگ پریدگی استفاده کنید. برای پی بردن به روش‌های بهتر و متنوع در از بین بردن خط و خش ایجاد شده روی وسایل می‌توانید به منابع مختلف و غنی از روش‌های ارائه شده دکوراسیون داخلی مانند آف دکور، چیدانه و مانند آن مراجعه کنید.

چطور وسایل چوبی را رنگ کنیم؟

ترمیم جای ضربه و رنگ پریدگی

اگر تنها هدف شما رنگ کردن وسایل چوبی باشد، باید سطح وسایل چوبی را طی مراحل مختلفی رنگ کنید. شاید این سوال در ذهنتان به وجود بیاید که چطور می‌توانید وسایل چوبی را مثل یک حرفه‌ای در خانه رنگ کنید؟

در هر صورت، چه وسایل شما قدیمی باشد و چه نو، باید رنگ قدیمی را با کمک یک کاردک کوچک از روی سطح وسیله چوبی پاک کنید. در وسایل چوبی قدیمی که قدمت بالایی دارد، بهتر است بیشتر مراقب باشید تا بخش‌های مختلف دکوراتیو چوبی مثل مبل یا میز و صندلی شما از هم نپاشد. زمانی که با کاردک رنگ را برمی‌دارید، ممکن است جای زخمی روی سطح باقی بماند که باید با یک چاقو یا وسیله نوک تیز، محل خراشیدگی را پر کنید و با کمک سنباده، سطح را یکدست و یکنواخت کنید.

سپس، با استفاده از یک دستمال، سطح را از آلودگی و خاک پاک کنید و روی سطح را بتونه بزنید. انتخاب رنگ درست بتونه، اثر مستقیمی بر رنگ نهایی شما دارد. به همین جهت، در انتخاب رنگ بتونه دقت کنید.

در نهایت، با کمک یک غلتک، پرایمر را روی سطح بکشید. بعد از اینکه پرایمر کاملا خشک شد، می‌توانید دوباره به کمک سنباده سطح را تمیز و یکدست کنید تا برآمدگی باقی نماند. در نهایت، به کمک قلم مو یا براش سطح را طی چند لایه به صورت یکدست رنگ کنید. بین هر بار رنگ کردن فاصله قائل شوید تا رنگ اول کاملا خشک شود. سپس، رنگ بعدی را روی سطح اعمال کنید.

نکات مهم در رنگ کردن وسایل چوبی

چگونه وسایل چوبی را نو کنیم؟

برای اینکه بتوانید وسایل چوبی خود را در خانه نوسازی کنید، باید ابتدا وسایل مورد نیاز مثل کاردک، رنگ، بتونه یا پرایمر زیر رنگ، قلم مو یا غلتک رنگ و مانند آن را تهیه کنید. سپس، اقدام به نوسازی کنید.

  • حتما ماسک، عینک محافظ و دستکش تهیه کنید تا ایمنی کار بیش از پیش رعایت شود.
  • اگر می‌خواهید با اسژری رنگ کنید، زیر سازی کار به شکل بالا و شامل تمیز کردن، بتونه کاری و مانند آن است. تنها وسیله رنگ کاری متفاوت است.
  • اگر می‌خواهید با پیستوله سطح وسیله چوبی خود را رنگ کنید، باید باز هم مراحل زیر سازی را طبق قسمت قبل طی کنید. سپس، فشار پیستوله را بین 12 تا 25 پوند بر اینچ مربع تنظیم کرده و شروع به کار کنید.
  • می‌توانید از رنگ پولیش برای نو کردن وسایل چوبی استفاده کنید. پولیش زدن، چوب را در برابر رطوبت مقاوم می‌کند.
  • می‌توانید به جای رنگ اپوکسی یا سایانواع رنگ، ز مواد طبیعی برای رنگ کردن وسایل چوبی استفاده کنید. با استفاده از قهوه، چای و سرکه رنگ طبیعی درست کرده و وسایل خود را رنگ کنید. کافی است سیم ظرفشویی را به مدت 3 روز داخل ظرف سرکه قرار دهید. سپس، قلم مو را به قهوه آغشته کرده و بعد از طی کردن مراحل زیر سازی، قلم مو را روی سطح بکشید تا جذب شود. سپس، قلم مو را به سرکه آغشته کرده و روی آن بکشید تا سطح رنگ شود. در نهایت، به کمک واکس چوب، سطح را براق کنید.
  • برای نمایش بهتر برجستگی و طرح و نقش روی وسایل چوبی، می‌توانید از رنگ روشن استفاده کنید. در غیر اینصورت، انتخاب رنگ باید متناسب با سیار قسمت‌های وسیله مورد نظر باشد. مگر اینکه بخواهید به صورت اساسی کل رنگ محصول را تغییر دهید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان