به گزارش ایسنا، «محسن عباسیهرفته» در جلسه این هفته شورای اسلامی شهر یزد که با حضور کارشناسان ثبت جهانی و حفظ و نگهداری از ابنیه تاریخی برگزار شده است، اظهار کرد: کسانی که میخواهند سند راهبردی بافت تاریخی یزد را بنویسند باید با فرهنگ مردم و بافت تاریخی آشنایی عمیق داشته باشند .
وی استفاده از هنرمندان و کارشناسان بومی برای تدوین و تهیه سند راهبردی ضروری دانست و افزود: هرقدر سند راهبردی یزد بومیتر و از جنس معماری و فرهنگ یزدی باشد ضمانت اجرایی بیشتر و بهتری خواهد داشت.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد با بیان اینکه خوشبختانه امروز فضای مطلوبی از نظر فرهنگی در یزد حاکم است، گفت: فرهنگ حراست از بافت تاریخی بین مدیران و دستاندرکاران به خوبی نهادینه شده است.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود حضور مردم و زندگی در بافت را یکی از مهمترین ویژگیهای بافت تاریخی شهر یزد دانست و بیان کرد: شناسایی نیازهای مردم ساکن در بافت تاریخی و تلاش برای رفع این نیازها از جمله ضرورتهای اجرایی برای تدوین سند راهبردی بافت تاریخی یزد است .
عباسیهرفته یزد را آخرین سنگر دفاع از معماری بومی در کشور عنوان کرد و ادامه داد: حراست از بافت تاریخی که نماد فرهنگ و تمدن ایرانی است فقط با تدوین سندی علمی و راهبردی و برگرفته از دانشهای بومی محقق میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود کثیرالمالکی و مجهول المالکی منازل بافت تاریخ را یکی از مشکلات مدیریت صحیح بافت دانست و خاطرنشان کرد: مشکل مالکیت و همچنین رفع موانع قانونی در این خصوص نقش مهمی در ارتقای سطح مدیریت بافت تاریخی شهر یزد ایفا میکند .
این عضو شورای اسلامی شهر یزد در پایان، با بیان اینکه حراست از بافت تاریخی و تلاش برای معرفی هر چه بیشتر و بهتر این سرمایه ارزشمند، وظیفه تمام اقشار جامعه است،تأکید کرد: معرفی ظرفیتها و ویژگیهای شاخص بافت زنده و تاریخی یزد به جهانیان یکی از اولویتهای اجرایی شهرداری است.