آش سبزی یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین غذاهای ایرانی است که در ایران بسیار رواج دارد . آش انواع مختلفی دارد . ما در اینجا شما را باطرز تهیه آش سبزی آشنا می کنیم .امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد .
در این قسمت شما را با پخت و طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و خوش طعم آشنا می کنیم . این آش سبزی را برای ناهار یا مهمانی های عصرانه می توانید سرو کنید و در کنار خانواده تان میل فرمایید امیدواریم از طرزتهیه آش سبزی نهایت استفاده راببرید .
مواد لازم برای تهیه آش سبزی :
- برنج نیم دانه : 3 لیوان
- گوشت : 500 گرم
- لوبیا سفید : 1 لیوان
- عدس : 1 لیوان
- نخود : 1 لیوان
- تره : 1 کیلو گرم
- ترخون : 100 گرم
- روغن : به میزان لازم
- نمک و فلفل : به میزان لازم
- پیاز خرد شده : مقداری
- پودر دارچین : به میزان لازم
طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و خوش طعم :
برای طرز تهیه آش سبزی خوشمزه و خوش طعم : ابتدا باید پوست پیاز گرفته و شسته شود . سپس آن را خرد کرده و در تابه مقداری روغن ریخته و پیاز را داخل آن می ریزیم تا کاملا سرخ شود . سپس گوشت را به موادمان اضافه کرده تفت می دهیم . بعد از تغییر رنگ آن زرد چوبه ، پودر دارچین ، نمک و فلفل و آب را اضافه می کنیم و می گذاریم تا گوشت با حرارت ملایم بپزد .
بعد از پخته شدن گوشت آن را ریش ریش کرده و کنار می گذاریم . درون قابلمه مقداری آب می ریزیم . در اینجا لازم به ذکر است که برای درست کردن این نوع آش برنج نیم دانه را از شب قبل خیس می کنیم برای زود تر جوشیدن آن و سرعت در کارمان . برنج نیم دانه را درون قابلمه ای که از قبل آب را درون آن ریخته ایم می ریزیم . سپس تره های خرد شده و نصف ترخون را به آن می افزاییم و می گذاریم برنج خوب بجوشد و نرم شود . در قابلمه را نمی گذاریم تا رنگ سبزی مان تیره نشود .
برای تهیه این آش لوبیا و نخود را که از شب قبل همانند برنج خیس کرده ایم را درون قابلمه می ریزیم ، البته لازم به ذکر است یاد آور شویم که نخود و لوبیا نم کرده را چند دفعه باید آب آن را تعویض کنیم تا طعم نامطبوعی به آش ما ندهد . نخود و لوبیا را در قابلمه ای که آب درون آن ریخته ایم می گذاریم تابجوشد البته به صورت جداگانه . سپس عدس را در ظرف دیگری می جو شانیم و در حین پخت آب تیره شده آن را عوض می کنیم .
وقتی که تمام مواد آماده شدند. گوشت ، نخود ، لوبیا و عدس را به مخلوط برنج و سبزی در حال پخت اضافه می کنیم . سپس آب حبوبات که بوسیله صافی صاف کرده ایم را به موادمان اضافه می کنیم . نصف دیگر ترخون را که کنار گذاشته بودیم در مقداری روغن تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم . حرارت را کم می کنیم و می گذاریم به مدت 2 ساعت آش ما خوب جا بیفتد . سعی می کنیم آش را هر 10 دقیقه هم بزنیم تا ته نگیرد .پس از آماده شدن آش را در ظرفی ریخته و روی آن را با پیاز سرخ شده ، نعناع و کشک تزیین می کنیم .
در این بخش با پخت و طرز تهیه آش سبزی آشنا شدید . امیدواریم از این دستور راضی و نهایت استفاده را برده باشید . آش سبزی را درست و در کنار خانواده میل کنید .