اشترودل در اصل یک نوع شیرینی اتریشی است که با مواد شیرین پر میشود. اما اگر با مواد مختلف مانند گوشت، مرغ و سبزیجات تهیه شود میتواند یک غذای فانتزی و پیشنهادی عالی برای سرو در مهمانیهایتان باشد.
مواد لازم برای تهیه خمیر
- سهونیم لیوان آرد
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 عدد زرده تخم مرغ
- یکچهارم لیوان روغن
- 1 لیوان شیر کمچرب کاله
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- نصف قاشق غذاخوری خمیر مایه
- 1 قاشق غذاخوری نمک
طرز تهیه خمیر
ابتدا شیر را داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کمی ولرم شود. سپس خمیر مایه، شیر و نصف مقدار شکر را داخل یک ظرف ریخته و چند دقیقه منتظر بمانید تا مواد عمل بیایند.
داخل ظرفی جداگانه تخم مرغ، باقی شکر، روغن و نمک را با هم مخلوط کنید.
بعد از گذشت 10 دقیقه خمیر مایه را با مقداری آرد مخلوط کرده و به ظرف اضافه کنید. خمیر مایه را به وسیله قاشق کاملا مخلوط کنید سپس باقی آرد را اضافه کنید. در این مرحله آرد را یکباره اضافه نکنید. چون ممکن است خمیر کمی سفت شود.
در آخر خمیر را چند دقیقه خوب ورز دهید سپس روی ظرف را با سلفون بپوشانید تا خمیر ور بیاید. برای استراحت خمیر 1 ساعت کافی است.
مواد لازم برای تهیه اشترودل
- 3 تکه سینه مرغ
- 200 گرم قارچ
- 200 گرم پنیر پیتزا
- 2 عدد پیاز
- 2 عدد سیب زمینی
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- ذرت و فلفل دلمهای به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه اشترودل
سینه مرغ را با یک عدد پیاز و مقداری آب داخل قابلمه، روی حرارت قرار دهید تا به مدت 1 ساعت بپزد. بعد از این که مرغ کامل پخت، به وسیله یک چنگال آن را ریش کنید.
پیاز را خرد کنید و با مقداری زردچوبه تفت دهید تا طلاییرنگ شود. سپس قارچها را خرد کرده و به تابه اضافه کنید.
سیب زمینیها را نگینی خرد کرده و داخل تابه جدا سرخ کنید.
بعد از این که سیب زمینیها کمی سرخ شدند همراه رب گوجه به سایر مواد اضافه کنید.
مرغ ریش شده را نیز به تابه اضافه کنید و در آخر مقداری فلفل دلمهای خرد شده و ذرت به مواد اضافه کنید. مواد داخل اشترودل آماده است.
طرز پیچیدن خمیر
بعد از این که خمیر کامل عمل آمد و حجمش دو برابر شد، روباره خمیر را ورز دهید تا پفش بخوابد.
اندازه یک مشت خمیر برای هر اشترودل جدا کرده و به کمک وردنه آن را به شکل خمیر باز کنید. به وسیله چاقو مانند شکل خمیر را از عرض سه علامت بزنید اما برش ندهید. سپس کنارههای خمیر را به صورت مورب برش دهید.
مواد را روی خمیر ریخته، مقداری پنیر پیتزا روی آن بریزید. سپس برشهای مورب را مانند گیس ببافید. ابتدا و انتهای خمیر را نیز به هم وصل کنید تا مواد داخل اشترودل بیرون نریزد.
به وسیله یک قلمو روی خمیر را زرده تخم مرغ بزنید و اشترودلها را داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرا دهید. بعد از 30 دقیقه اشترودلها آمادهاند.