به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیر عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در جریان بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه دستاوردهای وزارت دفاع در حوزه هوافضا عنوان کرد: در آینده فضا، محور همه علوم خواهد بود و نیاز است عقبماندگیهایمان را با سرعت بیشتر جبران کنیم.
بنابر گزارش تسنیم، وی افزود: ارتباط خیلی خوبی بین وزارت دفاع و وزارت ارتباطات در حوزه فضایی برقرار است و در این حوزه شرکتهای خصوصی هم بهکار گرفته شدهاند و امروز وزارت دفاع با بیش از 7 هزار شرکت خصوصی و 300 شرکت دانشبنیان در ارتباط است.
امیر نصیرزاده گفت: ما فعالیت فضایی را با ساخت ماهواره آغاز کردیم و زمانی که با مشکلات در حوزه پرتاب ماهواره مواجه شدیم سراغ ساخت ماهوارهبر رفتیم و امروز در این حوزه به بلوغ رسیدهایم و برنامههای خوبی برای آینده داریم. این امکان هم وجود دارد تا در آینده خدماتی به کشورهایی که با آنها روابط خوبی داریم ارائه کنیم.
وزیر دفاع با بیان "در بهمنماه دو پرتاب فضایی خواهیم داشت."، گفت: در حوزه بلوک انتقال مداری کارهای خوبی صورت گرفته است و اگر این اقدامات به نتیجه برسد به مدار ژئو دست پیدا خواهیم کرد. کار روی ماهوارهبر سریر آغاز شده است و سنگینترین محمولهها را با این ماهوارهبر به فضا میفرستیم؛ این کار مقدمهای بر ایجاد منظومه فضایی خواهد بود.
نسل جدید سامانه پدافند هوایی باور373 رونمایی شد
همچنین، در جریان بازدید رئیس جمهور از نمایشگاه سازمان هوافضای وزارت دفاع، برای نخستین مرتبه تصاویر سامانه پدافند هوایی باور2-373 به نمایش در آمد.
مدتی قبل سردار طلایی نیک سخنگوی وزارت دفاع از دستیابی وزارت دفاع به نسخه ارتقایافته سامانه باور373 خبر داده بود.
بر اساس تصاویر منتشرشده امروز در سامانه جدید، پرتابگرهای سامانه باور به رادار رهگیری و کنترل آتش مجهز شدهاند،
به این ترتیب میتوان گفت پرتابگرهای سامانه باور که در نسخه اولیه فاقد رادار و برای رهگیری و انهدام هدف متکی به رادار مرکزی بودند از این پس بهصورت مستقل عمل میکنند.
همچنین بر اساس این تصاویر هر آتشبار باور2-373 از یک رادار کشف بههمراه 6 پرتابگر تلار (سکوی موشکی مجهز به رادار) تشکیل شده است که بهاحتمال زیاد هر پرتابگر قادر خواهد بود بهصورت مستقل با اهداف متخاصم درگیر شود. در صورت بهرهمندی سامانه جدید از پرتابگرهای تل (سکوی موشکی بدون رادار) توان درگیری این سامانه بهصورت چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.
سامانه پدافند هوایی باور373 برای نخستین مرتبه در سال 1398 رونمایی شد. نسخه اولیه این سامانه، دارای برد کشف 320 کیلومتر، برد ردگیری 260 کیلومتر و برد موشکی 200 کیلومتر بود که با افزوده شدن موشک صیاد4B برد درگیری این سامانه به 300 کیلومتر رسید، همچنین سامانه باور قادر به رهگیری همزمان 60 هدف و درگیری همزمان با 6 هدف بود.
27215