ماهان شبکه ایرانیان

یک اپیدمیولوژیست: مصرف زیاد انسولین را گردن مردم نیندازید/ پیشگیری از بیماری وظیفه نظام سلامت است نه مردم

انسولین دارویی است که هراز چندگاهی سروصدای کمبود آن شنیده می‌شود، البته این کمبود بیشتر مربوط به نوع خاصی از آن معروف به انسولین‌های قلمی است، اما حالا یک اظهار نظر درباره انسولین حاشیه‌ساز شده است، این‌که در ایران حدود ۲۴۰ درصد بیشتر از نیاز افراد مبتلا به دیابت انسولین مصرف می‌شود.

یک اپیدمیولوژیست: مصرف زیاد انسولین را گردن مردم نیندازید/ پیشگیری از بیماری وظیفه نظام سلامت است نه مردم

مظاهر گودرزی: ماجراهای مصرف زیاد دارو در ایران ادامه دارد، یک‌بار این‌که هر ایرانی یک پلاستیک دارو در خانه نگهداری می‌کند حاشیه‌ساز می‌شود، یک بار هم گرانی دارو، اما حالا این‌بار مصرف زیاد یک نوع داروی خاص پیش‌قدم شده است؛ انسولین دارویی برای افراد مبتلا به دیابت است، دارویی که هر از چند گاهی هم سروصدای کمبود آن رسانه‌ای می‌شود، اما حالا خبر رسیده که این دارو در ایران 240 درصد بیشتر از نیاز بیماران مبتلا به دیابت مصرف می‌شود.

یک اپیدمیولوژیست: مصرف زیاد انسولین را گردن مردم نیندازید/ پیشگیری از بیماری وظیفه نظام سلامت است نه مردم

مصرف انسولین 240 درصد بیشتر از نیاز

همه چیز از اظهار نظر مدیرعامل بیمه سلامت شروع شد، مهدی ناصحی چند روز قبل در یک نشست گفت که: «میزان مصرف انسولین در کشور 240 درصد بیشتر از نیاز افراد مبتلا به دیابت است.»

در واکنش به این اظهار نظر، حمید سوری اپیدمیولوژیست و کارشناس بهداشت به خبرآنلاین می‌گوید: «دکتر ناصحی اعلام کرده که مردم ایران بیش از حد انسولین استفاده می کنند، حدود 240 درصد بیشتر از نیاز واقعی است! آقای دکتر ناصحی حتما توجه دارند که هیچ بیماری راسا به سمت انسولین تزریقی نمی‌رود و پزشکان معالج هم قاعدتاً بر اساس اندیکاسیون‌های استاندارد برای بیماران‌شان انسولین تجویز می کنند.»

او ادامه می‌دهد: «اگر پزشکان معالج بیماران دیابتی که عمدتاً به متخصصان غدد و داخلی هستند درمان غیراستاندارد برای بیماران تجویز می‌کنند، جناب دکتر ناصحی باید طرف صحبتش این عزیزان باشند تا مردم عادی.»

سوری بیان می‌کند: «آن‌ها باید برای اصلاح این خطای پزشکان آموزش دهند، پروتکل‌ها را اصلاح کنند و نهایتا از مجاری قانونی اقدام کنند.»

پیشگیری از بیماری وظیفه نظام سلامت است نه مردم

یکی از چالش‌ها قدیمی بهداشت و درمان در ایران مسئله‌ای به‌نام پیشگیری است، سال‌ها است که کارشناسان معتقدند برای جلوگیری از ابتلا به بیماری، به‌خصوص بیماری‌های مزمن و البته برای کاهش هزینه‌های درمان بهترین راه حل اقدامات پیشگیرانه است، اقداماتی که به‌جای درمان بیماران مانع از بیمار شدن آن‌ها شود.

سوری با اشاره به اهمیت پیشگیری از بیماری قبل از ابتلا به خبرآنلاین می‌گوید: «مقایسه مصرف انسولین در ایران با سایر کشورهای جهان نیازمند توجه جدی به الگوی بیماری‌ها، اپیدمیولوژی آن‌ها و میزان‌های شیوع و بروز دارد. اگر دیابت در مراحل اولیه شناسایی و به خوبی کنترل نشود بیمار به سمت مصرف انسولین می‌رود، که این هم وظیفه نظام سلامت است.»

او ادامه می‌دهد: «بر اساس مقاله دهقانی  و همکاران در سال 2022  و گزارش سازمان جهانی بهداشت، شیوع دیابت در  ایران 10.3 تا 14 درصد و به سرعت در حال افزایش است. این میزان در جهان حدود 10 درصد است که عمدتا در کشورهای با درآمد بالا و متوسط بوده و به خاطر غربالگری‌های مستمر در مراحل اولیه شناسایی و کنترل می‌شوند و کمتر وارد فاز شدید بیماری و نیازمند به تزریق انسولین می‌شوند.»

یک اپیدمیولوژیست: مصرف زیاد انسولین را گردن مردم نیندازید/ پیشگیری از بیماری وظیفه نظام سلامت است نه مردم

توصیه به مصرف دارو جای انسولین علمی است

از جمله حواشی اظهار نظر مدیرعامل بیمه سلامت پیشنهاد او به مردم بود، ناصحی بیماران دیابتی را به افزایش فعالیت‌های بدنی مصرف داروهای خوراکی و سبک زندگی سالم تشویق کرد تا بتوانند میزان مصرف انسولین را کاهش دهند.

حمید سوری در واکنش به این اظهار نظر می‌گوید که: «ایشان به بیماران توصیه کرده که بجای مصرف انسولین از داروهای خوراکی استفاده کنند! آیا این توصیه علمی است که بیمار خود درمانی کند و علیرغم توصیه پزشک معالج چنان کند که ایشان می‌فرماید؟ آیا ایشان به عواقب این توصیه توجه دارد؟»

233233

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان