ماهان شبکه ایرانیان

بازدید از کلیسای جامع کوردوبای اسپانیا رکورد زد!

مسجد- کلیسای جامع کوردوبای اسپانیا با معماری به سبک هیسپانو- اسلامی با ۲.۱۸ میلیون بازدید کننده در سال ۲۰۲۴ رکورد حضور مردمی را به ثبت رساند.

بازدید از کلیسای جامع کوردوبای اسپانیا رکورد زد!

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مسجد کوردوبا که یک بنای نمادین معماری به سبک هیسپانو است، هشت قرن تاریخ را در خود جای داده است.

بنابر روایت شبستان، این مسجد  در قرن هشتم روی یک بازیلیکای (کاخ) ویزیگوتیک در اسپانیا ساخته شد، ساخت بنای این مسجد تقریبا دو قرن و نیم به طول انجامید. سپس در قرن سیزدهم این مسجد پس از تصرف مجدد شهر کوردوبا توسط اسپانیایی ‌ها به کلیسای جامع تبدیل شد.

بنای اولیه مسجد بدون قوس‌های اطراف صحن بوده است. شکل نعل اسبی قوس‌ها که از آغاز در مراحل مختلف در معماری اموی به ظهور رسیده بود، در اسپانیا و شمال آفریقا تا حد زیادی گسترش پیدا کرد.

نقشه ساخت این مسجد مشابه مسجد متوکل است که با ورود به این مسجد انبوهی از ستون‌ها همراه طاق‌های رنگی و محراب با موزاییک‌های بیزانسی دیده می‌شود.

ر قرن نوزدهم شروع به بازسازی سازه اسلامی شد. محراب احیا و گنبده‌های باروکی، تخریب شد. سفیدکاری‌های قوس‌ها پاک، نمازخانه‌های کوچک و مقبره‌ها، برداشته شد. پس از آن، در اوایل قرن بیستم ورودی‌های عظیم نمای شرقی احیا و بازسازی شدند.

این بنا از بزرگ‌ترین نمونه‌های شیوه (هیسپانو-اسلامی) است و به عنوان الگویی برای کلیساها و مساجد در شبه جزیرهٔ ایبری و حومه آن در نظر گرفته می‌شود.

این شاهکار معماری که از سال 1984 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، گواه همزیستی منحصر به فرد هنرهای اسلامی و مسیحی است.

 جوهره معماری اندلس با 2.18 میلیون بازدید کننده در سال 2024 رکورد حضور مردمی را به ثبت رساند و از اوج تاریخی خود در سال 2019 پیشی گرفت.

این حضور رکود جذابیت فزاینده این بنای تاریخی یونسکو را تایید می کند که نماد گفتگو بین فرهنگ‌های مسیحی و مسلمانان است.

باغ اسلامی مسجد جامع کوردوبا، در حال حاضر قدیمی‌ترین باغ اسلامی زنده در دنیا است. این باغ دارای درختان، حوض‌ها و مجسمه‌های متعددی است که باعث تمایز آن از دیگر باغ‌های اسلامی می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان