امروزه بنا به دلایل زیادی مثل مشغله کاری، برخی از مردم ممکن است یکی از وعده های غذایی خود را حذف کنند. اگرچه این مسئله بسیار ابتدایی و رایج به نظر می رسد، اما در این زمان واکنش هایی در بدن رخ می دهد که باعث ایجاد برخی مشکلات می شود. هنگامی که یک شخص یکی از وعده های غذایی خود را میل نکند، در قدم اول، سطح قند خون و انرژی در دسترس بدن کاهش پیدا می کند. به همین خاطر متخصصان تغذیه تأکید می کنند که فرد نباید در طول روز وعده های غذایی خود را حذف کند. از مهم ترین خطرات حذف وعده های غذایی می توان به کاهش تمرکز فرد اشاره کرد. در این مقاله در خصوص خطرات حذف وعده های غذایی سخن خواهیم گفت.
خطرات حذف وعده های غذایی
طولانی شدن زمان بین وعده های غذایی ممکن است عواقب جدی برای بدن فرد داشته باشد. غذا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، به همین دلیل هر بخش از بدن شما با حذف یکی از وعده ها یا ناشتا بودن سریعا تحت تأثیر قرار می گیرد. در ادامه به بررسی مهم ترین خطرات حذف وعده های غذایی می پردازیم:
افزایش چربی در بدن
حذف وعده های غذایی موجب می شود بدن برای جلوگیری از کمبودهای تغذیه ای به جای مصرف چربی های بدن، آن ها را ذخیره کند. معمولا در فرآیند افزایش وزن، چاقی شکمی و دیابت ایجاد می شود. به همین خاطر باید از روش های پیشگیری از دیابت استفاده کرد. علاوه بر این باید بدانید اضافه ورن خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سندرم متابولیک و سکته مغزی را افزایش می دهد.
![مهم ترین عوارض حذف وعده های غذایی](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/22/1403220652y.jpeg)
هضم نامنظم
حذف هر یک از وعده هایی غذایی ممکن است باعث اسهال و حالت تهوع شود و فرد را دچار یبوست کند. روانشناسان معتقدند، واکنش استرسی که بدن با طولانی شدن زمان بین وعده های غذایی ایجاد می کند، مانند زمانی است که دچار اضطراب می شود. این موضوع ممکن است در سیستم گوارشی اختلال ایجاد کند. اگر در یک چرخه از حذف وعده غذایی و سپس پرخوری هستید، این امر روند هضم شما را دچار مشکل می کند. بدن شما از این موضوع باخبر است که تا چه اندازه می تواند تحمل کند. گوش دادن به علائم سیری و گرسنگی و کاهش پرخوری به شما کمک می کند تا بتوانید عادات گوارشی درست و دقیقی را برای خود به دست آورید. به یاد داشته باشید که حتما در برنامه غذایی خود غذاهای گیاهی سرشار از فیبر را قرار دهید و آب فراوان بنوشید.
احساس گرسنگی مداوم
زمانی که وعده های غذایی خود را حذف می کنید، معده شما سیگنال هایی به مغز می فرستد و هشدار خالی بودن می دهد. در نتیجه از همان ابتدای روز در بدن تان احساس گرسنگی شکل گرفته و باقی می ماند. افرادی که یکی از وعده هایی غذایی خود مانند صبحانه را حذف کردند، بیشتر دچار این مشکل شده اند. با این کار میزان قند خون تان افت کرده و ترشح انسولین با مشکل روبرو می شود. هنگامی که انسولین زیاد شود اسیدهای چرب به میزان بیشتری در بدن ذخیره می شوند؛ به همین دلیل در طی روز احساس خستگی می کنید.
![حذف وعده های غذایی و عوارض آن](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/22/1403220668h.jpeg)
از بین رفتن تعادل هورمونی
یکی از خطرات حذف وعده های غذایی، افزایش هورمون کورتیزول در بدن است. از بین رفتن تعادل هورمونی، افزایش استرس و اضطراب را به دنبال دارد. در این میان عدم تعادل هورمون انسولین در بدن نیز، باعث نوسانات قند خون و بی ثباتی آن می شود.
بی نظمی قاعدگی
زنانی که به طور مرتب یکی از وعده های غذایی مانند صبحانه را حذف کرده اند بیشتر از سایر افراد دچار بی نظمی های قاعدگی می شوند. محققان معتقدند این افراد علاوه بر سندرم پیش از قاعدگی، دچار یبوست نیز هستند.
اضطراب
حذف یکی از وعده های غذایی یا گرسنگی طولانی مدت ممکن است تأثیر زیادی در سلامت روان فرد داشته باشد. تحقیقات انجام شده در سال 2018 حاکی بر این است که حذف صبحانه در نوجوانان با میزان افسردگی آن ها ارتباط مستقیم دارد. زمانی که بدن بیش از حد بدون غذا باقی بماند، قند خون کاهش پیدا می کند و این سیگنال را به بدن می دهد که تولید کورتیزول را آغاز کند. کورتیزول که به عنوان هورمون استرس شناخته می شود، برای کمک به تنظیم افت قند خون ترشح می شود، اما در بدن واکنش استرس ایجاد می کند. این عامل نه تنها فرد را مضطرب یا افسرده می کند، بلکه سبب گیجی، بد خلقی و تحریک پذیری شخص می شود.
![اصلی ترین خطرات حذف وعده های غذایی](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/22/1403220683r.jpeg)
تحلیل رفتن بدن
یکی از خطرات حذف وعده های غذایی، تحلیل رفتن بدن است. با این کار، متابولیسم بدن کند شده و بیشتر احساس کج خلقی و خستگی می کنید. مطالعات نشان می دهد افراد بزرگسالی که صبحانه کامل میل می کنند مثبت تر و خوش خلق تر از سایر افراد هستند.
لذت نبردن از غذا
داشتن یک برنامه و رژیم غذایی سخت گیرانه احتمال دارد برای روتین فعلی تان مناسب نباشد و برای زمانی که همه چیز بر اساس برنامه پیش نمی رود، فضای زیادی برای انعطاف به وجود نیاورد. اگر غذا خوردن را تبدیل به یک کار دشوار کنید، ممکن است کمتر برایتان مغذی و لذت بخش باشد. دو شیوه ای که به سلامتی و مدیریت وزن کمک می کند، غذا خوردن شهودی و غذا خوردن آگاهانه است. غذا خوردن آگاهانه موجب می شود از همه تمرکز خود برای لذت بردن از غذا استفاده کنید. یعنی به جای میل کردن ناهار پشت میزتان در بین یک پروژه، از حواس پرتی ها فاصله بگیرید و از غذایی که می خورید لذت ببرید.
![همه چیز درباره خطرات حذف وعده های غذایی](/Upload/Public/Content/Images/1403/11/22/1403220699m.jpeg)
غذا خوردن آگاهانه یکی از جنبه های غذا خوردن شهودی است که دارای رویکرد شخصی تر است و فرد را تشویق می کند که ذهنیت رژیم غذایی خود را کنار بگذارد. او با این کار به بدن خود اعتماد می کند و از او راهنمایی می خواهد. غذا خوردن شهودی شامل گوش دادن به نشانه های سیری و گرسنگی فرد، لذت بردن از غذا خوردن، محدود نکردن غذاها، ترجیحات غذایی و احساس شما می شود.
کمبود مواد مغذی
حذف وعده های غذایی بنا به دلایل مختلفی باعث کمبود مواد مغذی می شود. حذف یک وعده غذایی به این معنا است که شما فرصت تغذیه بدن خود را با ده ها ماده مغذی ضروری که برای رشد لازم است از دست می دهید. مصرف کربوهیدرات تصفیه شده بعد از گرسنگی طولانی مدت، برای مدت زمان کوتاهی شما را سیر می کند، اما تمام این کربوهیدرات ها فاقد مواد مورد نیاز برای تغذیه بدن در سطح عمیق تر هستند. بهتر است کربوهیدرات هایی مانند میوه ها، لبنیات و حبوبات را در رژیم غذایی خود قرار دهید.