ماهان شبکه ایرانیان

آنچه از انقلاب اسلامی می خواستیم

برای بسیاری از افرادی که دوره ظلم و اختناق نظام شاهنشاهی و دوران حکومت فاسد محمدرضا شاه پهلوی را ندیده اند، این سوال ممکن است مطرح شود که چرا در ایران انقلاب شد؟

آنچه از انقلاب اسلامی می خواستیم

چرا بسیاری از مراجع تقلید، علما و روشنفکران با شیوه حکمرانی نظام سلطنتی مخالف بودند؟ مردم ایران در آن زمان به چه سیاست ها و به چه عملکردها و به چه رفتارهایی از حاکمیت اعتراض داشتند؟ آنها از قیام خود علیه نظام پادشاهی چه می خواستند و از ظهور انقلاب اسلامی چه انتظاری داشتند. 

بهترین پاسخ به این سوالات را می توان در اعلامیه ها و سخنرانی های امام خمینی و نیز سایر شخصیت های انقلابی و نیز در خاطرات زندانیان سیاسی و همچنین شعارهای معترضین در آن ایام دریافت. مطالعه صحیفه امام، بیانیه های مراجع عظام تقلید، سخنرانی های روشنفکران و روحانیون و همچنین مقالات و مطالبی که در آن سالها منتشر شده است به خوبی نشان می دهد که مردم ایران در آن سالها به دنبال چه اهداف ومقاصدی بودند و چه چیزهایی را می خواستند و چه چیزهایی را نمی خواستند. 
و در یک کلام مدینه فاضله ای که انقلابیون به دنبال آن بودند چه مشخصاتی داشت؟ 

اما داستان از این قرار است: 

در اعتراضات عمومی سال های 1356 و 1357 که مردم به رهبری امام خمینی رحمت الله علیه در خیابان های شهرها و کوچه های روستاهای مختلف ایران به تظاهرات و راهپیمایی علیه نظام ظالمانه شاهنشاهی و استبداد پهلوی پرداختند بر این باور بودند که با برپایی نهضت اسلامی به اهداف مهم زیر دست پیدا خواهند کرد: 

1- پایان دادن به نظام سلطنتی موروثی که مردم در انتخاب حاکمان اصلی کشور نقشی نداشتند و نیز محو استبداد و دیکتاتوری در ساختار حکومتی ایران

2- تشکیل نظام جمهوری و مردم سالاری و برپایی یک حکومت عدل اسلامی از طریق برگزاری مرتب انتخابات آزاد با مشارکت آحاد مختلف مردم برای تعیین سرنوشت خویش به صورت مستمر

3- ساخت ایرانی آباد و آزاد و مستقل با اقتصادی پویا که بتواند الگوی سایر کشورهای همسایه و منطقه باشد. 

4- وابسته نشدن حکومت به قدرت های بزرگ و حفظ استقلال حاکمیت در تصمیم گیری های سیاسی و ملی

البته مفهوم استقلال، کاهش روابط ایران با کشورهای مختلف جهان از جمله ابرقدرتها نبود، بلکه منظور از آن اجازه ندادن به مداخله قدرت های بزرگ در امور داخلی ایران و تعیین مسئولین کشور توسط آنان و یا انتخاب افراد تحت نفوذ آنها بود. 

5- از بین بردن ظلم و ایجاد بستری مناسب برای برپایی عدالت در جامعه به گونه ای که همه استعدادهای آحاد مختلف مردم بارور شود و همه ایرانیان برای تعالی معنوی خوبش و توسعه ایران عزیز تلاش کنند. 

6- به چرخش درآوردن قدرت بین سیاستمداران و حکمرانان و نیز در بین آحاد مختلف مردم به گونه ای که حکومت همواره در دست اشخاص ثابت و خاصی قرار نگیرد و کسی نیز به صورت مادام العمر در قدرت باقی نماند. 

7- برقرای آزادی اندیشه و تفکر و عقیده و بیان و از بین بردن زندان ها و حبس ها و حصرها به ویژه برای انسان های آزادیخواه، وطن دوست، سیاستمداران و مخالفین سیاسی و تبدیل زندان ها به موزه های عبرت و مراکز آموزشی

لازم به ذکر است که همه نکات و موارد فوق در شعارهای اصلی مردم یعنی «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» در اکثر راهپیمایی ها و تظاهرات اعتراضی متبلور بود. 
بنابراین مردم می خواستند تا: بساط ظلم و زور برچیده شود، حکومتی خدمتگزار و دلسوز به وجود آید. امنیت پایدار برای آحاد مختلف مردم برقرار شود. در همه جای کشور علائم پیشرفت و توسعه مشهود باشد و به چشم بیآید. آمال و آرزوی مردم کشور، مهاجرت از وطن و زندگی در خارج از کشور نباشد. 

ایران آنقدر توسعه یافته شود که مردم سایر نقاط جهان در آرزوی دیدار از ایران باشند. مردم با هم مهربان باشند و به یکدیگر کمک کنند. مردم ثروتمند باشند و همه با رفاه و آسایش زندگی کنند. در آن زمان می گفتند: من لا معاش له، لا معاد له

در یک کلام مردم می خواستند که: تمام بدی های نظام سلطنتی از جمله: غیر منتخب بودن مسئولین کشور، اداره کشور به صورت امنیتی از طریق سلطه ساواک، 
توسعه زندانهایی مثل اوین و قصر، بدرفتاری با زندانیان و شکنجه زندانیان سیاسی، وابسته بودن پادشاه و سران کشور به خارجی ها، ناسازگاری حکومت با مبانی دینی، بی توجهی دولت به مستضعفین و گسترش فقر و فساد و تبعیض از بین برود. خوبی های حکومت های پیشرفته در ایران رایج شود و ایران سرآمد و سربلند و عزیز باشد.

* استاد دانشگاه و رئیس صندوق بازنشستگان فولاد

27215

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان