آش گندم غذای سنتی استان یزد است که با روش انواع حبوبات و سبزی آش پخته می شود؛ در ادامه این مطلب طرز تهیه آش گندم را با بهترین روش مشاهده خواهید کرد که امیدواریم از پخت این آش خوشمزه در منزل نهایت لذت را ببرید.
آش گندم غذایی خوش طعم و متفاوت است که دارای طعم و مزه بی نظیری است و شما می توانید این غذای ایرانی را در منزل به راحتی بپزید؛ در طرز تهیه آش گندم از سیر داغ و پیاز داغ و نخود و لوبیا چیتی و یا لوبیا قرمز و گندم و سبزی آش استفاده می شود.
آش های ایرانی انواع مختلفی دارند و با روش های مختلفی تهیه می شوند. آش گندم و آش جو و آش رشته از انواع آش های مجلسی هستند که با حبوبات مختلفی تهیه می شوند و این آش های خوشمزه را می توانید برای مجالس افطاری و نذری خود بپزید.
مواد لازم
- سیر داغ : 3 قاشق غذاخوری
- پیاز داغ : 5 قاشق غذاخوری
- نخود : 250 گرم
- لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز : 250 گرم
- سبزی آش : 1 کیلو
- گندم پوست کنده : 400 گرم
- کشک : به میزان لازم
- نعنا خشک : 1 قاشق غذاخوری
- فلفل و نمک : به میزان لازم
طرز تهیه آش گندم در منزل
برای پخت آش گندم لوبیا و نخود را از شب قبل در مقداری آب خیس کنید.
سپس گندم را تمیز کنید و بشویید و حبوبات خیس خورده را به همراه گندم در قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا حبوبات و گندم پخته شوند.
در مرحله بعدی طرز تهیه آش گندم بعد از اینکه حبوبات و گندم آش پخته شدند سبزی خرد شده آش را به همراه سیر داغ و پیاز داغ به آش گندم اضافه کنید. توجه داشته باشید که در هنگام تهیه پیاز داغ و سیر داغ باید زردچوبه و فلفل را به میزان کافی به آن ها اضافه کنید. بعد از اضافه کردن سبزی و پیاز داغ به آش شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا آش به خوبی جا بیفتد سپس آش را در ظرف مناسبی برای سرو بکشید و آش را به کمک پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ و کشک به زیبایی تزیین کنید برای تزیین آش گندم همچنین می توانید از انواع روش های تزیین آش رشته استفاده کنید.
نکات طلایی در تهیه آش گندم
1. می توانید در مرحله آخر دستور پخت آش گندم مقداری کشک به آش اضافه کنید.
2. آش گندم را می توانید با گوشت نیز بپزید که در این صورت باید گوشت قرمز را به صورت جداگانه بپزید سپس همزمان با اضافه کردن سبزی ها گوشت را هم به آش اضافه کنید.
3. سبزی این آش شامل جعفری و تره و اسفناج و گشنیز است.
4. برای تهیه نعنا داغ ابتدا نعنا را در کمی آب خیس کنید سپس آب اضافه نعنا را بگیرید و نعنا را در روغن تفت دهید تا رنگ نعنا تیره شود و تغییر کند.
با طرز تهیه آش گندم در این مطلب آشنا شدید اگر شما همه فوت و فن های گفته شده را در پخت این آش رعایت کنید می توانید آش خوشمزه و خوش طعمی را در منزل بپزید؛ برای مشاهده پخت انواع آش و سوپ کلیک کنید.