ماهان شبکه ایرانیان

در گفت‌وگو با ایسنا تشریح شد

جزئیات آموزش فضانوردان امارات در شهرک ستاره‌ای

"سالیجان شریپف"، فضانورد سابق و از مسئولان مرکز آموزش فضانوردان روسیه درباره آموزش فضانوردان امارات در زوزدنی گارادوک (شهرک ستاره‌ای) گفت: فضانوردان امارات با جدیت دوره آموزشی را می‌گذرانند.

جزئیات آموزش فضانوردان امارات در شهرک ستاره‌ای

به گزارش ایسنا، "سالیجان شریپف" فضانورد سابق و از مسئولان مرکز آموزش فضانوردان روسیه به سوالات ایسنا درباره آموزش فضانوردان امارات در زوزدنی گارادوک (شهرک ستاره‌ای) پاسخ گفت. چرا که دو شهروند امارات از سپتامبر سال گذشته (میلادی) در شهرک ستاره‌ای مشغول آموزش هستند تا نه به عنوان فضانورد حرفه‌ای، بلکه به عنوان "همراه" به فضا سفر کنند. آنچه که در پی می‌آید گفت‌وگوی خبرنگار ایسنا با "سالیجان شریپف" است.

- مطلع هستیم که دو شهروند امارات از سپتامبر سال گذشته (میلادی) در شهرک ستاره‌ای مشغول آموزش هستند تا نه به عنوان فضانورد حرفه‌ای، بلکه به عنوان "همراه" به فضا سفر کنند. در مورد شیوه آموزش آنها توضیح دهید.

شریپف: کسانی که به فضا سفر می‌کنند، اگر به شکل حرفه‌ای آموزش ببینند، باید شرایط سختی را تحمل کنند. جدای از صحت بدنی و سطح دانش عالی، تمرین و آموزش آنها مراحل پیچیده‌ای دارد؛ اما در مورد آنچه طی سال‌های اخیر عنوان "شرکت کننده" یا همراه (Participant) دارد و پروازشان نه یک "مأموریت" بلکه تنها یک "سفر فضایی" بشمار می‌رود، این آموزش شدت و دشواری حرفه‌ای‌ها را ندارد و در عین حال آنها باید بیاموزند که در شرایط سخت چه موقع پرتاب، چه در زمان سفر فضایی و چه در مسیر بازگشت، اگر با مسأله‌ای غیرمعمول روبرو شدند، چطور با آن مقابله کنند.

هر سرنشین سفینه باید برای کارهای معمول و یا اتفاق‌های غیرقابل پیش‌بینی شده آمادگی لازم را به دست آورد. بطور مثال ناوهای سایوز بر خشکی فرود می‌آید، اما این فرودها ممکن است مانند وسخد - 2 کیلومترها دورتر از محل حساب شده، در جنگل پر برف و یا سایوز -23 در مسیری انحرافی در دریاچه تنگیز فرود آمد. در تاریخ فضانوردی حوادثی از این دست کم نبوده‌اند. دانشمندان و مهندسان سعی می‌کنند با محاسبات دقیق درصد حوادث را پایین آورند، اما هیچ‌کس نمی‌تواند ضمانت بدهد وضعیت اضطراری وجود نخواهد داشت. این روزها "سلطان النیادی" و "هزا المنصوری" دو شهروند امارات مشغول تمرین فرود در جنگل پر برف و زمستانی هستند.


- آیا آنها آموزش‌های معمول فضانوردان را می‌بینند، به‌طور مثال با طرز کار دستگاه‌های ناو سایوز و زندگی در ایستگاه فضایی آشنا می‌شوند؟

شریپف: آنها با جدیت دوره آموزشی را می‌گذرانند. آشنایی با طرز کار ناو سایوز و ایستگاه فضایی از بخش‌های اساسی و تقریباً دائمی دوره آموزشی آنهاست. "النیادی" و "المنصوری" باید دانش و تجربه لازم در مورد چگونگی زندگی و استفاده از سفینه و ایستگاه مداری که قرار است با آنها باید پرواز کنند را فرا بگیرند. به همین دلیل در کنار آموزش‌های فوق‌العاده فرود اضطراری در آب، جنگل، مناطق دورافتاده، مرتباً تحت نظر مدرسان مرکز گاگارین، در شبیه‌سازهای سایوز و ایستگاه فضایی، آموزش را ادامه می‌دهند. به‌طور مثال طی هفته‌ای که گذشت، آنها سه بار ساعاتی را در این شبیه‌سازها فعالیت داشتند و با وسایل و دستگاه‌های مختلف این دو عملاً آشنا شدند.


شریپف: در زمان آموزش‌های بعدی، تمرین با دستگاه گریز از مرکز 18 متر مجتمع آموزشی گاگارین، ارگانیزم بدنی آنها را برای تحمل بار جاذبه اضافی در زمان پرتاب و بازگشت آماده خواهد کرد. همچنین جهت آشنایی با شرایط بی وزنی، هواپیمای «ایل -76» مورد استفاده قرار می‌گیرد. سالن این هواپیما 400 متر مکعب حجم دارد و با پرواز در حالت‌های خاص، حدود یک دقیقه شرایط بی‌وزنی به‌وجود می‌آید.

- کدام یک از این دو نفر به فضا خواهند رفت؟

شریپف: انتخاب اولیه "هزا المنصوری" است و اگر برای او اتفاقی نیفتد و بتواند از عهده امتحانات برآید، او در 25 سپتامبر 2019 به همراه "اولگ اسکریپوچکا" فضانورد روسیه و "کریستوفر کسیدی" فضانورد آمریکایی بر عرشه ناو سایوز ام. اس -15 به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر خواهد کرد. طبق برنامه پیش‌بینی شده، شهروند اماراتی همراه با فضانوردان سایوز ام. اس -12 در 3 اکتبر به زمین برخواهد گشت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی