ماهان شبکه ایرانیان

سالمندان حرکت گهواره‌ای داشته باشند/ بهترین سبزی برای سالمندان/ دمبل و وزنه برای عضله‌سازی

یک متخصص طب سنتی می گوید: علت پیری، تخریب سطوح داخلی عروق و شرایین و ضعف ارگان‌های بدن است که باعث کم شدن قدرت هضم و جذب و دفع می‌شود.

دکتر محمد علی زارعیان، پزشک متخصص طب سنتی، استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، می‌گوید: از دیدگاه طب سنتی، سنین 45 تا 60 سالگی را میانسالی یا کهولت و پس از آن را سالمندی مینامند.

به گزارش خبرآنلاین، سالمندان غالبا مزاج سرد و خشک دارند و باید از غذاها و نوشیدنی‌هایی که مزاج گرم و تر دارد استفاده کنند. چون سالمندان دستگاه گوارش و به خصوص معده ضعیفی دارند باید غذا را در 4-3 وعده به دفعات با حجم کم ولی با غذاییت بالا بخورند تا غذا، سریع هضم و زود از معده خارج شود.

بهترین غذاهایی که به خوبی هضم می‌شوند

زرده تخم مرغ نیم پز، آبگوشت کم چرب، نان خوب پخته شده، گوشت بره، جوجه مرغ یا خروس، گوشت کبک، شیر گرم و عسل، حریره بادام و حلیم کم چرب گندم بهترین غذاهایی هستند که هضم خوب و ارزش غذایی بالایی دارند. شیر بز نیز به دلیل رطوبت متعادل، مناسب با مزاج سالمندان است به شرطی که با بدن سالمند سازگار و تولید نفخ نکند.

 سالمندان باید از مقاربت جنسی به میزان زیاد اجتناب کنند و شب شام بخورند و با شکم خالی به رختخواب نروند. بهترین خواب آور برای این رده سنی مصرف کاهو و خوردن سیر است و بهتر است از چغندر، کرفس و تره بیش از سایر سبزیجات استفاده کنند.

نیاز به ملین خاصی نیست

به گفته این متخصص در دوران سالمندی، اجابت مزاج یک روز در میان طبیعی است و نیاز به مصرف زیاد خوراکی‌های ملین نیست و توصیه می‌شود سالمندان برای کمک به اجابت مزاج بهتر استحمام بیشتری داشته باشند زیرا با تامین رطوبت بدن، فضولات و سموم برای خروج آماده‌تر می‌شوند. ضمن اینکه این افراد در این رده سنی با پرهیز از مصرف خوراکی‌های با طبع گرم و سوزان و خشک می‌توانند از بروز یبوست جلوگیری کنند.

 بهترین ملین‌ها انجیر، صمغ درخت سقز، مویز، رطب و روغن زیتون است. لازم است سالمندان برای تقویت قلب، کبد و معده خود از تقویت کننده‌ها، شربت‌ها یا عرقیات گیاهی بیشتری استفاده نمایند.

حرکت گهواره‌ای، مناسب سالمندان

در برخی کتب، حرکت، ورزش و فعالیت بدنی برای سالمندان محدود شده است. داشتن حرکت نرم برای سالمندان مفید است ولی اگر حرکت برای آنان ممکن نباشد حرکت گهواره‌ای و تکان دادن ملایم دست‌ها و پاها توصیه می‌شود. سالمندانی که دچار مشکلات و بیماری‌های مغزی هستند، ورزش‌هایی همچون پیاده‌روی و سوار کاری در صورتی که سر زیاد تکان نخورد برایشان مفید است. مهمترین نکته در ورزش سالمندان ازپاافتاده این است که اندام‌های ناتوان آن‌ها را به تدریج با ورزش‌های مناسب تمرین و حرکت دهیم. 

سارکوپنیا در کمین سالمندان

با افزایش سن، بدن سالمند دچار تغییراتی می‌شود. یکی از این تغییرات کاهش حجم و توده عضلات بدن است که به نام بیماری سارکوپنیا شناخته می‌شود که اگر برای کاهش سرعت و میزان این روند تخریبی کاری نکنیم عضلات به شدت تحلیل خواهند رفت و خطر جدی در حرکت و انجام کارهای روزمره سالمندان و شکستن استخوان‌ها در پی زمین خوردن آنان رخ خواهد داد.

در این خصوص، پیاده‌روی و سایر ورزش‌های هوازی به تنهایی کارساز نیستند و در کنار آن سالمندان باید به انجام ورزش‌های مقاومتی و استفاده از دمبل و یا وزنه‌ها به منظور عضله‌سازی در بدن بپردازند. ضمن اینکه به سالمندان توصیه می‌شود به میزان کافی غذاهای حاوی پروتئین و ویتامین دی استفاده کنند. بهتر است ورزش‌های مقاومتی از دوران میانسالی شروع و تا دوران سالمندی ادامه یابد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی