پنیر بلغاری برای نخستین بار در کشور بلغارستان تولید شد و بعد به دیگر نقاط جهان نیز معرفی شد و همانطور که می دانید بلغارستان به عنوان یکی از کشور های پیشرفته در تولید انواع پنیر محسوب می شود که این پنیر تولید شده از شیر گاو یا گوسفند است و در وقع این پنیر، عضوی از خانواده پنیر فتا است. از این رو، اگر شما نیز دنبال طرز تهیه پنیر بلغاری هستید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.

طرز تهیه پنیر بلغاری با روشی ساده
پنیر بلغاری بافتی نیمه سفت و طعمی ملایم دارد و در کنار نان، سبزی، زیتون و یا در سالاد بسیار خوشمزه است و می توانید به راحتی این پنیر را در منزل تهیه کنید، در ادامه مطلب طرز تهیه پنیر بلغاری با طعمی بی نظیر را به شما دوستان آموزش می دهیم تا در مدت زمان کمی بتوانید این پنیر را تهیه و نوش جان کنید.
مواد لازم
- شیر تازه، گاو، گوسفند یا بز : سه لیتر
- ماست طبیعی یا مایه پنیر: دو قاشق غذا خوری
- آبلیمو یا سرکه سفید ( در صورت نبود مایه پنیر) : دو قاشق غذا خوری
- نمک : به میزان لازم
- پارچه تنظیف یا کیسه پارچه ای
- قابلمه، صافی و ظرف مناسب
روش درست کردن
ابتدا سه لیتر شیر تازه و پرچرب را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید دمای شیر به هشتاد و پنج درجه سانتی گراد برسد تا اندازه ای که حباب ریز اطراف ظرف تشکیل شود.
حالا مراقب باشید که شیر کاملاً نجوشد. زیرا، بر روی کیفیت نهایتی پنیر امکان دارد تاثیر بگذارد سپس بعد از رسیدن شیر به دمای مطلوب حرارت را خاموش کرده و مایه پنیر را در مقداری آب ولرم حل کرده و به شیر بیفزایید. و اگر مایه پنیر در دسترس نداشتید از آب لیموی تازه یا سرکه سفید طبیعی به اندازه دو تا سه قاشق غذاخوری استفاده کنید.
حالا مواد افزوده شده را در شیر به آرامی هم زده و بعد از مدتی شیر شروع به بریدن کرده و تکه های سفید پنیر از مایه زرد رنگ جدا می شود سپس، مخلوط شیر بریده شده را به مدت سی تا چهل و پنج دقیقه داخل همان قابلمه به طور ثابت و بدون حرکت گذاشته تا پنیر به طور کامل از آب پنیر جدا شود.
در مرحله بعدی از نحوه تهیه پنیر بلغاری پارچه نخی و تمیز با کیسه پارچه ای مخصوص را داخل صافی گذاشته و مخلوط حاصل را به آرامی داخل آن ریخته و اجازه به مدت سی دقیقه بماند تا آب اضافی کاملاً از پنیر جدا شود. به منظور تخلیه بهتر می توانید سرپارچه را گره زده و آن را چند ساعت از یک مکان آویز نمایید.
حالا مقدار مناسبی نمک به آن بیفزایید و پنیر را داخل قالبی تمیز گذاشته و با فشار دادن به آن شکل دهید و همچنین، می توانید روی پنیر جسم سنگینی بگذارید تا بهتر فشرده و منسجم شود و آب اضافی پنیر را می توانید به کشک تبدیل کنید.
در مرحله پایانی بعد از فرم دهی پنیر، آن را داخل ظرف مناسبی ریخته و در یخچال نگهداری نمایید و به منظور افزایش نگهداری پنیر می توانید آن را در محلول آب نمک ملایم قرار دهید و بعد از زمان بیست و چهار ساعت می توانید آن را نوش جان کنید.

شما دوستان با کلیک بر روی پنیر گیاهی و پنیر لاکتیکی می توانید با نحوه تهیه این پنیرها آشنا شوید.