حلیم گندم غذای سنتی و بسیار مقوی است که طبع آن گرم است. این غذا طرفداران زیادی در ایران دارد. برای اطلاع از این که میزان کالری حلیم چه اندازه است و نکات مصرف حلیم کم کالری تر با ما همراه باشید.
میزان کالری حلیم گندم چقدر است؟
حلیم گندم یکی از غذاهای قدیمی و محبوب برای ایرانیان می باشد. این غذا معمولا در صبحانه یا ناهار در ماه محرم یا به عنوان افطاری در ماه رمضان سرو می شود. با توجه به ترکیباتی که در این غذا در شهرهای مختلف به کار برده می شود کالری متفاوتی دارد.

در برخی شهرها به حلیم، خامه یا سرشیر اضافه می کنند که سبب افزایش کالری آن می شود. این غذای سنتی مقوی، طبع گرمی دارد و در سفره ایرانی جایگاه خاصی دارد. اکثرا حلیم گندم را با گندم پوست کنده یا بلغور آن تهیه می کنند ولی در گذشته این غذا با گندم سبوس دار آماده می شد.
به حلیم بیشتر گوشت قرمز یا گوشت بوقلمون اضافه می شود. ولی می توان حلیم گندم را بدون گوشت هم درست کرد. حال جای سوال است که کالری حلیم گندم چه مقدار است و این غذا را چطور می توان کم کالری تر استفاده کرد؟
در پاسخ باید گفت کالری حلیم گندم در هر یک قاشق غذاخوری و بدون شکر، 37 کیلوانرژی است. همچنین یک لیوان حلیم حدود 250 گرم دارای 460 کالری انرژی می باشد. در ضمن در هر صد گرم حلیم گندم 184 کالری انرژی نهفته است.
میزان کالری حلیم با شکر و نان
هر یک کاسه حلیم گندم حدود 150 کالری، انرژی ارائه می دهد ولی اگر در کنار آن یک قاشق شکر و یک کف دست نان هم استفاده شود میزان کالری غذا به 300 تا 350 کالری انرژی می رسد.
چند نکته برای مصرف حلیم کم کالری تر
در صورتی که برای تهیه حلیم ، گندم سبوس دار به کار رود این ماده به سیستم گوارشی بسیار کمک می کند. ضمنا می توان حلیم را با جوانه گندم هم تهیه کرد و یک غذای مقوی با کالری کمتر داشت.

کالری جوانه گندم از گندم پوست کنده کمتر بوده و منبع خوبی برای انواع ویتامین و املاح محسوب می شود. ضمنا احساس سیری زیادی هم ایجاد می کند. سعی کنید به همراه حلیم از مصرف کره، روغن و چاشنی هایی مثل شکر خودداری کنید.
چرا که میزان کلسترول دریافتی را بالا برده و اگر به چربی خون مبتلا هستید بسیار مضر خواهد بود. در ضمن کالری غذا را بسیار افزایش می دهد. از این رو توصیه شده حلیم را کم چرب استفاده نید. ضمنا اضافه کردن شکر به آن تری گلیسرید خون را بالا برده و به سلامت قلب در کنار افزایش وزن صدمه می زند.
سعی کنید حلیم را با نمک کمتری مصرف کنید زیرا اگر به فشار خون مبتلا باشید خیلی مضر است. توصیه می شود از چاشنی دارچین به میزان کم برای حلیم استفاده و یک غذای سالم و کم کالری را میل نمایید.
نکته پایانی این که سعی کنید حلیم شب مانده را اصلا مصرف نکنید، زیرا اگر حلیم چند ساعت یا چند روز در بخچال بماند، مواد نشاسته ای آن غیرقابل هضم شده و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می شود.
در نتیجه ناراحتی های گوارشی برای شما به وجود می آید. در ضمن توصیه شده بعد از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم بوده و موجب سوزش و ناراحتی معده می گردد.
از همراهی شما تا پایان مطلب متشکریم. همچنین در صورت تمایل می توانید برای اطلاع از کالری گوشت و کالری حلوا از این مقالات نیز بازدید نمایید.