ماهان شبکه ایرانیان

علت کپک زدن زیتون شور و رازهای نگهداری صحیح از زیتون شور

اگر قصد مصرف زیتون را دارید ولی متوجه کپک زدن زیتون شده اید. با این مطلب همراه ما باشید تا علت کپک زدن زیتون را بدانید. همچنین با روش هایی برای جلوگیری از این فرایند آشنا شوید.

علت کپک زدن زیتون شور و رازهای نگهداری صحیح از زیتون شور

زیتون یکی از چاشنی های مورد علاقه اکثر افراد در کنار غذا می باشد. گاهی اوقات زیتون کپک می زند و بو و طعم نامطلوبی پیدا می کند. در این مطلب به علت کپک زدن زیتون و روش های جلوگیری از این فرایند می پردازیم. با ما همراه باشید.

علت کپک زدن زیتون چیست؟

به طور کلی ایجاد تارهای سفید یا کپک روی زیتون ناشی از تجمع انواع کپک، مخمر، میکروب های هوازی، میکروب های بی هوازی و … می باشد. این آلودگی ممکن است از محیط، ظرف نگهداری یا دست انتقال یافته باشد.

کپک زیتون تا هنگامی که سبب نرم شدن و ایجاد بو و طعم نامطلوب نگردد، مشکل ساز نیست. توصیه شده پس از باز شدن ظرف زیتون، باقیمانده را در یخچال در ظرف درب بسته نگهداری کنید. باید دانست که زیتون در محلول نمکی اسیدی قرار داشته باشد.

ایجاد کپک در محیط آب نمک و درجه حرارت 20-30 درجه سانتی گراد ناشی از تجمع باکتری های مولد اسید لاکتیک و تجمع کلیفرم ها می باشد. برای رفع کپک باید آب نمک را تعویض کنید. حال اگر تمایل دارید علت کپک زدن زیتون را بدانید در ادامه به این علل پرداخته می شود. همچنین روش هایی برای جلوگیری از کپک زدن زیتون ارائه خواهد شد.

چرا زیتون کپک می زند؟

زیتون به علت رطوبت زیاد و مواد مغذی فراوان خود مستعد کپک زدن می باشد. کپک نوعی قارچ میکروسکوپی است که در محیط های گرم و مرطوب رشد می کند. از دیگر علل کپک زدن زیتون عبارت است از:

  • در صورتی که زیتون در محیط با رطوبت زیاد نگهداری شود احتمال کپک زدنش بیشتر می شود.
  • اسیدیته محیطی که زیتون در آن غوطه ور است اگر کم باشد سبب کپک زدن زیتون می شود. به این ترتیب اگر زیتون به مقدار کافی اسیدی نباشد احتمال کپک زدن آن بیشتر می شود.
  • قرار داشتن زیتون در دمای نامناسب(خیلی بالا یا خیلی کم) هم احتمال کپک زدن آن را بیشتر می کند.
  • در صورتی که زیتون با سایر میکروب ها آلوده شود، احتمال دارد کپک بزند.

چگونه از کپک زدن زیتون جلوگیری کنیم؟

در این بخش با روش هایی برای جلوگیری از کپک زدن زیتون آشنا می شوید. از جمله این روش ها عبارت است از:

  • زیتون در یخچال یا مکان خنک و خشک نگهداری کنید. نگهداری زیتون در محیط با رطوبت کم احتمال کپک زدن آن را کاهش می دهد.
  • زیتون را در محلول آب نمک یا سرکه با غلظت کافی نگهداری نمایید. این کار اسیدیته محیط زیتون را افزایش داده و از رشد کپک جلوگیری می کند.
  • ظرف نگهداری زیتون باید از قبل به طور کامل استریل شود.
  • زیتون را مرتبا بررسی کنید و اگر کپکی مشاهده شد آن را جدا کنید.
  • زیتون کپک زده را دور بریزید زیرا مصرف آن موجب بیماری می شود.
  • با افزودن نصف استکان سرکه به زیتون از کپک زدن آن جلوگیری می کنید.
  • به منظور طعم بهتر زیتون می توانید ادویه جاتی مثل فلفل، سیر، رزماری، آویشن به محلول آب نمک یا سرکه اضافه نمایید.

روش نگهداری صحیح زیتون

شرایط نگهداری زیتون یکی از مهم ترین نکاتی است که پس از خرید زیتون باید به آن دقت نمایید تا کپک نزند. زیتون یکی از چاشنی های پرطرفداری است که همراه با غذا میل می شود و به علت خواص و طعم خوب خود محبوبیت زیادی دارد.

بیشتر افراد با شرایط صحیح نگهداری زیتون در منزل آشنا نبوده از این رو احتمال کپک زدن زیتون بیشتر می شود. در ادامه به شرایط صحیح نگهداری از زیتون اشاره می شود تا شاهد کپک زدن آن نباشید.

  • اگر مقدار زیادی زیتون در منزل نگهداری می کنید. توصیه می شود برای نگهداری بهتر زیتون، هفته ای یک مرتبه آب زیتون را تعویض کنید. این کار به ویژه از شرایط نگهداری صحیح زیتون فله ای محسوب می شود.
  • زیتون کنسرو شده را حتما در یخچال و دمای پایین نگهداری کنید تا هم کپک نزند و هم خراب نشود.
  • زیتون فله ای را باید در محیط خنک و خشک نگهداری کنید. هر چه محیط خنک تر باشد زیتون سالم تر می ماند.
  • در صورتی که شرایط نگهداری مقدار زیادی زیتون در منزل را ندارید بهتر است مقدار کمی از آن را خریداری نمایید.

  • سعی کنید زیتون را با محلول مخصوص آن از فروشگاه خریداری نمایید.
  • در صورت خرید زیتون فله ای دقت کنید که بافت نرم و له شده نداشته باشد. زیرا در این حالت زودتر خراب شده و کپک می زند.
  • در فصل گرما حتما زیتون را در یخچال نگهداری کنید.
  • می توانید محلول آب نمک 7-8 درصد به زیتون اضافه کرده تا مدت بیشتری از کپک زدن جلوگیری شود.
  • از سرکه به میزان زیاد در زیتون استفاده نشود. زیرا بافت آن را نرم می کند و زودتر حالت له شدگی پیدا کرده و خراب می شود. برخی اشتباها برای ترش شدن زیتون به آن میزان زیادی سرکه اضافه می کنند که سبب زودتر خراب شدن زیتون می گردد.
  • برای فراوری زیتون بایستی از آب جوشیده سرد شده استفاده کنید.
  • در صورتی که در فراوری زیتون، آب جوشیده استفاده نشود باید آب آن را تعویض کنید. آب جوشیده در درجه حرارت 60-70 درجه سانتی گراد قرار بگیرد. بعد اجازه دهید سرد شود. سپس آب نمک درست کرده و به همراه 3 درصد سرکه به زیتون اضافه و در محیط خنک نگهداری کنید.

  • اگر مایلید مدت زیادی از زیتون استفاده کنید توصیه می شود از زیتون های بسته بندی شده استفاده کنید. زیرا حاوی مواد نگهدارنده بوده و مدت زیادی از خرابی حفاظت می شوند. در حالی که زیتون فله ای ماندگاری بالایی ندارد و اگر در تماس با هوا قرار گیرد شبیه خیار شور به خاطر نمکی که دارد روی آب آن کپک ایجاد می شود.
  • زیتون شوری را پیش از مصرف بشویید.
  • بهترین روش نگهداری زیتون شور آن است که در ظرف درب بسته و در یخچال باشد.

  • برای تهیه محلول آب نمک از آب جوشیده سرد شده به همراه 5 درصد نمک به همراه یک قاشق سرکه استفاده کنید.
  • اگر زیتون نمک کافی نداشته باشد بافت آن نرم می شود. به این ترتیب نمک زیتون را بررسی کنید.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با علت کپک زدن خیارشور و روش های جلوگیری از کپک زدن میوه ها روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان