ماهان شبکه ایرانیان

همایش نکوداشت آیت الله حاج شیخ محمدتقی نصیری در سمنان برگزار شد

همایش ملی نکوداشت آیت الله حاج شیح محمدتقی نصیریاز علمای جلیل القدر سمنان روز پنجشنبه گذشته با حضور جمعی از علما و مسوولان کشوری و استانی در سالن هلال احمر سمنان برگزار شد.

همایش نکوداشت آیت الله حاج شیخ محمدتقی نصیری در سمنان برگزار شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،در این همایش ملی که مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، استاندار و جمعی از روحانیون و علما، مسوولان فرهنگی و اجرایی و نیز قشرهای مردم سمنان حضور داشتند تلاش ها و خدمات بیش از نیم قرن آیت الله نصیری در ابعاد مختلف دینی، حوزوی و اجتماعی گرامی داشته شد.

این همایش با تلاش حجت الاسلام والمسلمین مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان، نهادهای فرهنگی و اجرایی از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان، استانداری سمنان و ... برگزار شد.

دبیر همایش ملی نکوداشت آیت الله نصیری با اشاره به ابتکار امام جمعه سمنان در نکوداشت و تجلیل از علما و پیشکسوتان دینی استان سمنان گفت: پس از برگزاری همایش های نکوداشت آیت الله سیدمحمد شاهچراغی و آیت الله عباسعلی اختری، این سومین همایش نکوداشت از علمای سمنان است.

حجت الاسلام عباس نصیری از تقدیر از دستگاهها و مسوولان مشارکت کننده در برگزاری این همایش از جمنله مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دفتر امام جمعه سمنان گفت: دبیر همایش ملی نکوداشت آیت الله نصیری از گردآوری قریب هفت هزار صفحه از زندگی نامه و ویژگی های شخصیت علی، اجتماعی، سیاسی و ... این عالم فرزانه خبر داد و گفت: یک هزار و 500 صفحه از این مطالب گردآوری و در قالب شش عنوان کتاب رونمایی می شود.

وی اظهار داشت: در ارتباط با شناسایی و ثبت خصوصیات و شخصیت این عالم فرزانه از تاریخ شفاهی استفاده و قریب 150 ساعت گفت و گو با افراد و نزدیکان ایشان انجام شده است.

وی با بیان اینکه خدمات آیت الله نصیری متاسفانه ناشناخته مانده است، مهمترین هدف از برگزاری این همایش را آشنا ساختن مردم و به خصوص نسل جوان با این عالم فرزانه دانست و گفت: آیت الله نصیری که از علمای بزرگ بودند حق بزرگی بر گردن مردم استان و شهر سمنان دارند و خدمات گسترده ای در دوران حیات به فرهنگ، دین و مذهب و نیز تاسیس حوزه علمیه و تربیت شاگردان داشته اند.

نصیری فرد، این روحانی وارسته را پدر شهید و در خانواده معظم شهدا معرفی کرد و ادامه داد: ایشان فرزند خود محمدصادق را تقدیم اسلام و انقلاب کرده است.

وی در ادامه با اشاره به استفاده از ظرفیت های مختلف در معرفی از شخصیت این روحانی جلیل القدر گفت: در بحث محتوا، قالب و ساختار از نوآوری خوبی استفاده شده و چاپ تالیفات رویکردهای مختلف اجتماعی، خانوادگی و مسوولیت های اجتماعی و نیز حوزه فعالیت ها و کارهای دفاع مقدس آیت الله نصیری بهره گرفته شده است.

نصیری فرد با بیان اینکه یک کتاب در حوزه اجتماعی با عنوان "قلب رئوف شهر" تالیف شده است گفت: در همایش همچنین از سه عنوان شعر در خصوص این روحانی رونمایی خواهد شد.

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان نیز در این همایش به بیان خصوصیات و خدمات گسترده آیت الله نصیری پرداخت و از تلاش های وی در عرصه های مختلف تجلیل کرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این آیین گفت: اخلاص، بخشندگی، رعایت اخلاق و احترام در خانواده‌ و جامعه، الگوی دین‌داری، خانواده‌محوری و جامعه‌محوری از  ویژگی‌های بازر آیت‌الله نصیری بود.

 حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه افزود: اثربخشی آیین نکوداشت آیت‌الله نصیری بیش از پیش مورد توجه باشد.

استاندار سمنان نیز گفت: نکوداشت علما و روحانیان فرصتی مناسب برای بیان و ارائه ویژگی‌های شخصیتی و زندگی این افراد به نسل جوان است.

رونمایی از 6 کتاب و 3 قطعه شعر مرتبط با زندگینامه آیت‌الله نصیری و  رونمایی از نخستین چت‌بات هوش مصنوعی حوزه‌های علمیه با معرفی ابعاد شخصیتی آیت‌الله نصیری از دیگر برنامه های این همایش بود.

آیت الله محمدتقی نصیری درسال 1310 هجری شمسی در سمنان به دنیا آمد و پس از تحصیل در حوزه‌های علمیه قم و مشهد به سمنان بازگشت. حاج شیخ محمدتقی نصیری سال‌ها با مدیریت و تدریس در حوزه علمیه سمنان به تربیت و پرورش شاگردان پرداخت. وی پدر شهید محمد صادق و از شاگردان امام خمینی(رحمة الله) بود. این عالم بزرگ شهریور ماه سال 93، در سن 83 سالگی دار فانی را وداع گفت.

وی سال‌ها در حوزه‌های سمنان، قم و مشهد به آموختن درس دین اشتغال داشته و پس از سال‌ها تلمذ از درس عالمان برجسته و تراز اولی همچون آیات عظام آقا سید حسین بروجردی، امام خمینی (رحمة الله)، سید محمدرضا گلپایگانی، سید محمد محقق داماد، محمد صالح حائری سمنانی، ادیب نیشابوری، ملاغلامحسین هراتی، میرزا هاشم قزوینی و . . . به زادگاه خود برگشت. وی همچنین ریاست بنیاد بین‌المللی غدیر استان سمنان را بر عهده داشت.

آیت الله حاج شیخ محمدتقی نصیری با تأسیس حوزه علمیه صادقیه که تا پایان عمر پربرکتش مدیریت آن را نیز عهده‌دار بود برای حدود نیم‌قرن به تربیت طلاب علوم دینی پرداخت. ایشان سال‌ها با مدیریت و تدریس در حوزه علمیه سمنان به تربیت و پرورش شاگردان پرداخت.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان