ماهان شبکه ایرانیان

هشدار درباره یک تبلیغ عجیب و گسترده/ کشتی‌آرای: صدور مجوز جدید برای فروش طلای آنلاین متوقف شد

بیلبوردهای بزرگ تبلیغ فروش طلای آنلاین در حالی شهر را در برگرفته است که بسیاری نسبت به آینده‌ی این کسب و کار ابراز نگرانی می‌کنند.

هشدار درباره یک تبلیغ عجیب و گسترده/ کشتی‌آرای: صدور مجوز جدید برای فروش طلای آنلاین متوقف شد

 زهرا علی‌اکبری-  تشدید تورم و چشم‌انداز افزایش قیمت‌ها در آینده سبب شده است بسیاری برای تبدیل نقدینگی خود به کالا تلاشی چشمگیر را در دستور کار قرار دهند. حالا اما پلتفرم‌‎های متعددی در زمینه خرید و فروش طلای آب شده فعالیت می‌کنند.

 مهمترین تبلیغ این پلتفرم‌ها را باید در این جمله جستجو کرد. اینکه با هر سرمایه‌ای می‌توانید وارد این سرمایه‌گذاری شوید. همین موضوع سبب شده است شمار زیادی از شهروندان با سرمایه‌هایی بسیار کمتر از هزینه خرید یک گرم طلا وارد این چرخه شوند اما در این میان موضوع مهم این است که آیا خرید طلا به این شکل پشتوانه‌ای دارد یا خیر.

 انبوه بیلبوردهایی که این روزها در خیابان‌ها و اتوبان‌ها فروش طلای آب شده را تبلیغ می‌کنند این سئوال را در ذهن افکار عمومی ایجاد کرده که آیا می‌توان به این پلتفرم‌ها اعتماد کرد؟

نگرانی‌ها آنجا افزایش یافت که سردار رحیمی اعلام کرد: سازوکارهای لازم برای پلیس و دستگاه های نظارتی تعریف می‌شود البته آمارها به ما اعلام می‌کند که بیش از 10  میلیون نفر از این پلتفرم ها طلای آب شده خریداری کرده‌اند که باید پرسید چگونه و به چه میزان خریداری شده و چگونه تضمین سرمایه مردم را انجام می‌دهند؟ بنابراین درخواست جدی پلیس این است که این پلتفرم ها حتما باید بندهای 18 گانه را رعایت کنند و همچنین باید برای آنها سازوکار نظارت تعریف شود و تا زمانی که این شائبه‌ها برطرف نشود این سکوها نمی‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

 رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا هشدار داد و گفت : تاکنون 10 میلیون نفر از مردم به صورت آنلاین، طلا خریداری کرده‌اند که نه می‌دانیم چند تن طلا خریداری شده و نه ساز وکار نظارتی درستی وجود دارد؛ بنابراین مشخص نیست تا الان چه میزان طلا فروخته شده و چه میزان آن باید سپره می‌شده است؟

هشدار درباره یک تبلیغ عجیب و گسترده/ کشتی‌آرای: صدور مجوز جدید برای فروش طلای آنلاین متوقف شد

صدور مجوز متوقف شد

محمد کشتی‌آرای، عضو هیات رییسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین اعلام کرد: فعلا صدور مجوز جدید برای فروش طلای مجازی متوقف شده است و هم پلیس اقتصادی و هم پلیس فتا و هم اتحادیه کسب و کارهای مجازی و وزارت صمت مجوزی در این زمینه صادر نمی‌کنند.

 هر چند این توقف صدور مجوز در شرایط فعلی اتفاق مهمی است اما انبوهی پلتفرم و سکو با مجوزهای پیشین در حال فعالیت در این بازار هستند و تبلیغات گسترده نیز نشان از سرمایه‌گذاری بسیار بالایی در این زمینه دارد .

 مساله‌ی مهم این است که همواره اتفاقاتی از این دست به کلاهبرداری‌های بزرگ ختم شده است. به عنوان مثال ماجرای سکه ثامن و کوروش کمپانی در سال‌های اخیر و ماجرای صندوق‌های مالی و اعتباری غیرمجاز در گذشته‌ای دورتر همگی سبب شده است ماجرای تبلیغاتی از این دست با علامت سئوال‌های بزرگی روبرو شود. بر اساس آمارهای تایید نشده در پرونده سکه ثامن 15 هزار میلیارد تومان از سه هزار کاربر سایت سکه ثامن کلاهبرداری شد. همچنین بر اساس گزارش‌های منتشر شده میزان کلاهبرداری کوروش کمپانی بر اساس برآوردهای غیررسمی، حدود دو هزار میلیارد تومان تخمین‌زده شده است.

در این فضا افزایش شدید تبلیغات برای فروش طلای آب شده به روش مجازی این نگرانی را افزایش داده است.

محمد کشتی‌آرای تاکید دارد اگر کسی قصد خرید از این پلتفرم‌ها را دارد لازم است به سه نکته توجه کند، اول این‌که فروشنده باید از اتحادیه طلا و جواهر مجوز یا جواز کسب داشته باشد، دوم این‌که از وزارت صمت ای‌نماد دریافت کرده باشد و در مرحله‌ی سوم از اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی مجوزهای لازم را دریافت کرده باشد.

 نکته اما این‌جاست که اتحادیه کسب و کارهای مجازی بیش از دو سال است که درگیر بحرانی داخلی است و انتخابات آن به دلیل نرسیدن به حدنصاب برگزار نشده و پانزدهم بهمن سال 1403، انتخابات این اتحادیه در حال برگزاری است. این وضعیت این نگرانی را پیش آورده است که آیا نظارت کافی و لازم بر این حوزه صورت گرفته است یا خیر؟

کشتی‌آرای می‌گوید در نهایت فروشنده‌ای که تمامی مجوزها را داشته باشد لازم است معادل طلایی که می‌خواهد بفروشد را در بانک‌ مرکزی یا یکی از بانک‌های کشور سپرده کند و سپس اقدام به فروش نماید. حال اینکه این اقدام و این شرط لحاظ می‌شود یا خیر را باید مراجع ذیربط بدان پاسخ دهند.

وی گفت: مردم حواسشان به موسسات غیرمجاز و سکوها و پلتفرم‌ها و هلدینگ‎ها باشد و بدانند اگر طلای کاغذی می‌‎خرند ممکن است سرمایه‌ی خود را از دست بدهند.

وی گفت: راه دیگری هم برای خرید طلا هست. بر صندوق‌های طلا یک ساز و کار بورسی حاکم است که از شفافیت لازم برخوردارند و می‌شود نسبت به خرید از ان اقدام کرد اما خرید از سایت و پلتفرم فاقد مجوز می‌تواند خطر از دست دادن سرمایه را به همراه داشته باشد.

هشدار درباره یک تبلیغ عجیب و گسترده/ کشتی‌آرای: صدور مجوز جدید برای فروش طلای آنلاین متوقف شد

هشدار: اتحادیه طلا و جواهر مجوز نداده است

نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه صنف سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر تهران نیز در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، در پاسخ به این سئوال که چه تعداد مجوز برای فروش طلای آنلاین از سوی اتحادیه صادر شده است؟ گفت: ما در جریان این موضوع نیستیم. برخی از این افراد، مجوزهای خود را از درگاه ملی مجوز گرفته‌اند و همین جا هشدار می‌دهم اتحادیه در جریان این موضوع نیست.

وی گفت: در ضمن مجوزی که از سوی اتحادیه داده می‌شود، برای واحد خرید و فروش طلا و جواهر است و بازرسان پس از احراز هویت و بررسی محل کسب و ... نسبت به صدور مجوز اقدام می‌کنند و در نهایت مجوزی برای تبلیغات در فضای مجازی به این افراد داده می‌شود. این بدان معناست که مجوز اتحادیه تنها برای واحدهایی صادر می‌شود که حضوری نسبت به فروش طلا اقدام می‌کنند اما می‌توانند در فضای مجازی برای خودشان تبلیغ کنند.

وی گفت: مجوزهای فروش طلای آنلاین از سوی اتحادیه کسب و کارهای مجازی صادر می‌شود که این اتحادیه هم دو سالی است که انتخاباتش برگزار نشده و من اطلاع ندارم چه میزان مجوز داده و آیا نظارت بر فرایند فروش صورت می‌گیرد؟

وی گفت: در مورد طلا و جواهر ، با توجه به تخصصی بودن شغل و با در نظر گرفتن سرمایه‌ی مردم، بهتر است حتی خرید و فروش آنلاین هم با نظارت اتحادیه طلا و جواهر صورت گیرد تا امنیت خاطر بیشتری فراهم شود .

بذرافشان درباره ثبت شکایات در زمینه عیار پایین طلای آب‌شده در خرید آنلاین بیان کرد: «متاسفانه مواردی بوده که بعضا طلای آب‌شده توسط صفحات مجازی به فروش رسیده که مشخص شده عیار آن پایین بوده و پیج بسته شده است. سپس مشخص می‌شود هیچ مجوز صنفی از سوی اتحادیه دریافت نشده و فرد باید درگیر شکایت در قوه قضائیه شود. چون فرد فریب این فضا را خورده و بدون آگاهی خرید کرده است. بعضا سایت‌هایی‌اند که تبلیغات کرده و بیلبورد نصب می‌کنند، طلا می‌فروشند و طلای خریداری‌شده به مردم تحویل داده نمی‌شود. اگر به هر دلیلی صفحه بسته شود و فرد با تبلیغات صورت‌گرفته متواری شد، آیا قابل پیگیری از سوی ارگان‌های مربوطه است؟ آیا وزارت صمت که به آن‌ها مجوز می‌دهد، تضامین قانونی لازم را از آن‌ها دریافت کرده است؟ دولت باید با مشورت اتحادیه نسبت به کنترل و نظارت اقدام کند.»

در این میان سئوال مهم این است که آیا ورود مراجع نظارتی مانند بانک مرکزی و وزارت صمت به موضوع برای دفع خطر صورت گرفته است؟ در این صورت ضروری است بانک مرکزی و وزارت صمت نسبت به انتشار آماری شفاف در خصوص میزان طلای ذخیره شده از سوی پلتفرم‌ها اقدام نمایند.

223223

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان