با استفاده از آخرین دادههای شاخص هزینه زندگی نامبئو (Numbeo) بهعنوان بزرگترین پایگاه داده هزینه زندگی در جهان و پایگاه جهانی دادههای کیفیت زندگی، کشورهایی که زندگی روزمره در آنها هزینه زیادی دارد و بالاترین نرخ زندگی را در سال 2024 داشتهاند، به شرح زیر است.
گرانترین کشور جهان: سوئیس (امتیاز شاخص :101.1)
به گزارش ایمنا، سوئیس برای دفعات متوالی بهعنوان گرانترین کشور جهان انتخاب شد. مراقبت از کودکان، غذا خوردن در بیرون و بلیت سینما تنها چند نمونه از هزینههای روزمرهای هستند که در سوئیس گرانتر از دیگر نقاط جهان است. نکته مثبت آن است که این کشور از قدرت خرید بالایی برخوردار است و بیشتر شهروندان از زندگی راحت در آن لذت میبرند.
باهاما (85)
زندگی در باهاما همچون سایر کشورهای جزیرهای موجود در این لیست، با چالشهای لجستیکی متعددی همراه است که به افزایش هزینههای زندگی در آن منجر میشود. واردات کالا نیز خرید اقلام مورد نیاز برای زندگی را در آن گرانتر میکند و مالیاتها بهحدی بالاست که حدود 25 درصد درآمد دولت از عوارض واردات و صادرات حاصل میشود.
ایسلند (83)
ایسلند شاهد افزایش امتیاز شاخص نامبئو خود از 83.3 به 87.7 در ابتدای سال 2023 و در پی تورم رو به رشد بود، سال گذشته نیز در نمودارهای میانسالی از رتبه هشتم به پنجم صعود کرد. در سال 2024 امتیاز شاخص نامبئو این کشور 83 کاهش داشت، اما تأثیر امتیاز سال قبل از آن، جایگاه این کشور را در رتبهبندیها بهشدت افزایش و آن را در رتبه سوم قرار داد.
این کشور جزیرهای مقررات سختگیرانهای در مورد واردات کالاهای خارجی دارد که این امر در نهایت قیمتها را در آن بالا میبرد. مواد غذایی در ایسلند از جمله گرانترینها در جهان هستند و شیر، تخممرغ، مرغ و گوشت گاو همگی با قیمتهای بسیار بالا عرضه میشوند.
طبق گزارش نامبئو، یک کیلوگرم گوشت گاو در ایسلند 85 درصد گرانتر از آمریکاست. با این حال هزینههای آب و برق در این کشور پایین است، چراکه زیرساختهای ایسلند بهشدت به انرژی زمینگرمایی ارزان و نیروگاههای آبی متکی است.
سنگاپور (76.7)
سنگاپور از اواسط 2022 تا اواسط 2023 شاهد افزایش هزینه زندگی و امتیاز شاخص نامبئو از 79.09 به 85.9 بود، البته امتیاز آن در آخرین رتبهبندی به 76.7 کاهش پیدا کرد. کالاهای لوکس در این دولتشهر بهشدت گران و اجاره یک آپارتمان یک تخته در مرکز شهر بهطور متوسط تقریباً 2800 دلار در ماه هزینه دارد، از سوی دیگر خرید یک ماشین جدید در سنگاپور نسبت به هر کشور دیگری در جهان گرانتر تمام میشود، زیرا دولت آن بهعنوان نوعی سیستم کنترل ترافیک، این خریدها را با اعمال مالیات و تعرفه انجام میدهد.
باربادوس (76.6)
باربادوس واردات زیادی دارد و بیشتر کالاها به آن وارد میشوند. این امر با هزینههای سنگین زندگی در این کشور همراه است، در حالی که قدرت خرید مردم محلی آن در رتبه پایینی قرار دارد. با این حال امتیاز شاخص باربادوس در طول سال گذشته از 88.8 به 84.2 کاهش پیدا کرد و اکنون در 76.6 قرار دارد.
در سال 2022، دولت این کشور اقداماتی را از جمله کاهش موقت مالیات بر ارزش افزوده در قبوض انرژی و کاهش قیمت مواد غذایی ضروری برای کاهش تورم آغاز کرد. با این وجود هزینه زندگی در این جزیره تمرکز آن را بر یادگیری کاهش نداده و دولت بودجه زیادی را صرف سیستم آموزشی خود میکند. باربادوس با آمار استثنایی 99.7 درصد یکی از بالاترین نرخهای باسوادی در جهان را دارد.
نروژ (76)
نروژ دومین کشور اسکاندیناوی حاضر در لیست گرانترین کشورهای جهان است که رتبه ششم آن را به خود اختصاص داده است. امتیاز شاخص این کشور بهطور چشمگیری از 88.6 به 76 تغییر کرده است که دلیل آن بهاحتمال زیاد کاهش جزئی قیمت مواد غذایی و نوشیدنیهای غیرالکلی است. نروژ یکی از بالاترین نرخهای مالیات بر ارزش افزوده جهان را با نرخ 25 درصد دارد که این امر هزینه بیشتر اقلام روزمره زندگی را در آن بالا میبرد. مواد غذایی در این کشور دارای نرخ مالیات کمتر 15 درصدی هستند، اما همچنان گران به حساب میآیند.
دانمارک (72.3)
دانمارک بهویژه برای افراد معتاد به خرید بسیار گران است. یک شلوار جین در این کشور بیش از 111 دلار و یک جفت کفش حدود 112 دلار قیمت دارد، با این حال قدرت خرید محلی در این کشور اسکاندیناوی بالاست، به این معنا که ساکنان توانایی مقابله با هزینههای بالاتر زندگی را دارند.
هنگکنگ (70.8)
هنگکنگ یک منطقه اداری ویژه در چین است و با قرار داشتن در آخرین جایگاه شاخص کیفیت زندگی (رتبه 46)، هزینه زندگی در آن بسیار بالاتر از سرزمین اصلی و قیمتهای مصرفکننده در آن از جمله اجاره حدود 60 درصد و قیمت بنزین حدود سه برابر گرانتر از چین است. ساکنان هنگکنگ بهطور فزایندهای برای گذراندن زندگی به درآمدهای بالا نیاز دارند.
ایالات متحده آمریکا (70.4)
ایالات متحده آمریکا رتبه نهم فهرست حاضر را به خود اختصاص داده است. بر اساس بررسی جمعیت جهانی، سیستم مراقبتهای بهداشتی این کشور گرانترین سیستم بهداشتی در کل جهان است و شهروندان طبق آخرین آمار از سال 2022، بهطور متوسط 12 هزار و 555 دلار برای درمان پرداخت میکنند.
هزینه اجاره نیز در این کشور سر به فلک کشیده است و یک آپارتمان یکخوابه در مرکز شهر حدود 1752 دلار در ماه برای مستأجران هزینه دارد. تجزیهوتحلیلهای توسط آژانس املاک بریتانیایی ساویلز (Savills) نشان میدهد که پنج از 10 شهر گرانقیمت برای اجاره جهان شامل سانفرانسیسکو، نیویورک، لسآنجلس، شیکاگو و میامی در ایالات متحده آمریکا واقع شدهاند.
استرالیا (70.2)
استرالیا بهشدت به واردات متکی است و این امر قیمت بسیاری از اقلام روزمره آن را بالا میبرد. بطریهای آب و شیر در فروشگاههای مواد غذایی این کشور بهطور قابلتوجهی گران است و ادامه بحران هزینههای زندگی در آن موجب افزایش بیشتر قیمتها نیز میشود. این امر تأثیر چشمگیری بر قیمت اجاره داشته است و تجزیه و تحلیلها نشان میدهد در پایان سال 2023 میانگین قیمت اجاره هفتگی برای خانه و آپارتمان در این کشور به بالاترین حد خود یعنی 398 دلار رسیده است که افزایش 8.3 درصدی را نسبت به سال قبل از آن نشان میدهد.