ماهان شبکه ایرانیان

نحوه استفاده از فرنچ پرس برای کاربردهای مختلف

فرنچ پرس یک روش مؤثر و ساده برای تهیه قهوه است که طعم و عطر طبیعی دانه ها را حفظ می کند. در این روش، پودر قهوه با آب داغ دم می کشد و سپس با فیلتر فلزی از تفاله جدا می شود. نتیجه، قهوه ای غلیظ و خوش عطر است. این شیوه به برق نیازی ندارد، مقرون به صرفه بوده و برای علاقه مندان اصیل قهوه بسیار مناسب است.

نحوه استفاده از فرنچ پرس برای کاربردهای مختلف

استفاده از فرنچ پرس یکی از ساده ترین و در عین حال دقیق ترین روش ها برای دم کردن قهوه است. این وسیله که در بسیاری از خانه ها و کافه ها جایگاه به خصوصی دارد، به دلیل سادگی طراحی شده و توانایی خارج کردن کامل عطر و طعم دانه های قهوه را دارد و در میان طرفداران قهوه محبوبیت بسیاری پیدا کرده است. با وجود ظاهر ساده، استفاده درست از فرنچ پرس نیازمند رعایت چند نکته کلیدی است تا نوشیدنی نهایی دارای عطری قوی، بافتی نرم و طعمی متعادل باشد. در این مطلب همه چیز را در مورد استفاده از فرنچ پرس به شما خواهیم گفت.

آشنایی با راه های استفاده از فرنچ پرس

فرنچ پرس از چند بخش اصلی تشکیل شده است: محفظه فلزی یا شیشه ای، درپوش، پیستون یا همان فیلتر فلزی متحرک و دسته. معمولا محفظه از شیشه بوروسیلکات مقاوم به حرارت ساخته می شود تا بتواند گرمای آب را بدون اینکه ترک بخورد تحمل کند. فیلتر فلزی نیز این وظیفه را بر عهده دارد که ذرات قهوه را از مایع جدا کند. با این حال بر خلاف فیلترهای کاغذی، این اجازه را می دهد که روغن های طبیعی قهوه در نوشیدنی باقی بمانند. این ویژگی موحب می شود قهوه دم شده با فرنچ پرس طعم بهتر و غلیظ تری نسبت به قهوه فیلتری داشته باشد. در ادامه به بررسی راه های استفاده از فرنچ پرس می پردازیم.

 مرحله اول

اولین مرحله در استفاده از فرنچ پرس انتخاب دانه های قهوه مناسب است. شما می توانید از قهوه تازه برشته استفاده کنید، زیرا قهوه کهنه بخش زیادی از عطر خود را از دست داده است. دانه باید دقیقا پیش از دم کردن آسیاب شود. اندازه آسیاب در این روش اهمیت بسیاری دارد. اگر قهوه بیش از اندازه ریز آسیاب شود، فیلتر فلزی قادر به جداسازی کامل ذرات قهوه نخواهد بود و در نتیجه نوشیدنی حالت گل مانند پیدا می کند. در مقابل، اگر آسیاب خیلی درشت باشد، عصاره گیری ناقص می شود و قهوه طعم خوبی نخواهد داشت. اندازه دانه ها باید مشابه با دانه های نمک دریا باشند.

راه های استفاده از فرنچ پرس

مرحله دوم

بعد از آسیاب دانه ها، باید آب را آماده کنید. دمای مناسب آب بین 90 تا 96 درجه سانتی گراد است، به این معنا که کمی پایین تر از نقطه جوش باشد. آب بیش از حد داغ باعث سوختن ذرات هوا و ایجاد طعم ناخوشایند و تلخ می شود، در حالی که آب خیلی خنک عصاره گیری را می تواند ناقص کند. برای دستیابی به دمای مناسب، بعد از به جوش آمدن آب تقریبا 30 ثانیه صبر کنید و سپس آن را روی قهوه بریزید. نسبت قهوه به آب نیز نقش بسیار مهمی در طعم نهایی دارد. نسبت استاندارد برای فرنچ پرس تقریبا یک گرم قهوه به هر پانزده میلی لیتر آب است، اما می توان بسته به ذائقه خود آن را تغییر دهید.

مرحله سوم

در این مرحله باید قهوه را دم کنید. ابتدا قهوه آسیاب شده را داخل فرنچ پرس بریزید. سپس کمی آب داغ به آن اضافه کنید تا تمام ذرات قهوه مرطوب شوند. به این مرحله شکفتن یا بلومینگ می گویند، زیرا موجب خارج شدن گازهای حبس شده در دانه ها می شود و طعم قهوه را بهبود می بخشد. بعد از تقریبا 30 ثانیه، باقی مانده آب را اضافه کنید و روی فرنچ پرس درپوش بگذارید، اما پیستون را هنوز پایین نیاورید. اکنون اجازه دهید قهوه تقریبا 4 دقیقه دم بکشد. زمان کمتر باعث عصاره گیری ناقص و طعم ترش می شود، در صورتی که زمان طولانی تر تلخی قهوه را بیشتر می کند.

مرحله چهارم

بعد از گذشت 4 دقیقه، پیستون را به آهستگی به سمت پایین فشار دهید. این کار باید با حرکت کاملا یکنواخت انجام شود تا فیلتر بتواند ذرات قهوه را کاملا جدا کند. بعد از فشردن پیستون، قهوه آماده است و باید سریعا سرو شود. اگر قهوه در فرنچ پرس باقی بماند، تماس طولانی با ذرات قهوه موجب عصاره گیری بیش از اندازه و تلخی نوشیدنی می شود. به همین دلیل بهتر است قهوه دم شده را سریعا در فنجان یا در ظرف دیگر بریزید.

روش ساده درست کردن قهوه با فرنچ پرس

سایر کاربردهای دستگاه فرنچ پرس

لازم است بدانید که طرز تهیه قهوه فوم دار با دستگاه فرنچ پرس به هیچ عنوان سخت نیست، علاوه بر این شما می توانید برای دم کردن چای، دمنوش های گیاهی یا حتی تهیه شیر کف دار استفاده کنید. برای تهیه کف شیر کافی است شیر گرم را در فرنچ پرس بریزید و پیستون را چند بار سریع بالا و پایین کنید تا کف یک دست و غلیظ ایجاد شود. این ویژگی موجب می شود فرنچ پرس یک وسیله کاربردی و چند منظوره در آشپزخانه باشد.

یکی از مزایای مهم استفاده از فرنچ پرس این است که به برق یا تجهیزات خاص نیاز ندارد و تنها با آب داغ می توانید از آن استفاده کنید. این ویژگی آن را برای محیط های کاری، سفر و کمپینگ بسیار مناسب می سازد. علاوه بر این طراحی شفاف و ساده آن موجب می شود بتوانید پروسه های مختلف را مرحله به مرحله مشاهده کنید که برای دوست داران تجربه بصری و حسی قهوه، جذابیت خاصی دارد. می توان افزود استفاده از فرنچ پرس ترکیبی از دقت و سادگی است. هر چند این ابزار اصلا پیچیده نیست، اما با رعایت جزئیات کوچک می توانید قهوه ای با کیفیت و حرفه ای تهیه کنید. این روش اجازه می دهد کنترل کامل بر بافت، طعم و شدت نوشیدنی خود داشته باشید. قهوه دم شده با فرنچ پرس، با طعمی طبیعی و رایحه ای بی نظیر، تجربه ای است که علاقه مندان قهوه بهتر است آن را امتحان کنند.

تهیه نوشیدنی با فرنچ پرس

تهیه دمنوش با استفاده از فرنچ پرس

در ابتدا مواد لازم برای تهیه دمنوش را آماده کنید. فرنچ پرس برای  انواع دمنوش های گیاهی که به حرارت نیاز ندارد مانند بابونه، چای سبز و گل گاو زبان مناسب تر است. مواد لازم دمنوش معمولا شامل آب جوش و گیاه مورد نظر است. پیش از استفاده از فرنچ پرس یک مرتبه داخل آن آب جوش بریزید و خالی کنید تا دمای ظرف افزایش یابد. برای تهیه دمنوش با توجه به اندازه فرنچ پرسی که دارید کمی از گیاه را درون آن ریخته و کم کم به آن آب جوش اضافه کنید. سپس به وسیله یک قاشق، گیاه و آب جوش را هم بزتید و درب آن را ببندید، اهرم درب باید به سمت بالا باشد. شما بسته به نوع دمنوش بین 8 تا 15 دقیقه زمان نیاز دارید تا دمنوش دم بکشد، سپس به آهستگی اهرم درب را به پایین فشار دهید تا تفاله آن جدا شود. اکنون دمنوش آماده و قابل استفاده است. در بیشتر موارد برای هر نفر یک قاشق سر پر گیاه در فرنچ پرس ریخته و مابقی آن را آب جوش بریزید.

طرز استفاده از فرنچ پرس برای فوم شیر

برای ساخت فوم شیر با فرنچ پرس به شکل ساده ابتدا شیر را که از قبل داغ کرده اید داخل فرنچ پرس بریزید. سپس درپوش را روی فرنچ پرس قرار دهید و دسته را بالا و پایین ببرید تا فوم ایجاد شود. این کار را تا زمانی که فوم به حجم دلخواه برسد ادامه دهید. در نهایت، فوم را با قهوه یا نوشیدنی دلخواه خود ترکیب کنید.

روش استفاده از فرنچ پرس برای دم کردن قهوه

بعد از اینکه فوم را تهیه کردید، اجازه دهید شیر کمی استراحت کند تا فوم به طور یکنواخت روی سطح بنشیند. اگر نیاز دارید فوم را به آهستگی با نوشیدنی یا قهوه مخلوط کنید تا ترکیب بهتری به دست آید. فرنچ پرس را آرام تمیز کنید تا باقی مانده شیر یا فوم خشک نشود و عملکرد آن کاملا حفظ شود. این روش بسیار کاربردی، آسان و مؤثر است. فوم شیر تهیه شده با فرنچ پرس معمولا 30 دقیقه تا 1 ساعت تازه می ماند. برای حفظ کیفیت فوم، لازم است بعد از تهیه سریعا آن را استفاده کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان