به گزارش خبرآنلاین از زنجان ، علیمحمد نادرخانی با اشاره به وضعیت خاص روستاها در تأمین آب، اظهار داشت: کاهش بارندگیها موجب شده است که اقدامات انجامشده در برخی مناطق اثربخشی لازم را نداشته باشند.
وی افزود: امسال 63 روستای دیگر به فهرست مناطق دارای تنش آبی اضافه شده و در مجموع، 283 روستا در برنامههای رفع بحران آب قرار دارند. در این راستا، طرحهای مختلفی در 130 روستا در حال اجرا است.
به گفته نادرخانی، استاندارد تعیینشده برای تأمین آب در مناطق مختلف استان، تولید سرانه 250 لیتر در شبانهروز است. بر این اساس، در 329 روستا میزان تولید آب بیش از این مقدار بوده و به همین دلیل، در اولویت اول اجرای طرحهای آبرسانی شرکت آبفا قرار ندارند.
وی تأکید کرد: در اجرای طرحهای آبرسانی، روستاهایی که میزان تولید آب آنها از این معیار کمتر است، در اولویت قرار میگیرند. در حال حاضر، 90 روستا سرانه تولید 200 تا 250 لیتر، 82 روستا بین 150 تا 200 لیتر، 57 روستا بین 100 تا 150 لیتر، و 39 روستا کمتر از 100 لیتر در شبانهروز دارند.
نادرخانی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف آب گفت: در این زمینه از همکاری دهیاران، بخشداران و فرمانداران بهره گرفته میشود. وی همچنین استفاده از انشعابات غیرمجاز و مصرف آب شرب برای آبیاری باغات را از عوامل تشدید بحران دانست و بر استفاده از آب خاکستری (مانند آب باقیمانده از شستشوی میوه و ظروف) برای آبیاری گل و گیاه تأکید کرد.
وی در پایان کمبود اعتبارات را از دلایل کندی پیشرفت طرحهای آبرسانی در استان دانست و خواستار حمایت بیشتر برای مقابله با بحران آب شد.
46