ماهان شبکه ایرانیان

مجوز برای فروش ۴۰ کیلو طلا بود، طلا فروشی‌های آنلاین ۶۰۰ کیلو طلا فروختند / فروش طلای آب شده از محیط سندباکس خارج شده

در راستای سرانجام گرفتن انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی به گفت‌وگو با یکی از اعضای انتخاب شده پرداختیم تا از اولویت‌های اتحادیه بگوید

مجوز برای فروش 40 کیلو طلا بود، طلا فروشی‌های آنلاین 600 کیلو طلا فروختند / فروش طلای آب شده از محیط سندباکس خارج شده

تینا مزدکی_ دومین اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، پس از دو بار به حدنصاب نرسیدن سرانجام به نتیجه رسید، اما فعلاً خبری از اعتبارنامه‌های اعضای هیئت‌مدیره نیست. در این مدت که انتخابات اتحادیه با مشکل روبه‌رو شده بود، چالش‌هایی هم گریبان گیر اعضای آن بود که یکی از معروف‌ترین آن‌ها مسئله تعلیق اینماد چند پلتفرم بود. اکنون هم چندهفته‌ای است که طلافروش‌های آنلاین سروصدا به پا کرده‌اند.

تمام شهر پر از پوسترهایی است که آدم را وسوسه می‌کند تا هرچه دارد را بفروشد و آنلاین طلا بخرد، البته شاید برخی شهروندان را به یاد ماجرای سکه ثامن انداخته باشد. حال هرچه که هست، کسب‌وکارهای مجازی با فراز نشیب‌هایی روبه‌رو هستند که به‌وضوح مشخص است، بیش‌ازپیش به اتحادیه نیاز دارند. در خبرآنلاین با رضا الفت نسب، از اعضای اصلی هیئت‌مدیره اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی، به گفت‌وگو پرداختیم و از او خواستیم که باوجود چالش‌های اخیر از اولویت‌های اتحادیه بگوید.

اولویت اتحادیه، فروش طلای آنلاین است

رضا الفت نسب در پاسخ به این سؤال که اولویت‌ اتحادیه را اکنون در چه چیزی می‌دانید، گفت:« ما اکنون منتظریم که اعتبارنامه‌های خود را از وزارت صمت بگیریم و بعد باید جلسه هیئت‌مدیره داشته باشیم و اولویت‌ها مشخص شود. اما آنچه فکر می‌کنم که مشخص است و اتحادیه باید سریع به آن ورود کند، همین مسئله طلا و فروش آنلاین آن در فضای مجازی است که احتمالاً یکی از اولویت‌های اتحادیه در دوره‌های جدید خواهد بود. در مورد باقی مسائل هم باید با اعضای هیئت‌مدیره صحبت کنیم تا اولویت‌بندی مشخص شود.»

فروش طلای آب شده از محیط سندباکس خارج شده

او در ادامه در پاسخ به این سؤال که نقطه آغاز فروش آنلاین طلا چه بود و چرا اکنون با این چالش روبه‌رو شده است، گفت:«سال 1397 یا 1398 که موضوع سکه ثامن هم پیش آمد، بعدازآن جلوی فروش طلا در فضای مجازی گرفته شد. دادستانی همان زمان از اتحادیه خواست که بر اساس قانون برای این کسب‌وکارها ضوابط بنویسد، ما هم آن زمان شروع به نوشتن ضوابط با حضور ذینفعان این حوزه کردیم و درنهایت ضوابط تصویب شد.

مدل کسب‌وکارها هم بیشتر به این صورت بود که باید طلایی که میفروختند را حتماً تحویل دهند. بعد از گذشت چند سال این بیزینس مدل تغییرات زیادی پیدا کرد، البته فروش مصنوعات در فضای مجازی داریم اما فروش طلا به این شکلی که امروز می‌بینیم با عنوان "طلای آب‌شده" هم مرسوم شد. وزارت صمت ورود کرد، سند باکس ورود کرد، به این خاطر که در محیط سند باکس که یک محیط آزمون‌وخطا است قوانین موردنیاز این کسب‌وکارها را دربیاورند. به‌یک‌باره دیدیم که در طول همین دو سه سال اخیر، نزدیک 60 الی 70 مجوز صادرشده وازدید من این بیزینس مدل عملاً از محیط سند باکس خارج‌شده است.

کسب‌وکارها طلا می‌فروشند اما در محیط سند باکس مجوز این بوده که حدود 40 الی 50 کیلو طلا فروخته شود، اما امروز می‌بینیم بعضی از همین پلتفرم‌ها چیزی حدود 600 الی 700 کیلو طلا می‌فروشند. خودشان اذعان کرده‌اند که طلا فروختند و طلای مردم دستشان امانت است.

 به‌هرحال به نظر من الان باید خیلی سریع به سراغ ضوابط برویم؛ نهادهای مختلف به این موضوع ورود کردند اما در از آن‌جا که اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی سامان‌دهی نشده بود، نظر کمیته مربوطه اعلام نشد. امیدواریم که در اسرع وقت این اتفاق بیافتد، کما اینکه در همین چند روز هم سازمان‌های مختلف در رابطه با این موضوع با من در تماس بوده‌اند.»

الفت‌نسب در ادامه افزود:«امیدوار هستیم که بعد از گرفتن اعتبارنامه‌ها، هرچه زودتر جلسات خود را با همکاری کسب‌وکارها آغاز کنیم؛ این همکاری می‌تواند مانند سایر همکاری‌هایی که در اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی با کسب‌وکارها اتفاق افتاد، پیش رود، مانند موضوع تاکسی‌های اینترنتی؛ در آن زمان که ضوابط مشخص شد، کارگروهی به نام کارگروه تاکسی‌های اینترنتی را تشکیل دادیم و با حضور ذینفعان، حدود 10 کسب‌وکار تاکسی اینترنتی به نمایندگی از کسب‌وکارهایی که آمدند، حضور پیدا کردند. ضوابط را با همکاری یکدیگر نوشتیم و به اتاق ارائه دادیم. در مورد طلافروشی‌های آنلاین هم امیدواریم بتوانیم خیلی سریع در این پنجاه روز ضوابط را بنویسیم و به اتاق ارائه دهیم.»

مجوز برای فروش 40 کیلو طلا بود، طلا فروش‌های آنلاین 600 کیلو طلا فروختند /اولویت اتحادیه کسب و کارهای مجازی ورود به مسئله فروش طلای آنلاین است
رضا الفت نسب

او در آخر در پاسخ به این سؤال که آیا گذشت این مدت‌زمان برای صدور اعتبارنامه‌ها عادی است، گفت:«وزارت صمت باید اعتبارنامه‌هایمان را بدهد، ما دوشنبه هفته گذشته انتخابات داشتیم البته به‌هرحال یک‌ زمان قانونی موردنیاز بوده تا تائید شود ،اما هرچه زودتر این اتفاق رخ دهد ما می‌توانیم زودتر جلسات خود را داشته باشیم.

طبق قانون سه روز تا بعد از انتخابات زمان می‌دهند تا اگر کسی اعتراضی دارد، عنوان کند، اما برای اتحادیه‌ کسب‌وکارهای مجازی، این مسئله هم‌زمان با تعطیلی‌هایی شده است که به خاطر بحران انرژی رخ داده است؛ اما به نظر من می‌توانند تا چند روز آینده این کار را انجام دهند.  آخر سال هم هست و ما حقیقتاً نگرانیم. نه صرفاً به خاطر موضوع طلا، برای این‌که کمیسیون‌ها به کار بیافتد.  الان چندین سال است که تعطیل هستند و با توجه به اینکه آخر سال هم هست و احتمال می‌دهیم که شکایت‌ها افزایش پیدا کنند، بهتر است که کمیسیون‌ها راه بیفتند. برای همین هرچه زودتر هیئت‌مدیره تشکیل شود این موضوعات سریع‌تر حل می‌شوند.

 این اتحادیه تنها اتحادیه‌ای است که تا این حد جامعیت دارد و شما تمام اصناف را می‌توانید ببینید که آمدند و به فضای مجازی ورود پیدا کردند، حال این بار افرادی که غالباً جوان‌تر هم هستند، آمدند و در کنار کسب‌وکارهای سنتی قرار گرفتند و یا مارکت پلیس (market place) شدند و دارند کالاهای آن‌ها را عرضه می‌کنند و فرصت خوبی است. امیدوارم ما هم بتوانیم هرچه سریع‌تر به نظارت‌ آن کمک کنیم که مردم هم ضرر نکنند و کسب‌وکارها هم بتوانند سریع‌تر کار خود را راه‌اندازی کنند.»

227323

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان