رشته تپک یکی از انواع غذاهای اصیل و سنتی با دستور ساده را در این بخش مطالعه می کنید. طرز تهیه رشته تپک یک غذای خوشمزه متنوع بوده که در ادامه با دستور آن آشنا خواهید شد.
طرز تهیه رشته تپک:
این رشته یک غذای ایرانی خوشمزه و مخصوص بوده که طعم فوق العاده ای دارد. طرز تهیه رشته پلو با طعم و مزه فوق العاده را نیز می توانید در لینک مطالعه کنید.
مواد اولیه:
- رشته پلویی: 4 لیوان
- پیاز: 2 عدد
- لپه: 2 عدد
- سینه مرغ: 500 گرم
- کشمش پلویی: 1 پیمانه
- پودر دارچین و زنجبیل: به میزان لازم
- فلفل و نمک: به میزان لازم
- زردچوبه و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه رشته تپک اصیل:
برای آماده کردن این رشته ویژه و خوشمزه باید ابتدا لپه ها را شسته و از شب قبل آن را خیس کنید. چند مرتبه آب لبها را عوض کرده تا نفخ آن گرفته شود. لپه ها را آبکشی کرده و به همراه مقداری آب درون قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا نرم و پخته شود.
بعد از اینکه زمان دادید تا لپه ها نرم شد، گوشت مرغ را به همراه مقداری فلفل، زردچوبه و نمک درون قابلمه دیگر ریخته و زمان داده تا مرغ نرم شده و به مواد شما مزه بدهد. بعد از اینکه گوشت مرغ نرم شد، از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.
در ادامه درون تابه ای مقداری رشته ریخته و با حرارت ملایم رشته ها را تفت دهید تا طلایی شود. بعد از اینکه بوی خامی رشته ها از بین رفت، آن را از روی حرارت بردارید. در ادامه باید قابلمه دیگر را تا نیمه پر از آب کنید. قابلمه را روی حرارت گذاشته و مقداری نمک به آن اضافه نمایید.
زمان دهید تا آب بجوشد. حالا رشته ها را با قابلمه اضافه کرده و زمان دهید تا نرم شود. در مرحله بعدی رشته ها را آبکشی کرده و کنار گذاشته تا کمی از حرارت بیفتد. بعد از پخت لپه آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید.
گوشت مرغ را نیز از درون قابلمه خارج کرده و به خوبی ریش ریش کنید. در قسمت بعدی باید مواد را مزه دار کنید. درون قابلمه.ای مقداری روغن ریخته پیازهای خلالی شده را درون آن تفت داده تا طلایی شود.
به آن مقداری ادویه فلفل، زردچوبه و نمک اضافه کنید. در ادامه کشمش های پلویی را به مواد اضافه کرده تا درشت شود. مرغ و لپه ها را نیز به مواد پیاز و کشمش ها افزوده تفت داده تا روی حرارت با یکدیگر مخلوط و مزه دار شود.
درون قابلمه مقداری روغن ریخته رشته ها را درون روغن باز کرده و تفت دهید. ترکیب مواد مرغ و کشمشی خود را نیز روی سطح رشته ها ریخته و ترکیب کنید. مواد را زیاد هم نزنید تا باز و له نشود.
در ادامه غذای شما آماده بوده و می توانید نوش جان کنید. طرز تهیه رشته تپک با این رسپی بسیار ساده بوده و یک غذای متنوع مقوی است. این رشته مقوی جایگزین مناسبی برای غذاهای بی خاصیت بوده و برای کودکان مقوی می باشد.