ماهان شبکه ایرانیان

ارزیابی کارنامه آرتور کریستن سن در دانشگاه تهران

جلسه نخست سلسله نشست «کارنامه ایران شناسان»، با موضوع «ارزیابی کارنامه آرتور کریستن سن» در تالار استاد عباس اقبال آشتیانی دانشگاه تهران برگزار می شود.

ارزیابی کارنامه آرتور کریستن سن در دانشگاه تهران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در جلسه نخست «کارنامه ایران شناسان، ارزیابی کارنامه آرتور کریستن سن» دکتر شهرام جلیلیان، دکتر روزبه زرین کوب، و دکتر میثم لباف سخنرانی خواهند کرد. 

براساس اطلاعیه خانه اندیشمندان علوم انسانی، مدیر جلسه نخست، دکتر محمد بی طرفان است. تاریخ برگزاری جلسه نیز سه شنبه 30 بهمن 1403، ساعت 17 و مکان برگزاری جلسه نخست نیز دانشگاه تهران، تالار استاد عباس اقبال آشتیانی است. 

این برنامه به صورت حضور برگزار خواهد شد و ورود برای عموم آزاد و رایگان است. این برنامه با همکاری دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، انجمن ایرانی تاریخ، و خانه اندیشمندان علوم انسانی تدارک دیده شده است. 

آرتور کریستن سن، ایران‌شناس، خاورشناس و لغت‌شناس برجسته دانمارکی بود که سهم به سزایی در شناخت تاریخ و فرهنگ ایران باستان داشت. او تحقیقات گسترده ای در باره ایران باستان و تحولات آن ارائه داد. کریستن سن به چندین زبان باستانی از جمله فارسی باستان، پهلوی و سانسکریت تسلط داشت که این امر به او امکان داد تا منابع اولیه را به طور مستقیم مطالعه کند. او به بررسی اساطیر ایرانی، شاهنامه فردوسی، و تاریخ سیاسی ایران باستان پرداخت و آثار ارزشمندی در این زمینه از خود به یادگار گذاشت. کریستن سن، منبعی غنی برای پژوهشگران ایران‌شناسی بوده و بسیاری از محققان ایرانی و خارجی از آن‌ها بهره برده‌اند. آثار شاخص او کتاب کارنامه شاهان در روایات ایران باستان یکی از معروف‌ترین  است که در آن به بررسی اسطوره‌ها و تاریخ شاهان ایران باستان پرداخته است. از دیگر آثار او   و رستم پهلوان ملی ایران است که در آن به بررسی شخصیت رستم در اساطیر ایرانی پرداخته است. 
 

ارزیابی کارنامه آرتور کریستن سن در دانشگاه تهران

در اهمیت آثار کریستن سن این بس که او با آثار خود ایران باستان را به جهانیان معرفی و به شناخت بهتر این تمدن کهن کمک کرد. از این نظر کارشناسان کریستن سن را بنیان‌گذار مطالعات ایران‌شناسی در دانمارک می دانند. او با تأسیس کرسی ایران‌شناسی در دانشگاه کپنهاگ، به توسعه مطالعات ایران‌شناسی در این کشور کمک شایانی کرد.  آثار کریستن سن همچنان منبعی ارزشمند برای پژوهشگران ایران‌شناسی است و بسیاری از پژوهشگران ایرانی و خارجی از آن‌ها بهره برده و می برند.

در مجموع، آرتور کریستن سن یکی از بزرگ‌ترین ایران‌شناسان جهان است که با تلاش‌های بی‌وقفه خود، به شناخت بهتر تاریخ و فرهنگ ایران باستان کمک شایانی کرده است.  

ارزیابی کارنامه آرتور کریستن سن در دانشگاه تهران

216216

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان