ماهان شبکه ایرانیان

غذای ملل؛ سوپ سولیانکا روسی

باز هم در بخش آشپزی روزچین می‌خواهیم به‌سراغ غذای ملل برویم و یکی دیگر از غذاهای خوشمزۀ روسی را به شما معرفی کنیم. اگر شما هم یکی از طرفداران غذای ملل هستید، این بخش از روزچین را دنبال کنید.

غذای ملل؛ سوپ سولیانکا روسی

باز هم در بخش آشپزی روزچین می‌خواهیم به‌سراغ غذای ملل برویم و یکی دیگر از غذاهای خوشمزۀ روسی را به شما معرفی کنیم. اگر شما هم یکی از طرفداران غذای ملل هستید، این بخش از روزچین را دنبال کنید.

سوپ سولیانکا (Solyanka)

یکی از میان‌وعده‌های پرطرفدار و لذیذ که مناسب سیستم آب‌و هوایی سردِ روسیه است، سوپ سولیانکاست. این سوپ خوشمزه در کشوری مثل روسیه که سرما و برودت هوا گاهی حدود هشت ماه طول می‌کشد، غذایی‌ست که به حفظ قوای بدن مردم این کشور کمک می‌کند.

این سوپ غلیظ و لذیذ و معطر که یکی از محبوب‌ترین غذاهای سنت‌پترزبورگ محسوب می‌شود، سه نوع دارد؛ سولیانکای گوشت (گاو یا مرغ) و سولیانکای ماهی و سولیانکای قارچ که در هر سه، قارچ نمک‌سود و خامۀ ترش و خیارشور (یا خیار پخته‌شده با آب‌نمک) و شوید و زیتون و گوجه‌فرنگی و پیاز و جعفری مشترک است.

مواد لازم برای تهیه سوپ سولیانکای گوشت

  • گوجه‌فرنگی یا رب گوجه‌فرنگی: 3 عدد یا 2 قاشق غذاخوری
  • خیارشور خردشده: 250 گرم
  • زیتون بدون هسته درسته یا حلقه‌شده: 10 تا 15 عدد
  • فلفل (به میزان لازم)
  • جعفری و شوید ریزشده
  • سوسیس یا گوشت گاو یا گوشت مرغ: 500 گرم
  • پیاز خردشده: 1 عدد بزرگ
  • هویج نگینی: 2 تا 3 عدد
  • قارچ نمک‌سود: 200 گرم
  • سیر (به دلخواه)
  • سیب‌زمینی ریزشده: 1 عدد متوسط

طرز تهیه سوپ سولیانکای گوشت

پس از آنکه سوسیس یا گوشت مرغ یا گوشت گاو را به تکه‌‌های کوچک و مساوی تقسیم کردیم، تمام مواد لازم را در قابلۀ آب می‌ریزیم تا بپزند. از شوید یا جعفری می‌توانید برای تزئین سولیانکا استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه سوپ سولیانکای ماهی

  • گوجه‌فرنگی یا رب گوجه‌فرنگی: 3 عدد یا 2 قاشق غذاخوری
  • خیارشور خردشده: 250 گرم
  • زیتون بدون هسته درسته یا حلقه‌شده: 10 تا 15 عدد
  • فلفل (به میزان لازم)
  • جعفری و شوید ریزشده
  • ماهی کباب‌شده یا سرخ‌شده: 500 تا 700 گرم
  • پیاز خردشده: 1 عدد بزرگ
  • هویج نگینی: 2 تا 3 عدد
  • قارچ نمک‌سود:  200 گرم
  • آبلیمو (به میزان لازم)
  • سیب‌زمینی ریزشده: 1 عدد متوسط

طرز تهیه سوپ سولیانکای ماهی

ابتدا ماهی‌‌ها را کباب یا سرخ می‌کنیم و بعد به تکه‌های کوچک مساوی تقسیم می‌کنیم. سپس تمام مواد لازم را در قابلمۀ آب می‌ریزیم و روی شعلۀ گاز می‌گذاریم تا بپزند. در سولیانکای ماهی ازآنجاکه ماهی‌ها کمی پخته شده‌اند، آن‌ها را کمی دیرتر به ترکیب محتویات قابلمه اضافه می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه سوپ سولیانکای قارچ

  • گوجه‌فرنگی یا رب گوجه‌فرنگی: 3 عدد یا 2 قاشق غذاخوری
  • خیارشور خردشده: 250 گرم
  • کلم خردشده: 100 گرم
  • قارچ نمک‌سود:200 گرم
  • قارچ تازه: 500 گرم
  • پیاز خردشده: 1 عدد بزرگ
  • هویج نگینی: 2 تا 3 عدد
  • جعفری و شوید ریزشده
  • زیتون بدون هسته درسته یا حلقه‌شده: 10 تا 15 عدد
  • کرفس (به‌دلخواه): یک ساقه کوچک
  • سیب‌زمینی ریزشده: 1 عدد متوسط
  • کره (به مقدار کم)

طرز تهیه سوپ سولیانکای قارچ

ابتدا کلم را همراه با خیارشور و گوجه‌فرنگی و سرکه کمی در کره تفت می‌دهیم. قارچ و پیاز را هم جداگانه تفت می‌دهیم و سپس به آن کمی آبلیمو اضافه می‌کنیم. حالا کلم و خیارشور و گوجه‌فرنگی‌های تفت‌داده را با مخلوط قارچ و پیاز ترکیب می‌کنیم و در قابلمۀ آب می‌ریزیم. قابلمه را روی شعلۀ گاز می‌گذاریم تا محتویاتش بپزد.

نکته: اگر خیارشور در دسترس نداشتید، می‌توانید چند خیار را در آب و نمک بجوشانید تا کاملاً بپزد.
نکته: یادتان باشد که طعم سولیانکا باید ترش و شیرین باشد، اما بنا به ذائقه‌تان می‌توانید میزان ترش‌بودن یا شیرین‌بودن آن را کم و زیاد کنید.
نکته: از خامۀ ترش برای تزئین سوپ استفاده کنید.
نکته: سولیانکا را همراه با نان سوپِ کره‌ای نوش جان کنید.

دستور پخت بیف‌استروگانف و سوپ بُرش را هم ببینید.

 

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
Share
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان